Date2

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 14:00:27

rss

αναζήτηση

makripano

Σωτ. Μεθενίτης: Το προσφυγικό - μεταναστευτικό και η μοναδική ευκαιρία του θεσμού της αυτοδιοίκησης!

Αλλάξτε μέγεθος

lesbos metanastes

Μια ιδιαίτερα ψύχραιμη φωνή σε στιγμές όπου η ένταση έχει πυροδοτήσει κάθε λογής απρέπειες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Ο τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Σωτήρης Μεθενίτης με την εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση καταθέτει μία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στο μείζον πρόβλημα που καλείται προσφυγικό/μεταναστευτικό,

Η άποψη του έμπειρου αυτοδιοικητικού και διακεκριμένου νομικού θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους με έναν στόχο: να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή προς όφελος της εθνικής ταυτότητάς μας.

Επισημαίνει ο κ. Μεθενίτης:

Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, όταν υπάρχουν ροές δεκάδων έως εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ετησίως, είναι προφανώς, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και όχι ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επί πέντε χρόνια ,λειτούργησε ως ο “χρήσιμος ηλίθιος”, όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αφού ΠΟΤΕ, δεν τόλμησε να θέσει το θέμα του ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ
Προσφύγων και Μεταναστών, σε ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά κράτη, με την ένταση και την οξύτητα, που απαιτείτο!

Αυτήν τη μοναδική, ρεαλιστική λύση του προβλήματος ΚΑΙ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς πράττοντας λανθασμένα, γιατί: ΚΑΙ υποτίμησε το πρόβλημα ΚΑΙ δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη, επί επτά μήνες, επίσης ΔΕΝ την έχει καν συζητήσει !

Αποτέλεσμα αυτών, των δικών μας, εγκληματικών λαθών:

α) Τα νησιά του Αιγαίου, σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, πρώτη γραμμή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της Ελλάδας,να πνίγονται από κόσμο στον οποίο, σίγουρα εμφιλοχωρούν ΚΑΙ Τούρκοι στρατιώτες, πράκτορες και ουκ ολίγοι φανατικοί μουσουλμάνοι και Τζιχαντιστές !

β) Δημιουργούνται εφεξής και βλακωδώς, εμφυλιοπολεμικές συνθήκες, μεταξύ των ακριτών των συνόρων και της Κυβέρνησης, που θα δημιουργήσουν ένα ανυπολόγιστα βαρύ, ΕΘΝΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ και πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας, μεταξύ τους, στο μέλλον! Οι (αύριο), ταπεινωμένοι και υποταγμένοι με τη βία των ΜΑΤ, νησιώτες, πόσο πρόθυμα θα ακούν, την Κυβέρνηση;

Τι πρέπει, κατά τη γνώμη μου, άμεσα να γίνει:

Α) Προς την Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο (δια του Πρωθυπουργού) και σε όλα τα fora, διαμηνύει, ΑΜΕΣΑ, τα εξής:

Οι υπάρχοντες, μέχρι ΚΑΙ την 30η Απριλίου, περίπου 75.000 Πρόσφυγες και Μετανάστες, θα διασπαρούν, μεταφερόμενοι ΣΕ ΟΛΗ την ελληνική ενδοχώρα! (Εξαιρείται μόνο η Θράκη, για ευνόητους λόγους!).

Μετά την 1η Μαΐου, τα σύνορά μας σφραγίζονται, όποιος μπαίνει στη χώρα, επιστρέφεται στη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτηριζόμενη “ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ”, που άλλωστε για περίθαλψη Προσφύγων έχει πάρει ήδη, από την ΕΕ, περίπου έξι δισ. ευρώ και ζητά επιπλέον άλλα τρία δισ. ευρώ!
Αυτονόητη συνέπεια της μονομερούς ενέργειάς μας, η οδυνηρή έξοδος από τις Συνθήκες Δουβλίνου και Σένγκεν, αλλά η εναλλακτική λύση, είναι να παρακολουθήσουμε την καθημερινή και σταδιακή διάβρωση και διάλυση της χώρας μας.

Β)Στην Ελλάδα :

10 Περιφέρειες της χώρας και σχεδόν 250 Δήμοι, χωρίς καμία εξαίρεση και με σαφή και ακριβοδίκαια
πληθυσμιακά κριτήρια, υποχρεωτικά πρέπει να μοιραστούν περίπου 75.000 άτομα! Η Αυτοδιοίκηση πρωτίστως πρέπει να παίξει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον ρόλο της, μακριά από άθλιες λογικές πολιτικού κόστους και αναδεικνυόμενη σε υπεύθυνο και με εθνική συνείδηση θεσμό!

Η εγκατάστασή τους, σε ελεγχόμενους χώρους και η καθημερινή απογραφή τους, πρέπει άμεσα να
προετοιμασθεί και να γίνει, μέσα στο επόμενο δίμηνο! Όποιος πρόσφυγας κ.λπ., αρνείται τη μεταφορά του, αυτονόητα, θα απελαύνεται αμέσως. Στα νησιά, μένουν μόνο όσοι χωρούν, στις υπάρχουσες κλειστές δομές με σημαντική αύξηση του προσωπικού για ταχύτατη απογραφή και κατηγοριοποίηση των ήδη και μόνο αιτούντων Άσυλο!

Όπως γνωρίζουμε, η νέα μορφή της Συνθήκης του Δουβλίνου IV, όπως θα ονομαστεί, θα συζητηθεί σε λίγους μήνες και θα εφαρμοστεί ....στα τέλη του 2020, από τη... γερμανική Προεδρία! Τότε που, πιθανόν, κάποιες λίγες χώρες, να δεχθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, η Ελλάδα, ανάλογα με τις βουλές του Ερντογάν, μπορεί να έχει πλημμυρίσει, π.χ. Με 300.000 – 500.000 νέους αλλοδαπούς κατοίκους και ως χώρα θα κινδυνεύσει να διαλυθεί πλήρως και σε όλα τα επίπεδα: Εθνικό, Οικονομικό και βέβαια Κοινωνικό!

Η μεγάλη πολιτική ευθύνη του να θέσουμε τους βολεμένους στην πλάτη μας Ευρωπαίους, προ των τεράστιων ευθυνών τους, όταν δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, για την επίλυση αυτού του μείζονος ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα, χαϊδεύουν λαϊκιστές ακροδεξιούς, τύπου Όρμπαν, Κατσίνσκι και Κουρτς, εναπόκειται πλέον στον Πρωθυπουργό!

Οι δυο μεγάλοι, Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου, ξέρουμε πώς μίλησαν στον ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ και στη ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ όταν διακυβεύονταν αντίστοιχα, η ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ και η εισροή, τεράστιων και κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων στη χώρα μας! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει ΤΩΡΑ να αποφασίσει, εάν θα ακολουθήσει τα πολιτικά παραδείγματά τους και θα αναδειχθεί σε εθνικό Ηγέτη ή μακροπρόθεσμα θα υπάρξει ως μια θλιβερή υποσημείωση στην ελληνική Ιστορία, ενός Πρωθυπουργού, που παρακολούθησε τη χώρα του να διαλύεται κοινωνικά αλληλοσπαρασσόμενη και πιθανότατα να ακρωτηριάζεται εθνικά...

Ο κρίσιμος πολιτικός χρόνος πάντως είναι ελάχιστος!

Σχόλια