Date2

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 03:51:59

rss

αναζήτηση

makripano

Απόστολος Σταύρου: Σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή της Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

stavrouapostolos

Με μια κίνηση που συγκινεί η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Σταύρου ζητά να μην αποσταλούν στεφάνια στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα ψαλεί στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (14/1) στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στα Σπάτα, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν για τις ανάγκες της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, «Γαλιλαία».

Ο Απόστολος Σταύρου απεβίωσε το μεσημέρι της Κυριακής (12/1). Εξελέγη βουλευτής Αττικής σε επτά συνολικά εκλογικές διαδικασίες με πρώτη αυτή του 1985 για να ακολουθήσουν οι δύο του 1989, αυτή του 1990 και τρεις ακόμη το 1996, το 2004 και το 2007.

Στη διάρκεια της βουλευτικής θητείας του διετέλεσε και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ενώ στο χρονικό διάστημα από 3 Δεκεμβρίου 1992 έως και 13 Οκτωβρίου 1993 ήταν υφυπουργός Γεωργίας.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, τον Απρίλιο του 2012 αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία (το θνησιγενές κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη).

Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ κάτι το οποίο έπραξε στις εκλογές του Ιουνίου του ίδιου χρόνου οι οποίες όμως διεξήχθησαν με λίστα στην οποία ενετάχθη στην 9η θέση και δεν εξελέγη αφού τότε το κόμμα εξέλεξε στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, τέσσερις βουλευτές.

Λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Απόστολος Σταύρου αποχώρησε – για δεύτερη φορά – από τη Νέα Δημοκρατία δημοσιοποιώντας μια σκληρότατη δήλωσή του κατά του τότε πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο λόγος της αποχώρησής του εκείνης ήταν η απόφαση του κ. Σαμαρά να εντάξει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον προελθόντα από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.

Στη δήλωσή του, της 9ης Ιανουαρίου 2015, ο Απ. Σταύρου είχε αναφέρει: «Η απαράδεκτη, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά προς ιστορικά στελέχη της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης με οδήγησε στην αποχώρησή μου από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία παρά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής. Παραμένω πάντα πιστός στις αξίες και τις αρχές της παράταξης, που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, τις οποίες τίμησαν ο Γ. Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Μίλτ. Έβερτ και ο Κώστας Καραμανλής. Για τους λόγους αυτούς δεν θα συμμετάσχω στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και καλώ τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής να πράξουν κατά συνείδηση. Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους σας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και για τους σκληρούς αγώνες που δώσαμε μαζί για τη Νέα Δημοκρατία».

Παρά το γεγονός πάντως ότι αποστασιοποιήθηκε τότε από τη Νέα Δημοκρατία, στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις της και μάλιστα μετά την εκλογική νίκη του Ιουλίου του 2019 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η νέα κυβέρνηση, το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός μας προς τους υπουργούς και υφυπουργούς του, τα ταχύτατα αντανακλαστικά για άμεση και ορατή παραγωγή έργου δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι ο Μητσοτάκης να αλλάξει τα πράγματα, να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ότι θα πράξει και θα παλέψει για το καλύτερο. Μπορεί λοιπόν οι συμπολίτες του να δώσουν περίοδο χάριτος στην κυβέρνησή του Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει δώσει καμία. Αυτό και μόνο σημαίνει ελπίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος αυτοδιοικητικών έχει ήδη εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατο του διακεκριμένου πολιτικού.

Σχόλια