Date2

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 19:37:07

rss

αναζήτηση

makripano

Βάσω Κόλλια*: Το έγκλημα θα συνδεθεί με την τιμωρία - Οι πολίτες θα αισθανθούν ασφαλείς!

Αλλάξτε μέγεθος

vassokollia2

Ο συνδυασμός ιδεοληπτικής εμμονής και διαχειριστικής ανεπάρκειας της συριζαίας αριστεράς στα θέματα δημοσίας τάξεως έφερε τα αναμενόμενα αρνητικά αποτελέσματα: χιλιάδες παραβατικοί όλων των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου για να συνεχίσουν την δράση τους από εκεί που είχαν μείνει πριν τον εγκλεισμό τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Οι δείκτες παραβατικότητας και εγκληματικότητας αυξήθηκαν. Το αστυνομικό δελτίο βρίθει από κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, αλλά και βιασμούς, κακοποιήσεις ανηλίκων, bullying. Καταδικασμένοι για παιδεραστία παίρνουν άδειες μερικών ημερών κατά την διάρκεια των οποίων υποτροπιάζουν, όπως έχει καταγραφεί από το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ποιά είναι η συμβουλή των αρμόδιων για την προστασία των πολιτών;

... «αν μπουν ληστές στο σπίτι σας κάντε ότι κοιμόσαστε» ακούστηκε από επίσημα χείλη. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε «και να εύχεστε να θέλουν μόνο τα χρήματα και τα τιμαλφή.»

Ο Κουφοντίνας παίρνει άδειες χλευάζοντας την έννομη τάξη και ο Ρουβίκωνας προσβάλλει καθημερινά την αξιοπρέπεια των νομοταγών πολιτών. Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε άσυλα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές μας έρχονται πρώτα σε επαφή με τους διακινητές ναρκωτικών και με τα παραβατικά στοιχεία που βρίσκουν άσυλο στα πανεπιστήμια πριν συναντηθούν με τους καθηγητές τους και γνωρίσουν το αντικείμενο των σπουδών τους.

Πού συντείνουν όλα αυτά; Δημιουργούν γενικευμένη αίσθηση ανομίας και ατιμωρησίας που με την σειρά της ενισχύει περαιτέρω την παραβατική συμπεριφορά. Η κακώς νοούμενη επιείκεια των αρχών υπό την πολιτική ομπρέλα ενός ψευδώνυμου προοδευτισμού, οδηγεί σε χαλάρωση των ηθών. Εν τέλει κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Πολύ απλά οι βιοπαλαιστές, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νοικοκύρηδες δεν νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια και στις γειτονιές τους. Οι αποτυχημένοι της ζωής, οι άνθρωποι της ήσσονος προσπαθείας, βγάζουν τα απωθημένα τους εμπαίζοντας τους “νοικοκυραίους”, ξεχνώντας ότι αποτελεί σταθερή ηθική αξία της ελληνικής κοινωνίας η νοικοκυροσύνη.

Εάν κανείς δεν τολμά να καταλύσει το άβατο των Εξαρχείων, προκειμένου να μην θίγουν οι σύντροφοι του κ. Λάμπρου, γιατί να μην δημιουργηθούν άβατα στις υποβαθμισμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Δεν είναι υπερβολή ότι σε περιοχές όπως το Μενίδι οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μετά την δύση του ηλίου. Οι επαγγελματίες κλείνουν τα μαγαζιά τους και φεύγουν νωρίς. Οι συμμορίες και τα κυκλώματα προστασίας λειτουργούν ανενόχλητα, οι μπράβοι κάνουν χρυσές δουλειές απομυζώντας ανθρώπους του μόχθου και επιβαρύνοντας την οικονομία.

Αλλά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από το ιστορικό δημαρχείο επί της οδού Αθηνάς, μέχρι την Κουμουνδούρου και πίσω από την Ομόνοια, μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς -ιδίως γυναίκα-, μετά τις 10 το βράδυ;

Ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε γκέτο που αποκλείουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Αλβανική μαφία, ρωσική μαφία, συμμορίες των γεωργιανών και άλλων , συμπλέκονται, διαπλέκονται μεταξύ τους, μοιράζουν περιοχές και ενίοτε προβαίνουν σε αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Δεν είναι θέμα ρατσισμού όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι δήθεν αριστεροί. Είναι ζήτημα σεβασμού στα δικαιώματα των πολλών και της προστασίας τους από τα λίγα αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βάλλει στόχο να “επανακαταλάβουμε τα κέντρα των πόλεων”. Η πρώτη φορά Αριστερά τα παρέδωσε ξανά στους σφετεριστές τους. Μετά τις 7 Ιουλίου δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία. Οι γειτονιές θα παραδοθούν οριστικά στους πολίτες που θα μπορούν να κυκλοφορούν δίχως φόβο.

Ο νόμος και η τάξη που τόσο χλευάζουν οι μπαχαλάκηδες και οι αριστεροί τους “σύντροφοι” θα εφαρμοστεί. Η χώρα θα πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι, τα αποτελέσματα της φύλαξης των συνόρων θα γίνουν ορατά στα κέντρα των πόλεων.

Η αυξημένη εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται μόνο με αντίστοιχη αστυνόμευση. Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, ενίσχυση της πεζής και εποχούμενης αστυνόμευσης, επανασύσταση της δύναμης ΔΕΛΤΑ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατάργηση καθαρά και απερίφραστα του αναχρονιστικού Πανεπιστημιακού Ασύλου, παράδοση των Εξαρχείων στους Αθηναίους. Είναι δεσμεύσεις και προτεραιότητες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης. Και παράλληλα ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους, στην σχολική ασφάλεια και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying.

Εν κατακλείδι, η αστυνομία θα αφεθεί να κάνει την δουλειά της που την ξέρει καλά όταν την αφήνουν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι να την κάνει.

Tο έγκλημα θα συνδεθεί αυτόματα με την τιμωρία και όχι με την χαλαρότητα και την ατιμωρησία, οι ποινές θα επιβάλλονται και θα είναι αντίστοιχες των εγκλημάτων, οι επικίνδυνοι θα παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι επειδή δεν τους χωρούν τα σωφρονιστικά καταστήματα. Οι πολίτες θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς στα σπίτια και στις γειτονιές τους.

*Η κα Βάσω Κόλλια είναι υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια