Date2

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 18:00:42

rss

αναζήτηση

makripano

Πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής: Το άρωμα ΠΑΣΟΚ και η... σφήνα στον Σπίρτζη!

Αλλάξτε μέγεθος

SYRIZA PASOK

Τρεις από τους πέντε βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Ανατολικής Αττικής του κόμματος αφού άλλοι δύο θα αναζητήσουν την τύχη τους στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής.

Έτσι οι εκλεγέντες το 2015 Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Δέδες, θα δώσουν και το πολιτικό παρόν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Αν. Αττική ενώ οι Αριστείδης Μπαλτάς και Γιώργος Πάντζας στη Δυτική.

Στην οκτάδα βρίσκεται και ο... αττικάρχης και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης (ήταν γνωστή η σχετική υποψηφιότητά πάνω από ένα χρόνο), ο οποίος μεταπήδησε στην Ανατ. Αττική με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα από την Β' Αθηνών (είχε τοποθετηθεί στην ενδέκατη θέση του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015).

Επίσης η επανεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, Καίτη Θεοχάρη από την Παλλήνη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής και στις εκλογές του 2015 και μάλιστα τον Ιανουάριο της χρονιάς εκείνης είχε καταταγεί 9η με 15.160 σταυρούς.

Άλλη μία υποψηφιότητα είναι αυτή της Ιωάννας Στεργίου από τον Ωρωπό η οποία είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές του 2014 με την παράταξη Δούρου ενώ το 2015 είχε συμμετάσχει και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και μάλιστα στην εκλογική διαδικασία του Ιανουαρίου είχε καταταγεί 11η με 14.444 σταυρούς.

Μια υποψηφιότητα που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι αυτή του Παναγιώτη Ροδάκη από τις Αχαρνές ο οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε τοποθετηθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική στην τελευταία όμως (19η) θέση.

Ο κ. Ροδάκης διετέλεσε για ένα φεγγάρι και γραμματέας της Νομαρχιακής του κόμματος στην Ανατολική Αττική, όμως λόγω της... τεταμένης σχέσης του με τον κ. Σπίρτζη, παύθηκε από τη θέση αυτή. Παράλληλα θεωρείται του κλίματος Μπαλάφα και υπέρμαχος της Κεντροαριστεράς γεγονός που τον έχει φέρει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κόμματος.

Μάλιστα οι κατ' ευφημισμό «σύντροφοί» του υπενθυμίζουν συχνά – πυκνά ότι ο πατέρας του κ. Ροδάκη υπήρξε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού!

Το όνομά του επανήλθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες όταν σε σχετικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος ο Πάνος Ροδάκης αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα από τα 39 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζεται στο Δημόσιο και συγκεκριμένα ως ειδικός συνεργάτης των ΕΛ.ΠΕ..

Τέλος στην οκτάδα βρίσκεται και το όνομα του Κώστα Ξυλούρη για το οποίο δημιουργήθηκε προς στιγμή αναστάτωση αφού το μυαλό πολλών πήγε στο γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Και μι... λεπτομέρεια που έχει ξεχωριστή αξία: Στη Δυτική Αττική κατέρχεται ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργικός εξάδελφος και πρώην γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του το 2017 όταν συγκρούστηκε με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για να καταλήξει - και αυτός - στο Μέγαρο Μαξίμου στην προστατευτική σκιά του συγγενούς του Αλέξη Τσίπρα. 

 

Σχόλια