Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 21:18:56

rss

αναζήτηση

makripano

Φωτογραφίες από την ώρα της «επίσκεψης» ομάδας «αντιφασιστών» στο δημαρχείο Κρωπίας – Η σχέση τους με το Μαρκόπουλο!



Αλλάξτε μέγεθος

1faskor3

Μία ώρα και 40 λεπτά διήρκεσε η «επίσκεψη», στο δημαρχείο του Κορωπίου, το μεσημέρι της Κυριακής, «αντιφασιστών» από την Αθήνα και το Μαρκόπουλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μία ομάδα από τη συγκεκριμένη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ έφτασε νωρίτερα στο Μαρκόπουλο και εκεί συναντήθηκε με μια μικρότερη ομάδα κυρίως 15χρονων και 16χρονων από τη γειτονική στο Κορωπί πόλη.

Στη συνέχεια «επισκέφθηκαν» το δημαρχείο Κρωπίας (έφθασαν γύρω στις 3.30 μετά το μεσημέρι και αποχώρησαν γύρω στις 5.10), έγραψαν τα γνωστά συνθήματα, φώναξαν κάποια ακόμη, ξεδίπλωσαν και το πανό που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το notioanatolika.gr και αποχώρησαν.

Η σχετική «επίσκεψη» είχε προαναγγελθεί από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ μέσω του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα που βρίσκονταν στο Κορωπί παρακολουθούνταν διακριτικά από περιπολικό της αστυνομίας ενώ φαίνεται να υπήρχε εντολή να μην υπάρξει καμία πρόκληση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση.

Σημειωτέον ότι η «επίσκεψη» ήταν έως και αναμενόμενη μετά τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και με τη μονομερή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του αυτοδιοικητικού τμήματός της ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου της πόλης.

Πάντως τα όσα ακολούθησαν αφενός τη μονομερή ανακοίνωση της ΧΑ αφετέρου την απόφαση του δημάρχου Κρωπίας να μην δώσει άδεια για την πραγματοποίησή της, δικαίωσαν ουσιαστικά τους χαμηλούς τόνους που κράτησε ο κ. Κιούσης αποδεικνύοντας ότι στόχος του ήταν η διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας του συνόλου των πολιτών της πόλης.

Τελικά όταν η ομάδα απομακρύνθηκε αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων από τους γύρω από το δημαρχείο δρόμους για τα οποία όμως δεν προέκυψε συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις και αφέθηκαν ελεύθερα.

Πάντως μετά το περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια και ένα ακόμη θέμα το οποίο έχει απασχολήσει κατά καιρούς την κοινωνία του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη, με την παραβατική συμπεριφορά μικρής ομάδας εφήβων τα οποία αποδεικνύεται ότι διατηρούν σχέσεις με συνδέσμους ομάδων της Αθήνας και λειτουργούν υπό την καθοδήγησή τους.

Το ζήτημα της συμπεριφοράς των παιδιών αυτών έχει απασχολήσει όχι μόνο τη δημοτική αρχή του Μαρκοπούλου αλλά το σύνολο των παραγόντων της πόλης, μεταξύ των οποίων βεβαίως και τους εκπαιδευτικούς της, και έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε να επανενταχθούν στην τοπική κοινωνία και να αποφευχθούν τα χειρότερα!

2aek antifa

3aek antifa2

4aek antifa3

5faskor1

6faskor2

Το κάλεσμα του συνδέσμου της ΑΕΚ από το Μαρκόπουλο για την «επίσκεψη» στο δημαρχείο Κορωπίου το οποίο δημοσιοποιήθηκε στις 17 Απριλίου:

7kalesma

Σχόλια