Σε ποιές περιοχές της Ανατ. Αττικής είχε απλώσει τα πλοκάμια του το «ροζ» κύκλωμα που εξάρθρωσε η αστυνομία!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

ginaik anattiki

Τέσσερις γυναίκες από ισάριθμες περιοχές της Ανατολικής Αττικής ήταν μεταξύ των 45, μέχρι στιγμής, «θυμάτων» του «ροζ» κυκλώματος το οποίο εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι γυναίκες αυτές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως υπεράνω πάσης υποψίας αφού είχαν οικογένειες και ζούσαν μία φτωχική αλλά κατά τα άλλα κανονική ζωή!

Ο τρόπος που έπεσαν στην παγίδα του κυκλώματος ήταν ο πλέον συνηθισμένος. Σύμφωνα με αυτόν τις προσέγγισαν όχι μόνον άνδρες αλλά και άλλες γυναίκες όταν βρίσκονταν σε μπαρ, κυρίως των νοτίων προαστίων, και κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τις έπειθαν ότι θα μπορούσαν να βγάλουν κάποια χρήματα με πολύ... αθώους τρόπους όπως για παράδειγμα να φωτογραφηθούν ή να βιντεοσκοπηθούν γυμνές.

Κάποιες από τις γυναίκες αυτές είχαν κάνει σαφές ότι δεν είχαν τέτοιου είδους ηθικές αναστολές αφού δεν θα χρειαζόταν να προχωρήσουν σε φυσική επαφή με άνδρες.

Τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση αναλάμβανε ένας 45χρονος φωτογράφος – ο οποίος και συνελήφθη – και θεωρείται ένας από τους «εγκεφάλους» της σπείρας!

Τότε βέβαια οι γυναίκες που έπεφταν στα δίχτυα του δεν γνώριζαν ότι οι πικάντικες φωτογραφίες και τα βίντεό τους δεν θα χρησιμοποιούνταν μόνο για να τους αποδώσουν χρήματα αλλά και για να εκβιαστούν όταν έμπαινε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια της η συμμορία τις υποχρέωνε για την αποφυγή σκανδάλου να ενδίδουν στις πιέσεις των μελών της και να δέχονται έναντι μικρής αμοιβής και φυσική επαφή με «πελάτες» του κυκλώματος το οποίο λειτουργούσε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

Οι συγκεκριμένες τέσσερις γυναίκες, δύο από μεγάλο δήμο της βορειοανατολικής Αττικής, μία από παραθαλάσσια περιοχή της νοτιοανατολικής και άλλη μία από ηπειρωτικό δήμο της κεντρικής ανατολικής Αττικής, γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν εγκλωβιστεί σε ένα εφιαλτικό παιχνίδι.

Έπρεπε να φτάσει η στιγμή η αστυνομία να εξαρθρώσει τη σπείρα που τις εκμεταλλευόταν για να ξεφύγουν από αυτήν αλλά για να έχουν πλέον το άγχος της αποκάλυψής τους στο οικογενειακό περιβάλλον και στις μικρές κοινωνίες που ζουν.

Σχόλια