Ορατοί σε όλη την Αττική οι καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Γλυκά Νερά! (Φωτός)

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

gl1

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας και όμορων δήμων έχουν σπεύσει στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο φαρμακευτικού υλικού στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών και Αθηνάς Παλλάδος στα Γλυκά Νερά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 2.15 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας και επιτόπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία αφού σε πολύ μικρή απόσταση από το φλεγόμενο εργοστάσιο βρίσκεται το Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παιανίας και ορισμένοι υπέθεσαν ότι η φωτιά βρισκόταν εκεί.

Πάντως για κάθε ενδεχόμενο κινητοποιήθηκε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Μεσογείων οι τεχνικοί του οποίου βρίσκονται στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά πήρε γρήγορα έκταση αλλά τα υλικά που καίγονταν προκάλεσαν μαύρους καπνούς οι οποίοι φαίνονταν από πολλές περιοχές της Αττικής και ακόμη και από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος στο notioanatolika.gr, την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε η μετάδοση της πυρκαγιάς και σε διπλανό κτίριο ενώ οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της θα συνεχιστούν μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα λόγω των υλών που υπάρχουν στον χώρο.

Όπως μάλιστα κρίθηκε από τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, η αρχική δύναμη των 25 πυροσβεστών δεν κρίθηκε επαρκής και για τον λόγο αυτό ενισχύθηκε φτάνοντας τους 50 πυροσβέστες τελικά με 15 οχήματα καθώς και μία μονάδα της ΕΜΑΚ!

gl2

gl3

gl4

Σχόλια