Date2

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 11:42:33

rss

αναζήτηση

makripano

Η φανατική στήριξη Πολάκη, Χαρίτση στη Ρένα Δούρου λίγη ώρα μετά την άσκηση της, σε βάρος της, ποινικής δίωξης!

Αλλάξτε μέγεθος

polakis xaritsis

Θερμοί υπέρμαχοι της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, μετά τη σε βάρος της άσκηση ποινικής δίωξης για την τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου 2018, εμφανίστηκαν στη Βουλή τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μπορεί η συζήτηση στην Ολομέλεια, το βράδυ της Τρίτης, λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση της άσκησης ποινικής δίωξης για την τραγωδία της ανατολικής Αττικής, να αφορούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», όμως οι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να βάλουν στην ίδια ζυγαριά τους 100 νεκρούς, τους 53 εγκαυματίες και τα εκατοντάδες καμμένα σπίτια σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα με την καταδίκη για παιδεραστία του Νίκου Γεωργιάδη και το δάνειο του κ. Πολάκη από την Attica Bank!

Διαβάστε παρακάτω σημεία του διαλόγου που αναπτύχθηκε στη Βουλή και στον οποίο συμμετείχαν εκτός των κ.κ. Πολάκη και Χαρίτση και οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Βορίδης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω απλώς να υπενθυμίσω στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ ότι εδώ και λίγες ώρες η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική κ. Δούρου διώκεται για εκατό θανάτους εξ αμελείας. Διώκεται, κύριε Δρίτσα, για εκατό θανάτους εξ αμελείας και παραμένει υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό για να συνεννοούμαστε! Τώρα, δεν ξέρω, γιατί φωνάζετε από διάφορες πλευρές.

Μέχρι τώρα μας λέγατε να παρακολουθούμε τι λέει η δικαιοσύνη και τις διώξεις της δικαιοσύνης. Ξαναλέω, όσο και να φωνάζετε, η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ διώκεται για εκατό θανάτους εξ αμελείας. Αυτήν κατεβάζετε για Περιφερειάρχη Αττικής και εξακολουθείτε να την έχετε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Για έναν συνονόματό σου που διώκεται για παιδεραστία έχεις ακούσει;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Είπες μια κουβέντα προηγουμένως, πάλι με τον γνωστό λαϊκίστικο τρόπο, ότι «η Ρένα Δούρου που την έχετε υποψήφια, παραπέμφθηκε μαζί με άλλους είκοσι κρατικούς λειτουργούς, και τον Δήμαρχο του Μαραθώνα και τον Δήμαρχο της Ραφήνας και τα λοιπά, για αμέλεια για το θλιβερό, το τρομερό γεγονός το οποίο έγινε στο Μάτι».

Η Ρένα Δούρου απάντησε και δεν χρειάζεται τη δική μου υπεράσπιση. Και απάντησε πολλώ λογιώ. Και προφανώς, από τη στιγμή που ήταν στο κυβερνητικό τιμόνι της Περιφέρειας, ναι, σαφώς και φέρει ευθύνη. Αν και όταν μάντρωναν τα ρέματα και έκλειναν τις παραλίες, δεν υπήρχε τίποτα, κυβερνούσε η παράταξή σου και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν σε αυτό τον κακό χαμό που δεν μπόρεσε τελικά εκείνο το τρομερό γεγονός το οποίο συνέβη να αποσοβηθεί.

Θα ήθελα με την ίδια ευαισθησία και το ίδιο πάθος που δείξατε προηγουμένως για τη Ρένα Δούρου που κατεβάζει υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχετε το θάρρος στη Νέα Δημοκρατία να πείτε μια κουβέντα γι’ αυτόν που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανηλίκους, με θύματα trafficking, που άλλοι που δεν είχαν διπλωματικό διαβατήριο για να την κοπανήσουν από τη χώρα που έκανε αυτή την ιστορία, καταδικάστηκαν σε είκοσι και δέκα χρόνια. Συνονόματός σου είναι, Γεωργιάδης λέγεται και αυτός, σύμβουλος του αρχηγού σας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με διπλωματικό διαβατήριο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε αυτές τις χώρες, για να προφυλάσσει, υποτίθεται, τα θύματα trafficking.

Γι’ αυτόν έχετε πιει το αμίλητο νερό. Δεν έχετε βρει κουβέντα να πείτε που καταδικάστηκε, εσείς που σέβεστε τη Δικαιοσύνη. Και αυτό δείχνει τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Λοιπόν, πολύ θα ήθελα να ακούσω μια κουβέντα καταδίκης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και όχι παρουσίες υποστήριξης του συγκεκριμένου καταδικασμένου εγκληματία και συμβούλου του αρχηγού σας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σεμνά οι τόνοι της φωνής, χαμηλά τα χέρια και τα δάχτυλα, όταν μιλάτε σε μια παράταξη που την ηθική της δεν την διαπραγματεύεται. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν θα γίνουμε. Εμένα με κονιορτοποιήσανε για μια σειρά από δάνεια, γιατί έπρεπε να σκεπάσουν εκείνη τη μέρα την αποκάλυψη ότι η γυναίκα του αρχηγού σας πήρε 800.000 ευρώ από μια offshore ενός εφοπλιστή, του ίδιου που χρηματοδότησε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», πάλι με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Προφανώς και δεν είμαστε το ίδιο. Όταν ασκήθηκε δίωξη στον κ. Νίκο Γεωργιάδη, την επόμενη στιγμή, σε διάστημα δέκα λεπτών, είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο δικαστήριο. Τώρα που ασκήθηκε δίωξη στην κ. Δούρου, εσείς βγαίνετε και την υποστηρίζετε. Άρα, προφανώς δεν είμαστε το ίδιο είναι απάντηση.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Ο αρμόδιος εισαγγελεύς έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής –αυτό σημαίνει κινώ την ποινική δίωξη- ισχυρές ενδείξεις ενοχής για το ζήτημα της ευθύνης στο Μάτι. Τις προσδιόρισε. Η ευθύνη στο Μάτι, για να ξέρουμε τι είναι, είναι εκατό ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και εκατοντάδες εμπρησμοί εξ αμελείας. Ο κ. Πολάκης επ’ αυτού τοποθετήθηκε και είπε «μια χαρά, κανένα πρόβλημα, προχωράμε κανονικά». Αυτή είναι η άποψη της Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό. Φαντάζομαι ότι θα εκτιμηθεί ως προς την πολιτική ευθύνη -το τονίζω- της υποψηφίας σας.

Εγώ δεν μιλάω για το ποινικό μέρος. Λέω όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καινούριο δεδομένο, μία κρίση ενός δικαστικού λειτουργού. Επί του πολιτικού ζητήματος, ο κ. Πολάκης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση εδώ είπε αυτό που είπε, «Μια χαρά». Άρα, λοιπόν, ένα δεδομένο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Επειδή δεν είμαστε εδώ δικαστήριο, λοιπόν, σημασία πολιτικά έχει ότι η Ρένα Δούρου έχει αναλάβει πολιτικά τις ευθύνες που τις αναλογούν. Θα περιμέναμε κάποια στιγμή να υπάρξει και η αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης για όλους αυτούς που διαχρονικά ευθύνονται με τις πολιτικές τους πράξεις για το ότι φτάσαμε σε αυτό το πολεοδομικά άναρχο τοπίο στην περιοχή, το οποίο οδήγησε και στην καταστροφή.

Σχόλια