Date2

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 18:03:39

rss

αναζήτηση

makripano

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συζητούμενη υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη στην Αν. Αττική!

Αλλάξτε μέγεθος

arvanitis anattiki

Η πληροφορία που θέλει τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστας Αρβανίτη να κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, έχει φέρει τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr ο κ. Αρβανίτης έχει δεχτεί σχετική πρόταση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου και φέρεται να έχει πει το αρχικό ναι.

Όμως η διάδοση της πληροφορίας στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό αφού δεν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία θεωρούν μεγάλο λάθος την υποψηφιότητα Αρβανίτη για πολλούς λόγους.

Πρώτος είναι το παρελθόν του κ. Αρβανίτη ως επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», αφού του επιρρίπτουν ευθύνες για το παραλίγο κλείσιμό του με τις αλόγιστες, όπως τις χαρακτηρίζουν, σπατάλες που έκανε υπερδιπλασιάζοντας το λειτουργικό κόστος του χωρίς να επιτευχθεί η ανάλογη αύξηση και εσόδων.

Αυτό μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα ο σταθμός να βρεθεί όχι μόνο πολύ κοντά στο κλείσιμο αλλά, παράλληλα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του για αρκετούς μήνες να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα για τον τρόπο συμπεριφοράς του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς του σταθμού.

Ο δεύτερος λόγος των έντονων ενστάσεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι λόγω της παρουσίας του στην ΕΡΤ ο κ. Αρβανίτης θεωρείται προβεβλημένο στέλεχος, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του κόμματος και έτσι η μάχη των εκλογών δεν θα μπορεί να δοθεί επί ίσοις όροις.

Αυτό βέβαια φαίνεται να ενδιαφέρει ελάχιστα το πρωθυπουργικό περιβάλλον αφού αναζητούν τρόπους να κρατήσουν τις απώλειες στην ανατολική Αττική σε όσο το δυνατό πιο χαμηλό επίπεδο προκειμένου να διεκδικήσουν – στη διαφαινόμενη περίπτωση της ήττας - με αξιώσεις δεύτερη έδρα αφού η πρώτη έχει ήδη «καταληφθεί» από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Μάλιστα ο αποκαλούμενος και «αττικάρχης», Χρήστος Σπίρτζης δεν φαίνεται να ενοχλείται από το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Αρβανίτη αφού θεωρεί ότι θα βρίσκεται μακράν πρώτος ενώ θα αποφευχθεί η πιθανότητα τη δεύτερη θέση – με βάση και τη σταυροδοσία στις εκλογές του 2015 - να καταλάβει ο Νάσος Αθανασίου, για τον οποίο υπάρχουν μόνο γκρίνιες στον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λογική της συμφωνίας Σπίρτζη δεν φαίνεται να ενοχλείται και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατ. Αττικής του κόμματος η οποία ελέγχεται από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, σίγουρα όμως ούτε ο Νάσος Αθανασίου – έστω κι αν βρίσκεται μακριά από το περιβάλλον του πρωθυπουργού - ούτε βέβαια και οι υπόλοιποι βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες) φέρονται διατεθειμένοι να δεχτούν το... καπέλωμα από το Μαξίμου που ακούει στο όνομα Αρβανίτης.

Σχόλια