Date2

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 04:16:17

rss

αναζήτηση

makripano

Αχαρνές: Δεν καταψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα του δ.σ. για τη Μακεδονία!

Αλλάξτε μέγεθος

kabolis syriza

Την ίδια ώρα που οι πέντε βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη του κόμματος στην περιοχή των Αχαρνών εκφράζουν την οργή τους για το ψήφισμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με το οποίο χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι όσοι υπερψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών, μία αποκάλυψη δημιουργεί προβλήματα στη συνοχή της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος!

Όπως επισημάνθηκε μπορεί 23 δημοτικοί σύμβουλοι να υπερψήφισαν το ψήφισμα, βρέθηκαν όμως μόνον τρεις να το καταψηφίσουν ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Καμπόλης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αλλά και στις επερχόμενες, καθώς και στενότατος συνεργάτης του πρ. υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Ελλάδας, Θοδωρή Δρίτσα, ψήφισε παρών!

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι το ψήφισμα κατατέθηκε στη συνεδρίαση του σώματος τη Δευτέρα από τον πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Στάθη Τοπαλίδη, έναν από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες του ποντιακού στοιχείου στην περιοχή, όπου είναι ιδιαίτερα ισχυρό!

Εν τω μεταξύ σε κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες) υποστηρίζουν πως όσοι υπερψήφισαν το ψήφισμα «δεν θέλησαν να καταλάβουν το γνήσια πατριωτικό περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και τις προοπτικές που ανοίγει». Κατηγορούν, δε, τους 23 δημοτικούς συμβούλους για «φασισμό και πατριδοκαπηλία»!

Στον ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της Ο.Μ. Αχαρνών του ΣΥΡΙΖΑ όπου βέβαια, ούτε σε αυτή γίνεται αναφορά για τη στάση του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος!

Για την ιστορία ο Οδυσσέας Καμπόλης, ως υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνείς, Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση», έλαβε, στις δημοτικές εκλογές του 2014, το 10,17% των ψηφισάντων και εξέλεξε δύο δημοτικούς συμβούλους. Τον εαυτό του και τη Μαρία Χριστοπούλου, η οποία καταψήφισε το ψήφισμα παραμένοντας πιστή στην κομματική γραμμή!

Η στάση αυτή του κ. Καμπόλη δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανάγκασε τον υποψήφιο δήμαρχο να εκδώσει μακροσκελή ανακοίνωση, 24 ώρες σχεδόν μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,με την οποία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις!

Στην ανακοίνωσή του και θέλοντας να δικαιολογήσει το «παρών» κατηγορεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για το αδίκημα της κατάχρησης αξιώματος και γι' αυτό απείχε από την υπέρβαση εξουσίας!

Στη συνέχεια επικαλείται τις νομικές σπουδές του και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Σε τέτοιου είδους διαδικασίες στα δημοτικά συμβούλια, το ΠΑΡΩΝ είναι δήλωση αποχής από διαδικασία που αποτελεί υπέρβαση εξουσίας και κατάχρηση αξιώματος. Η απουσία είναι “κρησφύγετο”, το ψηφίζω “ΚΑΤΑ επειδή διαφωνώ με την διατύπωση” είναι “ΣΥΜΦΩΝΩ υπό προϋποθέσεις”».

 

Σχόλια