Εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ, στελέχη της ΝΕ Ανατ. Αττικής από Παιανία και Σπάτα – Αρτέμιδα! (Δηλώσεις)

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

syriza kke

Αλλαγή πλεύσης για δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία με δηλώσεις του τάσσονται στο πλευρό του ΚΚΕ.

Πρόκειται για το πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής από την Παιανία, Σπύρο Γεωργακάκη και τον συνταξιούχο χειριστή, πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης χειριστών Μηχανημάτων, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας χειριστών και πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας Ηλία Μπρέκη.

Ο κ. Γεωργακάκης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Τούτη την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, που οι συγκλίσεις όλων των αστικών κομμάτων στις βασικές επιλογές του ντόπιου κεφαλαίου κυριαρχούν τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική και παράλληλα γίνεται νεκρανάσταση δίπολων σε τριτεύουσας σημασίας «αντιθέσεις», όπως πρόοδος - συντήρηση, λαϊκισμός - αντιλαϊκισμός κ.τ.λ.. Όταν πλησιάζει η επόμενη καταιγίδα στην παγκόσμια οικονομία, όταν η γειτονιά της χώρας μας είναι πεδίο σύγκρουσης και η κυβέρνηση πρωτοστατεί βάσει των επιδιώξεων της ελληνικής αστικής τάξης χωρίς να νοιάζεται στο ελάχιστο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση για τον ελληνικό λαό, όταν η εμπλοκή της χώρας στους βαθείς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν οι άθικτοι μνημονιακοί νόμοι και η αντιλαϊκή εποπτεία αιμορραγούν την εργατική τάξη... Τότε η στάση του κάθε αριστερού είναι η συμπόρευση και συστράτευση πλάι στον μοναδικό ειλικρινή και σταθερό εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων, το ΚΚΕ. Ένα κόμμα νέο, ριζοσπαστικό, επαναστατικό. Απευθύνομαι στους χτεσινούς συναγωνιστές μου που ακόμα διστάζουν ή ομφαλοσκοπούν. Αποφασίστε θαρραλέα, ανατρεπτικά, ΚΚΕ, τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στις αστικές κυβερνήσεις και την εξουσία τους. Με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να γίνει η πραγματική διαφορά για τον λαό και τις ανάγκες του».

Ο κ. Μπρέκης από την πλευρά στη σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Δηλώνω ότι στηρίζω τo ΚΚΕ γιατί στάθηκε, στέκεται και με τη στήριξή μας θα είναι και στο μέλλον στο πλευρό των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Γιατί στην 100χρονη ιστορική πορεία του στέκεται όρθιο, ενάντια σε όλους όσοι προσπάθησαν για τη διάλυσή του. Γιατί παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γιατί παλεύει ενάντια στο ναζισμό και σε όλα του τα μορφώματα αλλά και σε αυτούς που τα στηρίζουν. Και γιατί προσβλέπει στην οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καλώ τους συναδέλφους και φίλους, με όποιες διαφορές να στηρίξουμε το ΚΚΕ, γιατί έτσι ανοίγουμε δρόμο στην Ελπίδα».

Παράλληλα με τους κ.κ. Γεωργακάκη και Μπρέκη την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξή τους στο ΚΚΕ ανακοίνωσαν και δύο ακόμη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, οι κ.κ. Βαγγέλης Αντωνίου, οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της ΛΑΕ και Αντώνης Δαβανέλος, συνταξιούχος Ολυμπιακής και πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια