Date2

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 06:10:29

rss

αναζήτηση

makripano

Καμία σήμανση στην «ιρλανδική διάβαση» του θανάτου στην Κερατέα – Εγκληματική η αμέλεια των αρμοδίων! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

ovr1

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία σε ιρλανδική διάβαση στο Οβριόκαστρο Κερατέας, το πρωινό της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, τα ερωτήματα για τα αίτια του χαμού τους παραμένουν αναπάντητα!

Και βέβαια ορισμένοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι το τραγικό δυστύχημα ενδεχομένως να οφείλεται στην κακή εκτίμηση, από πλευράς του οδηγού, του ύψους του νερού στην ιρλανδική διάβαση όπως ονομάζεται το πέρασμα στο οποίο χάθηκαν οι τρεις ζωές, όμως μια επιτόπια αυτοψία του notioanatolika.gr, αποδεικνύει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν λάβει ούτε το ελάχιστο έστω μέτρο προειδοποίησης των διερχόμενων από εκεί οδηγών!

Όπως παρατήρησαν στο notioanatolika.gr κάτοικοι της περιοχής, η συγκεκριμένη ιρλανδική διάβαση κατασκευάστηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια ώστε οι πολίτες που είχαν κάποιον λόγο να μεταβούν στην περιοχή του Οβριοκάστρου, να έχουν τη δυνατότητα να το πράττουν όχι μόνο από το σημείο όπου υπάρχει η πινακίδα για τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Ο συγκεκριμένη διάβαση ενώνει ουσιαστικά τη λεωφόρο Λαυρίου με την περιοχή του Αβροκάστρου, όπως γράφει και μια άλλη πινακίδα, ενώ και ο δρόμος αυτός όπως και ο προηγούμενος βοηθούν την είσοδο και την έξοδο οχημάτων προς τον οικισμό πλέον του Οβριοκάστρου και οδηγούν και στον χώρο που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ που αποσοβήθηκε με τις κινητοποιήσεις των Κερατιωτών.

Από τις δύο αυτές παρόδους της λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου διέρχονται καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, γεγονός που καθιστά γνωστή την ύπαρξη ιρλανδικής διάβασης.

Όμως παρότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομία και Πυροσβεστική) ουδείς είχε ζητήσει από την Υπηρεσία οδοσημάνσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών την τοποθέτηση σημάτων έστω με το γνωστό σε όλους θαυμαστικό (!), με το οποίο υποδηλώνεται η ύπαρξη κινδύνου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πλείστες ιρλανδικές διαβάσεις ανά τη χώρα υπάρχει μόνιμη σχετική σήμανση αφού όλοι γνωρίζουν την επικινδυνότητά τους όταν τα ρέματα και οι χείμαρροι μέσα στους οποίους έχουν κατασκευαστεί υπερχειλίζουν.

Σε διαφορετική περίπτωση (όπου δηλαδή δεν υπάρχει μόνιμη σήμανση) τοποθετούνται σχετικές φορητές πινακίδες με την έναρξη των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Ούτε το ένα ούτε το άλλο όμως συμβαίνει και συνέβη και τη μοιραία ημέρα στην ιρλανδική διάβαση του Οβριοκάστρου με αποτέλεσμα να χαθούν με τον πλέον άδικο τρόπο τρεις ψυχές!

Είναι σαφές ότι τίθεται ζήτημα εγκληματικής αμέλειας όμως κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το κατά πόσον θα αναζητηθούν ευθύνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των οποίων τα στελέχη φέρουν σαφέστατη ευθύνη για τη μη προειδοποίηση της επικινδυνότητας του περάσματος!

Μια λεπτομέρεια που έχει την τραγική αξία της; Σε απόσταση 20 μόλις μέτρων από το πέρασμα της τραγωδίας υπάρχει τεράστια πινακίδα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κερατέας συνολικού προϋπολογισμού 4.130.000 ευρώ από τα οποία φαίνεται να μην περίσσευαν μερικές δεκάδες ευρώ για να αποτραπεί μια τραγωδία!

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία στην Κερατέα: Βρέθηκε νεκρή γυναίκα σε ρέμα του Οβριοκάστρου – Αγνοούνται ο σύζυγος και ο φίλος τους!

Τραγικός επίλογος στην Κερατέα: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι δύο άνδρες από το Βρωμοπούσι, στην περιοχή του Ελαιοχωρίου!

ovr2

ovr3

ovr4

Σχόλια