Date2

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 05:25:09

rss

αναζήτηση

makripano

Οι κόντρες καλά κρατούν στα Λιμανάκια παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας!

Αλλάξτε μέγεθος

vark kontr elas

Ένας... θεσμός που έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια «λειτουργίας», συνεχίζει να κρατάει καλά παρά τις έστω και περιοδικές προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να του βάλει ένα τέλος!

Ο λόγος για τις κόντρες με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, επί της λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, από τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης έως και το ύψος του Island, που μεταμορφώνουν την περιοχή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε πόλο έλξης νεολαίας που συνωστίζεται στο σημείο για να παρακολουθήσει τους... αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει πλήθος τραυματισμών και μάλιστα βαρύτατων όλα τα προηγούμενα χρόνια, το πρόβλημα παραμένει και οι «συμφωνίες» αλλά και οι σχετικές «συνεννοήσεις» δίνουν και παίρνουν.

Το... φιλοθεάμον κοινό ειδοποιείται για τις «παραστάσεις» αυτού του είδους με πολλούς τρόπους και βέβαια ακόμη και μέσα από τα social media και συμμετέχει... ενθουσιωδώς σε αυτές.

Αρκετά μεγάλα είναι και τα ποσά που αλλάζουν χέρια των βράδια των «παραστάσεων» αφού οι κόντρες σημαίνουν στοιχήματα τα οποία πέφτουν βροχή.

Και μάλιστα η σχετική «βιομηχανία» φαίνεται να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα αφού όταν η αστυνομία προσπάθησε να τη διακόψει όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά προκλήθηκαν και σοβαρότατα επεισόδια που οδήγησαν σε δεκάδες συλλήψεις πριν από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα τη νύχτα της Τρίτης 31ης Ιανουαρίου 2017.

Ένα άλλο κομμάτι της σχετικής «βιομηχανίας» έχει να κάνει με τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους σπαταλούν πολλά χρήματα ώστε τις βραδιές των «παραστάσεων» να κερδίσουν εκτός από χρήματα και την εφήμερη δόξα μιας «νίκης» η οποία θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στις καφετέριες και στις συνάξεις των «φίλων» του «θεσμού»!

Όσο για την αστυνομία, από καιρού εις καιρόν, οργανώνει επιχειρήσεις , οι οποίες βέβαια εκτός από εκείνη που οδήγησε στα έκτροπα, έχουν τροχονομικό χαρακτήρα.

Η τελευταία τέτοια πραγματοποιήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 24 προς Κυριακή 25 Νοεμβρίου, από την οποία προέκυψαν πλήθος τροχαίων παραβάσεων.

Το μέγεθος της «βιομηχανίας» φάνηκε, για μιαν ακόμη φορά, από το πλήθος των παραβάσεων που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καθώς και αστυνομικών από άλλες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30 παραβάσεις βεβαιώθηκαν αλλά 137 που αφορούσαν υπέρβαση του ορίου της ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα παρότι τα οχήματα που μετέχουν στις κόντρες είναι «πειραγμένα», διαπιστώθηκαν και 4 παραβάσεις που είχαν να κάνουν με στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, δηλαδή δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ!

Συνολικά συνελήφθησαν 4 άτομα, οι τρεις γιατί δεν είχαν διπλώματα οδήγησης και ο ένας γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Και μπορεί τελικά να αφαιρέθηκαν από τους αστυνομικούς 27 διπλώματα οδήγησης, 31 άδειες κυκλοφορίας, οι πινακίδες κυκλοφορίας από 31 οχήματα αλλά και να ακινητοποιήθηκαν και να μεταφέρθηκαν με γερανούς της Τροχαίας 10 ακόμη αυτοκίνητα, όμως το πρόβλημα παραμένει και ο... θεσμός καλά κρατεί.

Το ραντεβού θα ξανακλειστεί, το φιλοθεάμον κοινό θα ξανασυγκεντρωθεί και όλα θα συνεχίσουν στη βάση της κανονικότητας του ιλίγγου αλλά και του θανάτου.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι 20χρονοι και οι 30χρονοι που συμμετείχαν στις κόντρες στα Λιμανάκια στις αρχές της δεκαετίας του '80 είναι πλέον 60άρηδες και ίσως και 70άρηδες εύκολα μπορεί να καταλάβει το μέγεθος – χρονικό και όχι μόνο - της «βιομηχανίας»!

Σχόλια