Date2

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 05:09:53

rss

αναζήτηση

makripano

Νάσος Δρίτσας: «Έφυγε» το γελαστό παιδί του Μαρκόπουλου!

Αλλάξτε μέγεθος

nasos2

Ένας πραγματικός άρχοντας αλλά και αγωνιστής της ζωής, ο Νάσος Δρίτσας, «έφυγε» από τη ζωή, το πρωί της Κυριακής (18/11/18), σκορπώντας τη θλίψη σε όλο το Μαρκόπουλο.

Γέννημα θρέμμα της μεσογείτικης αυτής πόλης, ο Νάσος Δρίτσας γεννήθηκε από γονείς παραδοσιακούς αγρότες, τον Σπύρο και την Κατερίνα Δρίτσα. Το 1944.

Πρόσφερε όσο λίγοι στα τοπικά πράγματα του Μαρκοπούλου με μεγάλη προσφορά στη Φιλαρμονική της πόλης την οποία υπηρέτησε από τα 11 χρόνια του.

Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο Μαρκοπούλου συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία και το ταλέντο του στα πνευστά!

Άνθρωπος της βιοπάλης εργάσθηκε σκληρά σε όλη τη ζωή του ενώ από το 1977 είχε δίπλα του τη Μπίλυ Δρίτσα με την οποία απέκτησαν τρεις γιους, τον Σπύρο, τον Αποστολή και τον Γιάννη ενώ ευτύχησε να δει και τρία εγγόνια!

Μετά τη συνταξιοδότησή του δεν το έβαλε κάτω αλλά συνέχισε να προσφέρει στην τοπική κοινωνία (υπήρξε και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου) με τη Φιλαρμονική της πόλης να παραμένει η μεγάλη αγάπη του.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τα αγροτικά ενώ ακόμη κι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας του, το 2012, δεν έχασε το χαμόγελο και την όρεξη για ζωή!

Μια... λεπτομέρεια που όμως έχει μεγάλη αξία: Ο Νάσος Δρίτσας έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία είχε συμμετάσχει χωρίς ποτέ να τη διαφημίσει ή να «εξαργυρώσει», όπως πολλοί άλλοι, την προσφορά του στον αγώνα για τη Δημοκρατία.

Μόλις 29 χρονών τότε, έφυγε από το Μαρκόπουλο με ένα αυτοκίνητο γεμάτο τρόφιμα και φάρμακα για να τα παραδώσει στους εξεγερμένους φοιτητές, να μείνει μαζί τους μέσα στο Πολυτεχνείο και τελικά να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο κτίριο της Ασφάλειας το οποίο τότε βρισκόταν επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Μάλιστα ποτέ δεν του έφυγαν τα σημάδια, στα πόδια του, από τα όσα υπέστη εκείνα τα δύσκολα βράδια.

Πριν από λίγο καιρό, το notioanatolika.gr παρουσίασε την ιστορία ενός σκύλου, του... Χάτσικο του Μαρκόπουλου, τον οποίο ο Νάσος Δρίτσας υιοθέτησε, έσωσε από βέβαιο θάνατο και δέθηκε μαζί του (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Ο Κανέλλος, έτσι τον είχε «βαφτίσει», βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ανθρώπου που τον ανάστησε.

Το πρωί της Κυριακής, κατά έναν... περίεργο τρόπο, ο Κανέλλος ο οποίος κοιμόταν κάτω από μια σούστα στο σπίτι του Νάσου, παρότι ξύπνησε, δεν κουνήθηκε από το σημείο.

Είναι ίσως αυτή η έκτη αίσθηση που έχουν τα ζώα, ειδικά για τους ανθρώπους που τα αγαπάνε πραγματικά, ότι δεν πρόκειται να τους ξαναδούν.

Ο Νάσος Δρίτσας αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ως γνήσιος μεσογείτης, στοργικός πατέρας, ιδανικός σύντροφος, αγαπημένος φίλος και αποφασιστικός αγωνιστής της ζωής.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 3.30 μετά το μεσημέρι από τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Ιωάννη Μαρκοπούλου.

nasos1

Σχόλια