Date2

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 14:15:10

rss

αναζήτηση

makripano

Προσπάθεια της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης να εκτονωθεί η ένταση στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα, σε αντίθεση με την Ε' ΕΛΜΕ!

Αλλάξτε μέγεθος

gonkathig

Δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, σχετικά με την τιμωρία έξι μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για τον τρόπο συμμετοχής τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση είναι προσεκτικά διατυπωμένη και μάλιστα στην προσπάθεια να μην πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα στο σχολείο αποφεύγει να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία συζητώνται ευρέως μεταξύ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σίγουρα πάντως η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων είναι σαφέστατα ισορροπημένη σε σύγκριση με την ανάλογη της διοίκησης της Ε' ΕΛΜΕ η οποία ακολουθώντας συντεχνιακή λογική ασχολείται με τη... στοχοποίηση των καθηγητών και όχι των μαθητών!

Διαβάστε παρακάτω και τις δύο ανακοινώσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

«Κατά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η τοπική κοινωνία του Γέρακα έγινε μάρτυρας ενός πρωτόγνωρου και αμφιλεγόμενου - όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων με τις ένθεν και ένθεν τοποθετήσεις των εμπλεκομένων πλευρών - επεισοδίου.

Σχετικά με αυτό το επεισόδιο, που προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα,
το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης σημειώνει τα παρακάτω:

Η Ένωση Γονέων Παλλήνης μέσω εκπροσώπων της, ήταν παρούσα από την αρχή και καθ' όλη τη διάρκεια των γεγονότων, διατηρώντας - ως οφείλει τόσο από την καταστατική της δομή, όσο και από την ηθική υπόσταση των μελών του Δ.Σ.- στάση ευθύνης και σύνεσης. Κατ' επιλογή και συνειδητά δεν προτιμήθηκαν ενέργειες πυροδότησης και συντήρησης θερμού κλίματος. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις όλων των μελών είχαν την μορφή τοποθετήσεων - προτάσεων προς όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο την εκτόνωση και την τελική επίλυση του προβλήματος.

Στο Σχολικό Συμβούλιο της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018, όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Πρόεδρος της Β' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, το 15μελές των μαθητών, εκπρόσωποι της Ε' ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και της Ένωσης μας, φροντίσαμε να πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής και του παραγωγικού προβληματισμού - διαλόγου και να οδηγηθεί η όλη κατάσταση σε εκτόνωση και αποφόρτιση συναισθημάτων.

Επόμενος στόχος, για τον οποίο δεσμευόμαστε, είναι αφού το σχολείο βρει την ηρεμία του και προχωρήσει απερίσπαστο στην αποστολή του, ως κοινωνία και ως γονείς να διασφαλίσουμε την απεμπλοκή οιασδήποτε πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης και την παρεμπόδιση εξωγενών και εξωσχολικών παραγόντων να παρεισφρήσουν στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με αφορμή επιβολή ποινής μαθητών του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στοχοποιούνται και διασύρονται τις τελευταίες μέρες για εξαιρετικά ευαίσθητα παιδαγωγικά θέματα. ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοπικές ιστοσελίδες, “παράγοντες” του τόπου, αναπαράγουν ψέματα περί τιμωρίας των μαθητών γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση για τη Μακεδονία, ενώ η ποινή δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός αυτό, αλλά με την παραβίαση των κανονισμών του σχολείου.

Η ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση και οι υποκριτικές κραυγές εναντίον του σχολείου, προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά τηλεθέασης έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά και των ανήλικων μαθητών από εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους με τη Χ.Α να κάνει επερώτηση στη Βουλή. Η στάση αυτή συνοδεύεται από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στους εκπαιδευτικούς και αναγραφή δήθεν «πατριωτικών» συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ομάδα εξωσχολικών φωνάζοντας συνθήματα, σκορπίζοντας υλικό με απειλητικές αναφορές για τους εκπαιδευτικούς.

Σαν Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από την εκπαιδευτική κοινότητα οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ομόφωνα ενήργησε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.Η απόφαση του δεν ποινικοποιοίησε τη γνώμη των μαθητών όπως ψευδώς και δημαγωγικά αναπαράγεται. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης κράτησαν χαμηλούς τόνους προκειμένου να διαφυλαχτεί η παιδαγωγική ηρεμία και λειτουργία του σχολείου και να αποφευχθεί η στοχοποίηση των ανήλικων μαθητών. Μέτρα αποβολής μαθητών παίρνονται σε πολλά σχολεία της χώρας χωρίς να παίρνουν τη δημοσιότητα που πήρε το συγκεκριμένο περιστατικό.

2. Όλοι αυτοί που επιτίθενται στο Σύλλογο Διδασκόντων δεν έκαναν καμία προσπάθεια ενημέρωσής τους από το σχολείο για τα πραγματικά γεγονότα, αλλά αντίθετα στοχοποίησαν στο πανελλήνιο τη σχολική κοινότητα. Οι δημόσιες δηλώσεις τους στο όνομα του ενδιαφέροντος για τα παιδιά διασύρουν πρωτίστως τους μαθητές και τις οικογένειές τους στη τοπική κοινωνία και όχι μόνο. 

3.Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς υποστηρικτικές δομές, προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το παιδαγωγικό τους έργο στην περίοδο όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των μαθητών και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ στηρίζει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Απαιτεί να σταματήσει η επίθεση και η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του σχολείου. 

Καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία να ορθώσει εμπόδια στην εθνικιστική υστερία και τη φασιστική δράση και να συμβάλουν όλοι για να επιστρέψει η ηρεμία και το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο».

Διαβάστε σχετικά: Στο κενό οι προσπάθειες κάποιων καθηγητών να δυναμιτίσουν το κλίμα συναίνεσης στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα!

Σχόλια