Date2

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 10:44:48

rss

αναζήτηση

makripano

Στο κενό οι προσπάθειες κάποιων καθηγητών να δυναμιτίσουν το κλίμα συναίνεσης στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα!

Αλλάξτε μέγεθος

gerakas ektonosi

Με προβληματισμό υποδέχτηκε η κοινωνία του Γέρακα το αποτέλεσμα της συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο 1ο Λύκειο της πόλης με αφορμή την τιμωρία έξι μαθητών του για την πρωτοβουλία τους να παρελάσουν εκτός του σχολείου τους τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο λόγος του προβληματισμού ήταν η προσπάθεια κάποιων καθηγητών του σχολείου αλλά και κάποιων εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής να δυναμιτίσουν με τα λόγια τους τον διάλογο ο οποίος αποφασίστηκε, έστω και εκ των υστέρων, να γίνει μεταξύ των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

Στη συζήτηση μετείχε το σύνολο σχεδόν των μελών του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, εκπρόσωποι της διοίκησης της ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, δύο μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης (συγκεκριμένα οι κ.κ. Παπαγεωργίου και Βασιλείου), ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου, Άγγελος Λιακόπουλος και τρεις μαθητές – μέλη του 15μελούς του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η συνάντηση όλων των «πλευρών» είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, αυτή ξεκίνησε στη 1.30 αφού προηγήθηκε συνομιλία του λυκειάρχη Κ. Σωτηρόπουλου με εκπροσώπους των μαθητών, στην οποία, όπως όλα δείχνουν καταβλήθηκε ειλικρινής προσπάθεια τόσο από τον διευθυντή του σχολείου όσο και από τα παιδιά, να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση και στην ευρύτερη συζήτηση που θα ακολουθούσε να μην υπάρξουν εντάσεις.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr η εξέλιξη του ζητήματος είχε συζητηθεί και στα υψηλότερα κλιμάκια του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα ο γενικός γραμματέας Ηλίας Γεωργαντάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σωτηρόπουλο είχε ζητήσει να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό και χωρίς άλλα προβλήματα!

Παρά το γεγονός ότι το κλίμα ήταν ήρεμο όταν η συζήτηση ξεκίνησε, ο τρόπος που λειτούργησαν ορισμένοι καθηγητές οι οποίοι αντιμετώπισαν με εριστικό τρόπο τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπροσώπους των γονέων αλλά και τον εκπρόσωπο του δήμου, παραλίγο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε δεδομένες στιγμές η συνάντηση κινδύνευσε να διακοπεί αφού αποχώρησαν – ευτυχώς πρόσκαιρα – εκπρόσωποι των γονέων οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκειά της στήριξαν με σθένος τα παιδιά ενώ το ίδιο έπραξε και ο κ. Λιακόπουλος στη γραμμή που είχε ήδη χαράξει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θ. Ζούτσος.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν κάποιοι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ οι οποίοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν την όλη ιστορία αλλά ευτυχώς οι προσπάθειές τους αυτές έπεσαν στο κενό αφού δεν υπήρχε ανάλογη διάθεση από τις υπόλοιπες «πλευρές».

Όπως τελικά έγινε γνωστό από συμμετέχοντες οι οποίοι συνομίλησαν με το notioanatolika.gr προκρίθηκε μια λύση η οποία μοιάζει... σολομώντεια.

Δηλαδή να παραμείνουν οι διήμερες αποβολές των έξι μαθητών, χωρίς όμως να εγγραφούν στο ποινολόγιο – γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα παιδιά τα οποία αποφοιτούν σε λίγους μήνες – αλλά και να μην χρεωθούν απουσίες στο σύνολο των μαθητών για τις δύο ημέρες κατάληψης.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των μαθητών επέδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία παρακολουθώντας την προσπάθεια κάποιων καθηγητών τους να δυναμιτίσουν το κλίμα και ίσως εκεί οφείλεται και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα.

Οι εκπρόσωποι των γονέων αλλά και των μαθητών απέδειξαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να παίξουν το... παιχνίδι της εμπάθειας στο οποίο επιδόθηκαν συγκεκριμένοι – και όχι το σύνολο – καθηγητές, προτάσσοντας διαρκώς την ανάγκη του διαλόγου.

Έγινε δε κατανοητό σε όλες και από όλες τις πλευρές ότι τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με τη λογική του «αποφασίζομεν και διαττάσσομεν».

Στόχος τώρα όλων είναι να επανέλθει η ηρεμία και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και η εισήγηση των εκπροσώπων των μαθητών που συμμετείχαν στη συνάντηση προς τα μέλη του δεκαπενταμελούς που θα συνεδριάσει την Πέμπτη!

Διαβάστε σχετικά: 1ο ΓΕΛ Γέρακα: Φόβοι για στοχοποίηση μαθητών και πολιτική ομηρία καθηγητών, με την τοπική κοινωνία σε αναβρασμό!

Η περήφανη και αξιοπρεπής απάντηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα: Κάναμε αυτό που πιστεύαμε ως Έλληνες! (Βίντεο)

«Εξηγήσεις» από τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για την τιμωρία των μαθητών που παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»! (Βίντεο)

Γι' αυτό απέβαλαν τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα (Βίντεο από την παρέλαση)

Σχόλια