Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:13:20

rss

αναζήτηση

makripano

1ο ΓΕΛ Γέρακα: Φόβοι για στοχοποίηση μαθητών και πολιτική ομηρία καθηγητών, με την τοπική κοινωνία σε αναβρασμό!

Αλλάξτε μέγεθος

sinth gerakas

Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα το πρωί της Δευτέρας στο 1ο Λύκειο Γέρακα με τους μαθητές να νιώθουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων – ένθεν κακείθεν – και τους καθηγητές να περιφέρονται εκνευρισμένοι προσποιούμενοι ότι όλα πάνε καλά.

Στο μυαλό τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών όμως βρισκόταν η πολυαναμενόμενη συζήτηση μετά το τέλος των μαθημάτων, το μεσημέρι της Τρίτης, όπου το ζήτημα που προέκυψε με την αποβολή των 6 μαθητών, αναμένεται να συζητηθεί με ειλικρίνεια.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε έναν εκ βαθέων διάλογο με τους καθηγητές οι οποίοι όμως μοιάζουν να αντιδρούν αμήχανα αφού διαπίστωσαν ότι η εν θερμώ απόφασή τους έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων στην τοπική – και όχι μόνο – κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί γονείς μαθητών του 1ου ΓΕΛ του Γέρακα αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη δυσφορία την επιβολή της ποινής της διήμερης αποβολής των 6 μαθητών, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι τα παιδιά αυτά, όπως και τα υπόλοιπα όλων των σχολείων, που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καταχειροκροτήθηκαν!

Κάποιοι άλλοι γονείς φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν για καθηγητές – ομήρους εκφραστών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, οι οποίοι (σ.σ.: καθηγητές) ψάχνουν τώρα, εναγωνίως, τρόπο απόδρασής τους από τη διάσταση που δημιούργησαν με την τοπική κοινωνία.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε ενδοσχολικό επίπεδο, άγνωστοι προχώρησαν στην αναγραφή ακραίων συνθημάτων στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου με σκοπό να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις και ουσιαστικά να αφαιρέσουν από τα παιδιά το δικαίωμα να αντιδρούν ως έφηβοι.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα συνθήματα που αναγράφηκαν χρησιμοποιήθηκαν από μερίδα του τύπου προκειμένου να στοχοποιηθούν όλοι οι μαθητές του σχολείου, ξεχνώντας βέβαια – οι κύκλοι αυτοί – ότι τα παιδιά από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε κάθε είδους οργανώσεις με ακραία χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα της συζήτησης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους, το μεσημέρι της Τρίτης θα καταδείξει κατά πόσο οι έφηβοι αυτοί των 16 και 17χρονών έχουν δικαίωμα στην έκφραση της δικής τους συγκροτημένης άποψης χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να τιμωρηθούν απλά επειδή έδρασαν με τον αυθορμητισμό της ηλικίας τους.

Παράλληλα όμως, «εξετάσεις» θα δώσουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα αποδείξουν ότι παραδέχονται τα λάθη τους, δίνοντας έτσι ένα ουσιαστικό παράδειγμα ζωής στα παιδιά.

Με μια κοινωνία – αυτήν του Γέρακα – σε αναβρασμό και τους υποστηρικτές των μαθητών - οι οποίοι προέρχονται από κάθε ιδεολογική πλευρά - να πληθαίνουν, η συζήτηση της Τρίτης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και θα δείξει πόσο οι λειτουργοί της Παιδείας είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους ιδεολογικές αγκυλώσεις και να σταθούν με δύναμη δίπλα και όχι απέναντι στα παιδιά!

Διαβάστε σχετικά: Η περήφανη και αξιοπρεπής απάντηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα: Κάναμε αυτό που πιστεύαμε ως Έλληνες! (Βίντεο)

«Εξηγήσεις» από τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για την τιμωρία των μαθητών που παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»! (Βίντεο)

Γι' αυτό απέβαλαν τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα (Βίντεο από την παρέλαση)

Σχόλια