Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:43:10

rss

αναζήτηση

makripano

«Εξηγήσεις» από τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για την τιμωρία των μαθητών που παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

gerakas sxoleio1

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις πολιτών κάθε ηλικίας σχετικά με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να τιμωρήσουν έξι μαθητές του σχολείου με διήμερη αποβολή επειδή μετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη τραγουδώντας μάλιστα το «Μακεδονία ξακουστή»!

Η δημοσιοποίηση του θέματος από το notioanatolika.gr προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που θα είχε αποφευχθεί εάν οι καθηγητές του σχολείου δεν λειτουργούσαν εν θερμώ!

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες του notioanatolika.gr, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα συνεδρίασε στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην επιβολή της ποινής της διήμερης αποβολής στους 6 μαθητές του σχολείου.

 

Τελευταία εξέλιξη:Η περήφανη και αξιοπρεπής απάντηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα: Κάναμε αυτό που πιστεύαμε ως Έλληνες! (Βίντεο)

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν προσκλήθηκαν να συμμετέχουν γονείς – μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αλλά ούτε και να «απολογηθούν» οι... κατηγορούμενοι μαθητές!

Η απόφαση ανακοινώθηκε στα παιδιά την επόμενη μέρα το πρωί ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από μέρους τους η οποία οδήγησε στην απόφαση της κατάληψης του σχολείου αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, περισσότεροι από 180 μαθητές συμμετείχαν στην κατάληψη ενώ οι υπόλοιποι (το σχολείο έχει συνολικά 350 μαθητές), βρίσκονταν έξω από αυτό συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση των συμμαθητών τους.

Διαβάστε σχετικά: 1ο ΓΕΛ Γέρακα: Αποβλήθηκαν έξι μαθητές επειδή φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας! (Βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παιδιών βρέθηκε και μεγάλος αριθμός γονέων αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων του σχολείου αλλά και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης.

Τα παιδιά διατήρησαν σε άριστο επίπεδο την κατάσταση του σχολείου, δεν προκάλεσαν καμία απολύτως φθορά και περιφρούρησαν την κατάληψή τους ώστε να μην είναι δυνατή η εκμετάλλευσή της από εξωσχολικά στοιχεία.

Το πρωί της Παρασκευής δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο εκδηλώνοντας έτσι τη στήριξή τους στη διαμαρτυρία των μαθητών και των μαθητριών και σε συνεργασία με τα παιδιά απομόνωσαν κάποιους οι οποίοι επεδίωξαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός.

Τα παιδιά είχαν ήδη κατανοήσει τη διάσταση που είχε λάβει η όλη υπόθεση αφού ενημερώνοντας διαρκώς από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά μετά από συζητήσεις με καθηγητές τους και με την παρουσία του κ. Θεόδωρου Βασιλείου (είναι μέλος του δ.σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης και πατέρας παιδιού του σχολείου) τα παιδιά δέχθηκαν να σταματήσουν την κατάληψη με την προϋπόθεση ότι την Τρίτη (6 Νοεμβρίου) θα υπάρξει διάλογος μέσα στο σχολείο ανάμεσα σε αυτά και στους εκπαιδευτικούς, με την παρουσία και γονέων, ώστε να λυθεί η... παρεξήγηση!

Κάτι που έπρεπε να έχει συμβεί από τη Δευτέρα (29 Οκτωβρίου) ή έστω αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων θα γίνει τελικά μία εβδομάδα αργότερα και ύστερα από τη σθεναρή αντίδραση των μαθητών και των μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα.

Διαβάστε επίσης: Γι' αυτό απέβαλαν τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα (Βίντεο από την παρέλαση)

Πάντως η αρχική σκληρή στάση των καθηγητών φαίνεται, μετά τη διάσταση που έλαβε το θέμα, να διαφοροποιείται όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις στο notioanatolika.gr του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, Κώστα Σωτηρόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μαθητές δεν τιμωρήθηκαν για το ότι τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» αλλά διότι δε συμμετείχαν στην παρέλαση με το σχολείο τους επιλέγοντας να παρελάσουν μόνοι τους πίσω από άλλο σχολείο και συγκεκριμένα πίσω από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ της πόλης.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, τί δήλωσε ο κ. Σωτηρόπουλος:

Σχόλια