Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:43:10

rss

αναζήτηση

makripano

Χειροπέδες στα ανθρωπόμορφα τέρατα που είχαν βιάσει 22χρονη στο Πικέρμι – Είχαν διαπράξει πλήθος ληστειών στην Αν. Αττική!

Αλλάξτε μέγεθος

roma viasmos

Με μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία μετείχαν αστυνομικοί από τα Τμήματα Ασφαλείας Ραφήνας - Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας - Γλυκών Νερών, Διονύσου, Αχαρνών και Φυλής καθώς και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Διμοιρίας Αποκατάστασης Τάξης (ΔΙ.Α.Τ.), μπήκε τέλος στην επικίνδυνη όσο και αισχρή δράση της συμμορίας που χτυπούσε σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αποκορύφωμα της σκληρότητας με την οποία δρούσαν τα μέλη της συμμορίας ήταν ο βιασμός, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιουλίου, στο Δασαμάρι Πικερμίου, ο βιασμός ενός 22χρονου κοριτσιού το οποίο έτυχε να βρίσκεται στο σπίτι του όταν τα ανθρωπόμορφα κτήνη αποφάσισαν να εισβάλουν σε αυτό.

Όπως τότε είχε αποκαλύψει το notioanatolika.gr, ορισμένοι από τους ληστές ακινητοποίησαν την κοπέλα και ένας συνεργός τους τη βίασε με ένα κόκαλο για τα παπούτσια.

Το περιστατικό εκείνο είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη και από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έβαλαν στόχο την εξάρθρωση της σκληρής συμμορίας.

Μάλιστα πέντε ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν εξαιτίας ενός γαλάζιου Σκόντα που χρησιμοποιούσαν και προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν στα Σπάτα, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό αφού θα κινδύνευαν πολίτες δεδομένου ότι το κυνήγι τους έγινε μέσα στους δρόμους της πόλης.

Ήταν σαφές όμως ότι ο κλοιός για τα τους συγκεκριμένους αδίστακτους ληστές είχε αρχίσει να σφίγγει.

Τελικά αυτό που δεν κατάφερε τότε η αστυνομία, το πέτυχε το πρωί του Σαββάτου, 20 Οκτωβρίου με τη μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσε περνώντας χειροπέδες σε 7 μέλη της σπείρας ενώ αναζητείται και μία γυναίκα αλλά και άλλοι συνεργοί τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν συστήσει, εδώ και ένα χρόνο, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ο τρόπος δράσης

Πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν σπίτια - υποψήφιους στόχους.

Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, πάρκαραν σε σημείο που δεν φαινόταν και εισέβαλαν σε στα σπίτια αιφνιδιαστικά ακινητοποιώντας όσους βρίσκονταν μέσα σε αυτά χρησιμοποιώντας βία.

Στη συνέχεια ερευνούσαν όλους τους χώρους των σπιτιών και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο καλά οργανωμένοι ώστε σε πολλές περιπτώσεις φρόντιζαν, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, να εξακριβώσουν από πριν, τον αριθμό, την ηλικία και το φύλο των υποψήφιων θυμάτων τους, ώστε να αποφύγουν... απρόοπτα!

Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που οι ένοικοι των σπιτιών, ευτυχώς, απουσίαζαν και τότε απλά για να εισβάλουν διερρήγνυαν κύριες εισόδους, παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, έκαναν τα πάντα άνω – κάτω και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Ορμητήριά τους ήταν καταυλισμοί Ρομά στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων, ενώ χρησιμοποιούσαν την Αττική Οδό λόγω της δυνατότητας που τους προσέφερε να κινούνται γρήγορα με υψηλές ταχύτητες.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά την τέλεση των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τους οποίους δεν δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας.

Μάλιστα σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους (σ.σ.: την 22χρονη στο Δασαμάρι Πικερμίου).

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της εγκληματικής τους δράσης είναι ότι, σε περιπτώσεις εντοπισμού τους από αστυνομικούς, δε συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις τους, αλλά αντίθετα ανέπτυσσαν ταχύτητα και ενεργούσαν επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν.

Μάλιστα δεν περιορίζονταν απλώς στην εξασφάλιση της διαφυγής τους, αλλά προσδοκούσαν τουλάχιστον τον σοβαρό τραυματισμό των αστυνομικών, όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά εμβολισμού μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (σ.σ.: Η καταδίωξή τους στις 9 Ιουλίου μέσα στην πόλη των Σπάτων).

Αμέσως μετά τις κλοπές και τις ληστείες διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων με αποτέλεσμα να αποκομίζουν άμεσο οικονομικό όφελος ενώ εξαφάνιζαν και τα πειστήρια των εγκληματικών πράξεών τους!

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα είτε ιδιοκτησίας τους είτε προσώπων του περιβάλλοντός τους, στα οποία όμως αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας με πινακίδες άλλων αυτοκινήτων, τις οποίες είχαν κλέψει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο των ληστειών και των διαρρήξεων.

Με τον τρόπο αυτό δεν ήταν εύκολη η συσχέτισή τους με τις περιπτώσεις που ερευνούνταν αν και τελικά το γαλάζιο Σκόντα που είχαν χρησιμοποιήσει κάποιες φορές ήταν και αυτό που τους πρόδωσε.

Επίσης, μεταβίβαζαν οχήματα τα οποία κατείχαν νόμιμα και χρησιμοποιούσαν κατά την καθημερινότητά τους, σε τρίτα πρόσωπα, συνήθως του περιβάλλοντος τους, προκειμένου να μετακινούνται με αυτά και κατά την εγκληματική τους δράση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες ενέχονται σε 10 περιπτώσεις ληστειών (σ.σ.: Μία από αυτές ήταν με τον βιασμό της κοπέλας στο Δασαμάρι), σε 18 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (σ.σ.: στο ανθρωποκυνηγητό μέσα στους δρόμους των Σπάτων στις 9 Ιουλίου).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία επιχειρησιακά οχήματα της οργάνωσης, ηλεκτρονικές συσκευές, ναρκωτικές ουσίες και άλλα τιμαλφή.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, βιασμό, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια), απείθεια, διακεκριμένες φθορές και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Διαβάστε σχετικά: Ληστές – διεστραμμένα κτήνη βίασαν 22χρονο κορίτσι μέσα στο σπίτι του στο Πικέρμι!

Στα ίχνη των βιαστών του Πικερμίου η αστυνομία – Επεισοδιακή καταδίωξή τους στους δρόμους των Σπάτων!

Σχόλια