Date2

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 18:03:39

rss

αναζήτηση

makripano

Ολοκαύτωμα Κορωπίου: 74η επέτειος με αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας την παραμονή της άφιξης του Γερμανού προέδρου!

Αλλάξτε μέγεθος

germ na

Απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες του παρελθόντος θα είναι η 74η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου, αφού η προσπάθεια επιφανών Κορωπιωτών ανέδειξε την πραγματική διάσταση της κορυφαίας ιστορικής στιγμής του νεότερου Κορωπίου!

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη θλιβερή επέτειο (9 Οκτωβρίου 1944) όμως έρχονται και σε μια χρονική στιγμή όπου το ελληνικό κράτος φαίνεται αποφασισμένη να θέσει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο κατά την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, του προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ στις 11 και 12 του μηνός.

Ο κ. Στάινμαγιερ είναι προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και όπως όλα δείχνουν το θέμα θα ξαναβγεί από τη μνημονιακή αφάνεια των τελευταίων ετών.

Κάτι μάλιστα που επισημαίνει και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο σε άρθρο του με τίτλο "Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από την Γερμανία", αναφέρεται στην πρόθεση της Αθήνας να ξεκινήσει εκστρατεία διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων!

Ίσως για κάποιους είναι ουτοπική άποψη όμως θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να προσκαλούνταν από τη δημοτική αρχή Κρωπίας, μέσω της ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, να επισκεφθεί το Κορωπί ο κ. Στάινμαγιερ και να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής!

Κάτι τέτοιο θα άνοιγε διάπλατα τον δρόμο προς την ένταξη του Κορωπίου στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων ενώ, παράλληλα, η θυσία των 47 Κορωπιωτών θα αποκτούσε νέα, διεθνή διάσταση έστω και 3/4 του αιώνα μετά!

Όλα αυτά έχουν πλέον ακόμη μεγαλύτερη αξία μετά την τεκμηριωμένη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας κάτι που φαίνεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κρωπίας για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 74ης επετείου του Ολοκαυτώματος.

Ενώ μέχρι το 2017 στις ανάλογες ανακοινώσεις του δήμου γινόταν λόγος για «ναζιστικούς μηχανισμούς» (υπονοώντας σαφώς τη συμμετοχή και Ελλήνων) οι οποίοι οδήγησαν στον όλεθρο και την καταστροφή την πόλη, φέτος πλέον αναφέρεται ότι την ευθύνη για τη μαύρη μέρα έφερε «ισχυρή γερμανική ναζιστική δύναμη»!

Επικαλείται μάλιστα της ημερίδα της 8ης Οκτωβρίου 2017 στην οποία αναδείχτηκαν για πρώτη φορά, με τη συμβολή και του δήμου, τα γεγονότα εκείνων των ημερών

Υπενθυμίζεται ότι η εξαιρετικά τεκμηριωμένη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, είχε γίνει από πενταμελή ομάδα επιφανών Κορωπιωτών και συγκεκριμένα τους Γεώργιο Αθ. Κόλλια, Γεώργιο Ντούνη, Νικόλαο Λάζαρη, Τάκη Πρόφη και Αθανάσιο Πουλάκη, οι οποίοι είχαν, μεταξύ άλλων, παρουσιάσει για πρώτη φορά μετά από 73 χρόνια, έγγραφα ελληνικής και γερμανικής δικογραφίας με τα ονόματα των Γερμανών αξιωματικών που ηγούνταν της ναζιστικής δύναμης πυρός και που κατονομάζονται ως εγκληματίες πολέμου με πιθανή συμμετοχή σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις μαζικών ναζιστικών εγκληματικών ενεργειών, στο Αιγάλεω (Συνοικία Αγίου Γεωργίου, 29 Σεπτεμβρίου 1944) και στο Πικέρμι (21 Ιουλίου 1944)!

και ενώ πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα ώστε επιτέλους να δικαιωθούν οι ψυχές των 47 αδικοχαμένων Κορωπιωτών με την ένταξη του Κορωπίου στο Δίκτυο των Ελληνικών μαρτυρικών Πόλεων, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 74η θλιβερή επέτειο ξεκινούν στις 10 το πρωί της Τρίτης με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ανάληψης ενώ αμέσως μετά στην πλατεία της 9ης Οκτωβρίου 1944 - κοντά στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο – θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα υπάρξει προσκλητήριο των νεκρών, κατάθεση στεφάνου, θα ανανεωθεί ο «Όρκος Μνήμης του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας» και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική του ΝΠΔΔ Σφηττός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα διανεμηθεί στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων και στους συμμετέχοντες, το βιβλίο του Δήμου Κρωπίας με τα πρακτικά της ημερίδας της 8ης Οκτωβρίου 2017!

Η ελπίδα όλων βέβαια είναι να υπάρξει συμμετοχή των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώση για την ιστορία του τόπου τους και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αδιαφορίας όπως προηγούμενα χρόνια!

Διαβάστε σχετικά: 73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944! (Έγγραφα & Φωτός)

Ολόκληρη η έρευνα που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοί έκαψαν το Κορωπί στις 9 Οκτωβρίου 1944

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στο Κορωπί τον Οκτώβριο του '44!

Σχόλια