Date2

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 16:10:16

rss

αναζήτηση

makripano

Περιβολάκια Ραφήνας: Όταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας πρωτοστατούσε να μην γκρεμιστούν αυθαίρετα και η κυβέρνηση το δεχόταν!

Αλλάξτε μέγεθος

peribol1

Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου του 2015 όταν την επικαιρότητα απασχόλησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Περιβολάκια Ραφήνας με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να έρχονται αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ και να υπάρχουν λιποθυμίες και τραυματισμοί!

Τα συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είχαν αναλάβει το γκρέμισμα αυθαιρέτων στη συγκεκριμένη περιοχή αφού υπήρχαν οι σχετικές οριστικές αποφάσεις.

Στην πρώτη σειρά των διαμαρτυρόμενων αυθαιρετούχων ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας ο οποίος κατάφερε να αποτρέψει τις κατεδαφίσεις με τη συμπαράσταση όμως και του τότε δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλη Πιστικίδη αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Πέτρου Φιλίππου ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη της Ρένας Δούρου!

Παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο ανθρωπιάς ο τότε υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής έδωσε ολιγοήμερη αναβολή ούτως ώστε να εξεταστούν οι ισχυρισμοί των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προχώρησε σε αναβολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

Τότε βέβαια τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι διαμαρτυρόμενοι είχαν επισημάνει ότι οι εντολές κατεδάφισης είχαν αποσταλεί μεταξύ 7 και 14 Σεπτεμβρίου 2015, εν μέσω δηλαδή προεκλογικής περιόδου.

Και επειδή οι ευθύνες βαρύνουν και άλλους δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου είχε ζητήσει, ομόφωνα, την αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων έως ότου αναρτώνταν και κυρώνονταν οι δασικοί χάρτες, με το αιτιολογικό ότι κάποιες περιοχές που κάλυπταν τις προϋποθέσεις θα απέβαλαν στο μέλλον τον δασικό τους χαρακτήρα με απόφαση υπουργού ΠΕΚΑ, όπως προέβλεπε και ο νόμος 3889/2010!

Τότε μάλιστα επισημαινόταν ότι τα ακίνητα για τα οποία είχε αποφασιστεί κατεδάφιση είχαν κατασκευαστεί νομότυπα πριν από πολλά χρόνια σε φερόμενα ως δασικά τμήματα του δήμου και οι ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ύπαρξη αντικρουόμενων διαχρονικά νόμων, καθώς και με σχετικές εντολές κατεδάφισης που είχαν αποσταλεί.

peribol3

Γίνεται σαφές ότι οι κινήσεις εκείνες τόσο του τότε αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Πάντζα σε συνδυασμό με τις πράξεις και αποφάσεις συμπαράστασης του εκπροσώπου της διοίκησης Δούρου στην Αν. Αττική, Πέτρου Φιλίππου όσο και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου, απαντούν με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο στο επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι για την πυρκαγιά στο Μάτι φταίνε οι κάτοικοι και η άναρχη δόμηση αλλά και στην όψιμη διάθεσή της να προχωρήσει στην κατεδάφιση εκατοντάδων αυθαιρέτων ανακαλύπτοντας τώρα ότι αυτά βλάπτουν το περιβάλλον και την ασφάλεια των πολιτών!

peribol2

Σχόλια