Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 07:06:40

rss

αναζήτηση

makripano

Οριστικό το ναυάγιο της σύσκεψης για τα προβλήματα της Παιδείας στην ανατ. Αττική μετά την άρνηση και της Ομοσπονδίας Αττικής!



Αλλάξτε μέγεθος

sxoleia1

Μετά τις αντιρρήσεις δημάρχων της ανατολικής Αττικής για τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας (23/4), στη Ραφήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας υποτίθεται ότι θα συζητηθούν τα προβλήματα της Παιδείας στην Ανατ. Αττική, παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, την αντίθεσή της εκφράζει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι κρατικοί φορείς της εκπαίδευσης (Υφυπουργός, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αν. Αττικής, Διευθυντές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, Δήμαρχοι) τόσο με εισηγητικές ομιλίες, όσο και με δευτερολογίες, θα μονοπωλήσουν το σύνολο της εκδήλωσης δίνοντας απλά για ένα 5λεπτο το λόγο σε εκπρόσωπο μας».

Παράλληλα προστίθεται ότι «από το πρόγραμμα απουσιάζει η ουσιαστική δυνατότητα τοποθέτησης όλων των Ενώσεων Γονέων της Περιοχής, όπως και των σωματείων των εκπαιδευτικών» ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στην τοπική Ένωση γονέων αφού «αντί οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας να ακούσουν τα προβλήματα της περιοχής από τους φορείς των γονέων και να απαντήσουν σε αυτά, μάλλον θα γίνει το αντίθετο!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ομοσπονδία υπήρξε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, στις 13 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας «πολλές Ενώσεις της Ανατολικής Αττικής διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τον αυθαίρετο ορισμό κάποιου ως εκπρόσωπού τους, χωρίς αυτές να έχουν ρωτηθεί, όσο και για τον ορισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης ως εκδήλωσης με θέμα τα προβλήματα συνολικά της περιοχής, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τις Ενώσεις της Ανατολικής Αττικής».

Ενστάσεις όμως καταθέτει η Ομοσπονδία και για ερωτηματολόγιο το οποίο εστάλη από τους διοργανωτές μαζί με την πρόσκληση, θεωρώντας ότι «δεν απηχεί τις θέσεις του γονεϊκού κινήματος, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με σημαντική πλειοψηφία στα συνέδριά μας, περιέχοντας αναφορές για εκλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών στις διακοπές, θέματα “αξιολόγησης”, υπόνοιες απαξίωσης της ΚΤΥΠ με τη μεταφορά της σε "ανεξάρτητο" (ιδιωτικό ή δημόσιο;) φορέα και πολλά άλλα».

Η ανακοίνωση αυτή της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό και με τις ενστάσεις δημάρχων της ανατολικής Αττικής, οδηγούν σε ουσιαστικό ναυάγιο την προσπάθεια μελών της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ραφήνας – Πικερμίου αλλά και του δημάρχου της περιοχής Βαγγέλη Μπουρνού, να πάρουν στα χέρια τους το σοβαρότατο ζήτημα των προβλημάτων της Παιδείας.

Και βέβαια λίγη σημασία έχει πλέον η διευκρινιστική ανακοίνωση που απέστειλε προς το notioanatolika.gr η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και σύμφωνα με την οποία, «δεν πρόσκειται σε καμία κομματική οργάνωση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε σχετικά: Ναυαγεί η κοινή εκπροσώπηση των δήμων της Ανατ. Αττικής στη «σύσκεψη» για τα προβλήματα της Παιδείας στην περιοχή!

Σχόλια