Date2

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 13:12:46

rss

αναζήτηση

makripano

Πανάκριβη κάνναβη αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ από σπείρα με τρία... παραρτήματα σε Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη! (Βίντεο & Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

kan3

Ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια κάνναβης που έχει εντοπιστεί στην ελληνική επικράτεια ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα τρία από τα συνολικά έξι εργαστήρια που έπεσαν στα χέρια των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πολυτελείς βίλες σε περιοχές του Μαρκοπούλου και τα άλλα τρία σε Εκάλη, Διόνυσο και Νέα Πέραμο Δυτ. Αττικής.

Σε όλα αυτά εντπίστηκαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ποσότητες κρυσταλλικής κάνναβη (γνωστής ως «ice-drug»), κάθε γραμμάριο της οποίας πωλείται στις «αγορές» σε τιμές οι οποίες ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά γραμμάριο!

Τα τρία από τα συνολικά έξι εργαστήρια που ανήκαν στην ίδια σπείρα βρέθηκαν σε σπίτια σε περιοχές του Μαρκοπούλου.

Στο πρώτο από αυτά είχε εγκατασταθεί και λειοτυργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο 155 δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους από 50 εκατοστά ένς 1,5 μέτρο, πάνω από 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 200 γραμμάρια επεξεργασμένης κάνναβης σε κρυσταλλική μορφή και πάνω από 13 κιλά φύλλων κάνναβης.

Στο δεύτερο σπίτι υπήρχε εργαστήριο – φυτώριο με 750 δενδρύλλια κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους από 20 εκατοστά έως και 2,5 μέτρα.

Στο τρίτο σπίτι επίσης στιο Μαρκόπουλο, υπήρχε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο 540 δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους από 10 εκατοστά έως και δύο μέτρα καθώς και 6 κιλά και 700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, «πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματική ομάδα η οποία ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία “γραμμής παραγωγής” κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών».

Οι αστυνομικοί τα ξημερώματα της Δευτέρας προχώρησαν σε παράλληλες επιχειρήσεις και στις επτά πολυτελείς μονοκατοικίες συλλαμβάνοντας εννέα άτομα και εντοπίζοντας τα έξι πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια καλλιέργειας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις Έλληνες, τέσσερις υπήκοοι Βιετνάμ, ένας Τσέχος και ένας Ολλανδός, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα τουλάχιστον από το 2015, ενώ μόνο για φέτος η σοδειά θα τους απέφερε περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη της οργάνωσης είχαν προπληρώσει για τα επόμενα δύο χρόνια τα ενοίκια από τις μονοκατοικίες που νοίκιαζαν (περίπου 1.000 ευρώ το μήνα κάθε σπίτι), για να μην έχουν επαφές με τους ιδιοκτήτες.

kann1

Τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την αγορά των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, ενώ εντοπίστηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας.

Και στις έξι βίλες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2.936 δενδρύλλια, πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, τα χρηματικά ποσά των 45.570 ευρώ και των 170 δολαρίων Η.Π.Α., τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

Το κύκλωμα δρούσε τόσο επαγγελματικά, ώστε τα δενδρύλλια να είναι κατανεμημένα -ανάλογα με την ανάπτυξη τους- σε ξεχωριστούς εσωτερικούς χώρους, που είχαν διασκευαστεί κατάλληλα, ώστε να καλύπτουν όλα τα στάδια της καλλιέργειας, από την εμφύτευση έως το τελικό στάδιο της παραγωγής και της συγκομιδής των φυτών.

kann2

Η δομή της οργάνωσης

Κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συλλογή στοιχείων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτιαξαν «προφίλ» των εμπλεκομένων και διακριβώθηκε η επαγγελματικού τύπου υποδομή της ομάδας και η διάκριση των επιμέρους ρόλων των μελών της, ως εξής:

Ένας 36χρονος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση του πελατολογίου, του κατάλληλου εξοπλισμού για την εγκατάσταση των υδροπονικών καλλιεργειών, τη συγκέντρωση των εσόδων από τις πωλήσεις και την κατανομή τους στα υπόλοιπα μέλη, καθώς επίσης και το συντονισμό τους, μέσω σαφών εντολών.

Άμεσος συνεργός του ήταν ένας 48χρονος Βιετναμέζος, με το παρατσούκλι «χημικός», ο οποίος διέθετε τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και εφόδια και μεριμνούσε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και την πλήρη επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων - φυτωρίων δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων - φυτωρίων μέσα στις πολυτελείς μονοκατοικίες, τη φροντίδα για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και την προμήθεια κατάλληλων φαρμάκων και εξοπλισμού, τη συγκομιδή και αποξήρανση αυτών καθώς επίσης την ανεύρεση πελατών και τη διαμεσολάβηση για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες της Ελληνικής Αστυνομίας από την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία των στελεχών της:

kann4

kann5

kann6

kann7

kann8

Σχόλια