Date2

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 12:45:17

rss

αναζήτηση

makripano

Σπάτα - Αρτέμιδα: Η σχέση Ρομά του καταυλισμού της Κιάφας με τις άτυπες χωματερές της περιοχής! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

kiafa1

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί Κυριακής (15/4), φανερώνει τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε ορισμένους Ρομά του καταυλισμού της Κιάφας με ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι έχουν μάθει να μετατρέπουν δημόσιες ή και ιδιωτικές εκτάσεις σε άτυπες χωματερές!

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνέλαβαν έναν 62χρονο ο οποίος μόλις είχε αδειάσει από το φορτηγάκι του σε περιοχή δίπλα στον καταυλισμό των Ρομά, κάθε λογής μπάζα αλλά και πλαστικά και ξύλα!

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι είχαν παρατηρήσει το φορτηγάκι φορτωμένο με τα μπάζα όταν ο 62χρονος οδηγούσε προς τον καταυλισμό, τον σταμάτησαν όταν επέστρεφε άδειος.

Μάλιστα διαπίστωσαν ότι είναι ο ίδιος ο οποίος σε... συνεργασία με κάποιους Ρομά του καταυλισμού έκανε τέτοια δρομολόγια πολύ συχνά!

Το απίστευτο στην όλη ιστορία είναι ότι ακόμη και το φορτηγάκι με το οποίο ο άνδρας μετέφερε και εναπόθετε τα μπάζα διαπράττοντας παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος (ν. 1650/1986), ήταν παράνομο αφού, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας του ανήκαν σε άλλο όχημα το οποίο είχε διαγραφεί από τα μητρώα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών!

Στο notioanatolika.gr μίλησαν κάτοικοι της περιοχής (ο καταυλισμός βρίσκεται στα όρια του οικισμού Βελανιδέζα στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Σεραφείμ), οι οποίοι επεσήμαναν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φορτηγά κάθε μεγέθους κατευθύνονται προς τον οικισμό των Ρομά στην Κιάφα και εναποθέτουν εκεί μπάζα.

Την κατάσταση διαπίστωσε και το notioanatolika.gr και είναι εμφανές και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει. Η γύρω από τον καταυλισμό περιοχή και η οδός Μακρυνούς (η οποία οδηγεί στον καταυλισμό), έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και χώρο εναπόθεσης κάθε λογής μπαζών, ακόμη και καμένων αυτοκινήτων.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ζουν διαρκώς με τον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ακόμη και μέσα στις ιδιοκτησίες τους ενώ βέβαια η μικροεγκληματικότητα είναι καθημερινό φαινόμενο.

«Είχα πάει να τοποθετήσω σωλήνες στο χωράφι μιας γυναίκας και την επόμενη ημέρα οι σωλήνες έλειπαν», ανέφερε στο notioanatolika.gr ένας επαγγελματίας της περιοχής.

«Δυο φορές τους τελευταίους μήνες έχω πληρώσει αλουμίνια για να βάλω την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για το σπίτι μου και τις δυο φορές αυτά εξαφανίστηκαν», πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος.

kiafa2

Εντύπωση εξάλλου προκαλεί ότι η δημοτική αρχή του κ. Δ. Μάρκου είτε δεν γνωρίζει την εφιαλτική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής είτε δεν ενδιαφέρεται να τους συνδράμει ακόμη και με τη συλλογή (στο μέτρο του δυνατού) όλων αυτών των μπαζών που δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον.

Κάποιες ταμπέλες στις οποίες αναγράφεται «Μην ρίχνετε μπάζα και σκουπίδια» πρέπει να έχουν τοποθετηθεί πριν από πάρα πολλά χρόνια και έχουν ξεθωριάσει, δείγμα ότι ούτε σε αυτό το επίπεδο υπάρχει δημοτικό ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του notioanatolika.gr από την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή:

kiafa3

kiafa4

kiafa5

kiafa6

kiafa7

Σχόλια