Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 04:32:26

rss

αναζήτηση

makripano

Νέα εποχή για τα προϊόντα του κάμπου των Μεσογείων με τη συμμετοχή των δήμων του στη Food Expo 2018 (Video)

Αλλάξτε μέγεθος

vas dimarx

Όταν, πριν από τρία χρόνια, ο Σωτήρης Μεθενίτης (δήμαρχος), ο Τάσος Νικολακόπουλος (εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Αγροτ. Ανάπτυξης) και οι υπόλοιποι συνεργάτες τους από τον Δήμο Μαρκοπούλου, συμμετείχαν για πρώτη φορά, με δημοτικό περίπτερο, στη Food Expo, κανείς δεν φανταζόταν ότι μια νέα εποχή θα ανέτειλε για τα αγροδιατροφικά προϊόντα των Μεσογείων!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έδειξε λοιπόν τον δρόμο της εξωστρέφειας για τα μεσογείτικα προϊόντα και στη Food Expo 2018, συμμετείχαν όλοι οι δήμοι των Μεσογείων, δημιουργώντας μια νέα, συνολική δυναμική για τον χώρο της αγροδιατροφής στην περιοχή.

Στη Food Expo 2018 δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τα διαμάντια της μεσογείτικης γης, και να κατανοήσουν ότι δυο βήματα από την Αθήνα υπάρχει ένας παράδεισος που αξίζει της προσοχής όλων.

Και μάλιστα σε πείσμα του κράτους των Αθηνών που επιμένει να θεωρεί τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, την... πίσω αυλή της πρωτεύουσας!

Οι Δήμοι Μαρκοπούλου, Κρωπίας, Σαρωνικού, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Λαυρεωτικής έδωσαν δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της νοτιοανατολικής Ευρώπης βάζοντας στέρεες βάσεις για το μέλλον των μεσογείτικων αγροτικών προϊόντων.

Ο ενθουσιασμός των δημάρχων και των συνεργατών τους για το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα δημοτικά περίπτερα των Μεσογείων ήταν έκδηλος ενώ δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες και παραγωγοί που συμμετείχαν σε αυτά, οι οποίοι συζητούσαν κατ' ιδία με ενδιαφερόμενους την προώθηση των προϊόντων όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά.

Τα μεγάλα πανώ που φαίνονταν από κάθε γωνιά της αίθουσας 1 (Hall 1) και τα οποία αναφέρονταν στην παρουσία των μεσογείτικων δήμων στη μεγάλη έκθεση, αλλά και οι πλεονεκτικές θέσεις των συγκεκριμένων περιπτέρων κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Οι δήμαρχοι Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμου και Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης οι οποίοι μίλησαν στο notioanatolika.gr, έδωσαν το στίγμα της ουσιαστικής παρουσίας των Μεσογείων στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση αγροδιατροφής της χώρας μας.

dimarx2

Είναι περισσότερο από σαφές ότι τα Μεσόγεια και τα εξαιρετικά προϊόντα τους μπαίνουν πλέον σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό με πρωτοβουλία των τοπικών δήμων και των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών τους οι οποίοι αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια μέσω της Food Expo.

Οι μεμονωμένες – σίγουρα αξιέπαινες – προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων της... μοναξιάς και της εσωστρέφειας των Μεσογειτών, φαίνεται να ανήκουν πλέον στο παρελθόν ενώ παράλληλα ο δρόμος για να γίνουν γνωστά τα προιόντα του μεογείτικου κάμπου ανοίγει διάπλατα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους πρωτοπόρους του πρωτογενούς τομέα των Μεσογείων, ο παραγωγός Αλέξανδρος Κολιαβασίλης έχει ήδη πετύχει – και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς - την ονομασία των σύκων του Μαρκοπούλου σε ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), μια κίνηση που έχει ξεχωριστή αξία και δείχνει ότι όλα τα προϊόντα του κάμπου έχουν ξεχωριστή και προστιθέμενη αξία στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές χρηματιστήριο ποιότητας.

dimarx1

Το notioanatolika.gr νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των μεσογειτών παραγωγών και των προσπαθειών των δήμων της περιοχής να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας των Μεσογείων.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις των μεσογειτών δημάρχων με αφορμή τη συμμετοχή των δήμων τους στη Food Expo 2018, στο notioanatolika.gr:

Σχόλια