Date2

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 09:52:42

rss

αναζήτηση

makripano

Η αλήθεια για την «απόπειρα απαγωγής» κοριτσιού έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κουβαρά!

Αλλάξτε μέγεθος

fake apagogi

Η δημοσιοποίηση μέσω social media μιας υπόθεσης απόπειρας απαγωγής μαθήτριας δημοτικού σχολείου, αυτή τη φορά στον Κουβαρά, προκάλεσε νέα αναστάτωση μεταξύ των γονέων, με δεδομένο και το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Κερατέας!

Η πληροφορία ήθελε να έχει γίνει απόπειρα απαγωγής ενός κοριτσιού που φοιτά στο δημοτικό σχολείο Κουβαρά, έξω από αυτό το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Δεκεμβρίου.

Όπως ήταν φυσικό η «είδηση» διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής αφού «υιοθετήθηκε» χωρίς περαιτέρω έρευνα από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αναστάτωση στους γονείς οι οποίοι έβλεπαν δεύτερο κρούσμα απόπειρας απαγωγής παιδιού μέσα σε έξι μέρες στην ίδια περιοχή, δηλαδή στην ευρύτερη των Μεσογείων.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς τουλάχιστον όπως προκύπτει από την έρευνα του notioanatolika.gr.

Το κορίτσι πραγματικά ανέφερε στη μητέρα του ότι την πλησίασε ένα αυτοκίνητο και κάποιος της είπε να μπει μέσα κάτι που το παιδί αρνήθηκε. Η μητέρα, δικαιολογημένα θορυβημένη, απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας όπου οι αστυνομικοί άκουσαν με προσοχή το παιδί, όμως κάτι δεν τους πήγαινε καλά.

Έτσι μετέφεραν τη μικρή με τη μητέρα της στην Αθήνα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς και συγκεκριμένα από ψυχολόγο της αστυνομίας, εξειδικευμένο στις συνομιλίες με μικρά παιδιά.

Όπως προέκυψε λοιπόν από τη συνομιλία του κοριτσιού με τον ειδικό, η... απόπειρα απαγωγής ήταν αποκύημα της φαντασίας του παιδιού.

Το πώς το κοριτσάκι κατέληξε στην ιστορία αυτή είναι κάτι που δεν έγινε γνωστό όμως δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι η απόπειρα απαγωγής στην Κερατέα έκανε όλους τους γονείς να τεθούν σε επιφυλακή και να μιλήσουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα παιδιά τους.

Κάποια παιδιά, όπως είναι φυσικό, επηρεάστηκαν από όσα άκουσαν είτε από τους γονείς τους είτε από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο τους και άρχισαν να φαντάζονται διάφορα αφού μάλιστα η παιδική φαντασία καλπάζει.

Βέβαια η οικογένεια της συγκεκριμένης μικρής έπραξε ορθότατα και απευθύνθηκε στην αστυνομία όπως και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κερατέας απέδειξαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και κατανοούν τί μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό ενός παιδιού γι' αυτό και ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών.

 

   ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 arona 

 

Το αποτέλεσμα στην όλη ιστορία είναι ότι δεν υπήρξε απόπειρα απαγωγής παιδιού στο δημοτικό σχολείο Κουβαρά, κάτι βέβαια που δεν σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να εφησυχάζουν με δεδομένο και το πραγματικό γεγονός της Κερατέας και άλλα αντίστοιχα που κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί και έχουν επιβεβαιωθεί.

Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να κατακρίνει την οικογένεια του παιδιού που ακούγοντάς το να περιγράφει ένα τέτοιο γεγονός σοκαρίστηκε και δημοσιοποίησε το «περιστατικό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου όλοι οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι η προσοχή και η επιτήρηση των παιδιών μας πρέπει να είναι διαρκής καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και καλό θα είναι αυτά να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικο όταν πηγαίνουν ή επιστρέφουν από το σχολείο όσο κοντά κι αν είναι από το σπίτι.

Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα το οποίο ακόμη κι αν έχει αίσιο τέλος κανείς δεν γνωρίζει τί τραύματα μπορεί να αφήσει στην ψυχή ενός παιδιού!

Διαβάστε σχετικά: Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας: Σοβαρότατη καταγγελία απόπειρας απαγωγής παιδιού στο κέντρο της πόλης, μέρα – μεσημέρι!

Σχόλια