Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 06:58:16

rss

αναζήτηση

makripano

Όταν η λίμνη Βουλιαγμένης απέκτησε λαμπερή... εξωστρέφεια! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

voul3

Η λίμνη της Βουλιαγμένης έχει μια ξεχωριστή ομορφιά που μαγεύει όποιον την επισκέπτεται.

Κάποτε αποτελούσε το σημείο αναφοράς της καλής κοινωνίας των νοτίων – και όχι μόνο - προαστίων όμως η πορεία της δεν ήταν ανάλογη με την εξέλιξη άλλων προορισμών αναψυχής στην Αττική.

Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε μια εικόνα παρακμής θυμίζοντας – όπως και αρκετές ακόμη περιοχής της Ανατολικής Αττικής - τα περασμένα... μεγαλεία των δεκαετιών του '60 και του '70.

Οι νέοι άνθρωποι πολύ σπάνια κατέβαιναν στη λίμνη η οποία “κυριαρχούνταν” από τους “νέους” εκείνων, των μακρινών πια, δεκαετιών.

Και βέβαια αυτό δεν ήταν υποχρεωτικά κακό αν δεν συνδυαζόταν και με τις υποδομές που έμειναν στάσιμες στο τότε.

Κατά καιρούς γίνονταν κάποιες, σπασμωδικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, κινήσεις εκσυγχρονισμού, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Έτσι αργά αλλά σταθερά η λίμνη της Βουλιαγμένης “βούλιαζε” στην εγκατάλειψη χάνοντας το μεγάλο μερίδιο που της αναλογούσε ως ενός χώρου αναψυχής, ξεκούρασης αλλά και τουριστικής προβολής της Ελλάδας.

Ευτυχώς όμως τα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία τρία, περίπου, χρόνια. Ένας νέος άνεμος άρχισε να πνέει στον χώρο και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που κάποιος επιλέγει τη λίμνη ακόμη και για ένα καφέ.

Οι υποδομές άρχισαν να εκσυγχρονίζονται, το μενού στο όμορφο εστιατόριο έγινε πιο γευστικό και μοντέρνο και ο περιβάλλων χώρος προκαλεί κάθε ηλικία να τον επισκεφθεί και να ζήσει εκεί όμορφες στιγμές.

Ίσως έπαιξε ρόλο ότι τη διοίκηση ανέλαβαν νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες και μεράκι οι οποίοι είχαν κατανοήσει το μέγεθος της ομορφιάς του μνημείου αυτού της φύσης αλλά και την ανάγκη η λίμνη να... κοιτάξει προς τα έξω.

voul1

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το χρονικό διάστημα, μέρα με τη μέρα, η λίμνη της Βουλιαγμένης γίνεται ολοένα και πιο εξωστρεφής.

Με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της και το προσωπικό της να αποκτά... προσωπικότητα, γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός προορισμός για όλους όσοι θέλουν να περάσουν μια όμορφη ώρα πίνοντας έναν καφέ αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να αποδράσουν για μια ολόκληρη ημέρα.

Κι όλα αυτά, τα πολλά ή τα λίγα, σε τιμές κάθε άλλο παρά απαγορευτικές, με την απόλυτη εφαρμογή του.... ρητού value for money!

Αν λοιπόν σας δοθεί η ευκαιρία μην τη χάσετε. Κατεβείτε μέχρι τη λίμνη ακόμη και για μιαν απλή βόλτα.

Οι φιλόξενοι άνθρωποί της θα σας εξυπηρετήσουν με ευγένεια και χαμόγελο κι εσείς θα νιώσετε πραγματικά ανανεωμένοι είτε με μια βουτιά είτε και με ένα ποτό ή ένα γεύμα ή δείπνο.

Πολλές φορές ο παράδεισος είναι τόσο κοντά μας που μας εκπλήσσει όταν βρεθούμε στην καρδιά του!

voul2

voul4

voul5

voul6

Σχόλια