Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 15:46:02

rss

αναζήτηση

makripano

Το έπος του ’40: Η προετοιμασία, η εξέλιξη των μαχών, η σχέση με τους Βρετανούς και το λάθος του Τσολάκογλου (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

40 bougas sinentefksi

Σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, κατέθεσε με συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο καθηγητής Στατιστικής και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων για την περίοδο 1940-49, μεταξύ των οποίων και αυτού με τίτλο «Ελληνική Βανδέα», Δρ Ιωάννης Μπουγάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο Δρ Μπουγάς απάντησε σε πλήθιος ερωτημάτων που αφορούν τόσο την προπαρασκευή όσο και την εξέλιξη των εχθροπραξιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφωνόταν στα Βαλκάνια με την παρέμβαση εκτός των Ιταλών και των Γερμανών.

Ο διακεκριμένος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας για τοι μέγα λάθος του Τσολάκογλου να υπογράψει συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς εισβολείς και τις συνέπειες που είχε η πράξη του αυτή για όλο το Σώμα των Ελλήνων αξιωματικών.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στη Μάχη της Κρήτης και στα λάθη των Βρετανών υπερασπιστών της που οδήγησαν στην κατάληψη της Μεγαλονήσου.

Σημαντικά ήταν τα όσα επεσήμανε ο Δρ Μπουγάς για τον ρόλο που έπαιξε η εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα και η Μάχη της Κρήτης, στην επιχείρηση «Barbarosa» εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και στην εξέλιξη ολόκληρου που πολέμου που αιματο9κύλισε τη Γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δρ Ιωάννη Μπουγά στον planetwebradio.gr:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια