Date2

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 04:43:06

rss

αναζήτηση

makripano

Σάρκα και οστά έλαβε η Εταιρεία Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

sineik1

Με πλήρη διάθεση όλων των συμμετεχόντων για ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία του Κορωπίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (28/11/21) η ιδρυτική συνέλευση της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου (Ε.Ι.ΚΟΙ.ΜΕ.Κ.).

Στην αίθουσα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορωπίου, διακεκριμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας έδωσαν το παρόν και έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Εταιρείας αυτής που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία παρακαταθήκης ιστορίας και πολιτισμού για τις επόμενες γενιές.

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ε.Ι.ΚΟΙ.ΜΕ.Κ., Γιώργος Κόλλιας ανέπτυξε τους σκοπούς και τους στόχους του μη κερδοσκοπικού σωματείου τονίζοντας ότι η σημερινή κομβική, όπως τη χαρακτήρισε ημέρα, είναι προϊόν προσπαθειών τριών περίπου ετών το οποίο προήλθε από τα πέντε μέλη της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας που συνέβαλε καθοριστικά στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την κορυφαία και τραγικότερη στιγμή της νεότερης ιστοριάς της πόλης, Το Ολοκαύτωμά της.

«Διαπιστώσαμε ότι πέρα από τη δρώσα πολιτική υπάρχει η ιστορία και ο πολιτισμός . Έτσι φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια “δεξαμενή” ανθρώπων οι οποίοι θα ασχολούνται και θα παίρνουν θέση στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα του τόπου ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόλλιας.

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης (ο οποίος ενεγράφη και στα μέλη της Εταιρείας) καλωσόρισε την προσπάθεια χαρακτηρίζοντας σημαντική την αναγκαιότητα ύπαρξής της τονίζοντας ότι έτσι δημιουργείται μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και με τη προσέλκυση νέων ανθρώπων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Διον. Κερασιώτης επίσης καλωσόρισε την προσπάθεια υπογραμμίζοντας ότι εκτός από την ιστορία και τον πολιτισμό θα πρέπει να δοθεί έμφαση και σε αναπτυξιακά θέματα.

Τοποθετούμενος ο αντιστράτηγος ε.α., Νικ. Λάζαρης (ένας εκ των πέντε μελών της Ο.Ι.Ε.) έκανε σαφές ότι η Εταιρεία δεν έχει ούτε πολιτικές επιδιώξεις ούτε πολιτικά κίνητρα προσθέτοντας ότι «πρωτίστως έχει στόχο την σιτορική έρευνα καθώς και αυτή κοινωνικών θεμάτων».

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις μελών, ο πρόεδρος της συνέλευσης, αντιναύαρχος ε.α., Παναγιώτης Παστουσέας χαρακτήρισε σημαντικά τα όσα ακούστηκαν επισημαίνοντας ότι ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο θα είναι η συγκέντρωση όλων των μελετών των νέων ανθρώπων του Κορωπίου οι οποίες μπορούν να καταγραφούν και να ταξινομηθούν για τη δημιουργία ενός πολυθεματικού αρχείου.

sineik2

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο

Στη σχετική διαδικασία που ακολούθησε εξελέγησαν ως μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ι.ΚΟΙ.ΜΕ.Κ. (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά αφού η συγκρότηση του πρώτου δ.σ. σε σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/12/2021) οι Ευάγγελος Αναγνώστου (γιατρός χειρουργός), Σταμάτης Γεωργάκης (πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κορωπίου), Μιχάλης Δήμας (πολιτικός μηχανικός), Παναγιώτης Κωτσόβολος (συμβολαιογράφος), Γιώργος Κόλλιας (ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ), Νίκος Λάζαρης (αντιστράτηγος ε.α.), Αγλαΐα (Λιλή) Λάμπρου (εικαστικός), Θανάσης Πουλάκης (ταξίαρχος ε.α.) και Δημήτρης (Τάκης) Πρόφης (Οικονομολόγος και πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορωπίου).

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Κων/νος Καμπέρης (οικονομολόγος - εφοριακός) και Γιώργος Πιστικός (συνταξιούχος Ο.Α.) ενώ ως μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής εξελέγησαν οι Ιωάννης Γκίκας (του Γεωργίου και της Δέσποινας – μηχανολόγος) και Πηγή Πάσχου – Απαλοπούλου (οικονομολόγος).

Σημαντικότατη ήταν η συνεισφορά στην πρώτη αυτή τακτική γενική συνέλευση της Εταιρείας, του προέδρου της αντιναυάρχου ε.α. Παναγιώτη Παστουσέα και της γραμματέως Σόφης Λεβεντάκη (συνταξιούχου δημ. υπαλλήλου – σχεδιάστριας).

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τις σχετικές δηλώσεις τόσο του κ. Γιώργου Κόλλια όσο και του δημάρχου Κρωπίας, Δημ. Κιούση:

Διαβάστε σχετικά: Φάρος ιστορικής και πολιτιστικής προσφοράς η Εταιρεία Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου (Η πρώτη συνέλευση)

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια