Date2

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 10:26:13

rss

αναζήτηση

makripano

Φάρος ζωής για τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου Κορωπίου, το ομώνυμο παρεκκλήσι και οι δεκάδες χορηγοί του! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

par1

Τον Απρίλιο του 2018, το διήμερο της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου ικανοποίησε μια μεγάλη απόφασή του να λειτουργήσει ιερό παρεκκλήσι στον ομώνυμο οικισμό στο νότιο τμήμα του Δήμου Κρωπίας.

Στην προσπάθειά του αυτή στάθηκε αρωγός ο Δήμος Κρωπίας, η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, πολλοί ιδιώτες - μέλη του αλλά και δεκάδες φίλοι και φίλες από την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και της πόλης του Κορωπίου.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια του συλλόγου αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους και προκάλεσε τη δημόσια ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου Σωκράτη Ψαρρά και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Άγ. Γεώργιος» που εκπλήσσει με την παράθεση όλων των συντελεστών της κατασκευής του Ιερού Παρεκκλησίου.

Ο Σύλλογος γράφει τη δική του «χρυσή σελίδα» ιστορίας για τον Δήμο Κρωπίας ενώ με τη διαρκή προσπάθειά του να υποβοηθάει αποφασιστικά τον δήμο και τις υπηρεσίες του, κρατάει τον οικισμό καθαρό, ασκεί κοινωνική πίεση σε όσους δεν καθαρίζουν από ξερά χόρτα τα οικόπεδά τους και περιοχές που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, προσπαθεί να κρατήσει «ψηλά» την κοινωνική αξιοπρέπεια των πολιτών και όχι μόνο, με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης με δήλωσή του επισημαίνει: «Ο σύλλογος είναι υπόδειγμα για την περιοχή με κυρίαρχες τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει μια συνεπή πορεία και μια έντιμη στάση απέναντι σε όλους και είναι βοηθός μας στην επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας όπως είθισται για να υπάρχει συνεννόηση και ορθή αντιμετώπιση. Όπως όλοι οι συλλογικοί φορείς, κάνει προτάσεις, έχει ενεργή συμμετοχή και προσπαθεί να αλλάξει συμπεριφορές και συνήθειες. Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας».

Σημαντικότατο στοιχείο αναγνώρισης όμως όλων των πολιτών που συνέδραμαν τόσο στη δημιουργία του παρεκκλησίου όσο και στην καθημερινή προσπάθειά τους για να διατηρηθεί ο οικισμός σε υψηλό επίπεδο, είναι η «δημόσια ευχαριστήρια επιστολή» της διοίκησης του Συλλόγου το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

par2

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Άγ. Γεώργιος» στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου ευχαριστεί θερμά τους συντοπίτες και τους φίλους που παρευρέθηκαν κοντά μας. Τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημήτριο Κιούση, την συζυγό του κα Πόλυ Ντούνη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γρινιεζάκη Μανώλη, τη δημοτική σύμβουλο, Αθανασίου Στέλλα, την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κιούση Αθηνά και τον δημοτικό σύμβουλο, Κερασιώτη Διονύσιο, τον φίλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών Αμπελώνα κ. Πουλάκη Αντώνη, τον συντονιστή της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας αλληλεγγύης πολιτών κ. Τέντε Τάκη.

Πριν από 7 μήνες στην γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου με πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός Ναού αφιερωμένου στον Αγ. Γεώργιο.
O σύλλογος θέλοντας να κάνει πράξη αυτή την απόφαση και κατόπιν συνεννοήσεως με την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κο Δημήτριο Κιούση για την παραχώρηση του αύλιου χώρου του γραφείου του συλλόγου όπου θα στεγάζονταν το παρεκκλήσι και την ενημέρωση στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ξεκίνησε έναν αγώνα να βρει το κατάλληλο παρεκκλήσι για τον οικισμό μας.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βρεθούν τα χρήματα, αλλά χάρη στην προσφορά των συντοπιτών και φίλων του συλλόγου το όνειρο αυτό πραγματοποιήθηκε και έτσι σήμερα έχουμε αυτό το στολίδι να κοσμεί τον οικισμό μας.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Γρινιεζάκη Μανώλη που συντόνισε την κατασκευή της βάσης για το παρεκκλήσι, τη ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τη σκάλα στην είσοδο του ναού, καθώς και το εργατικό προσωπικό του δήμου.

Τον προκαθήμενο του Ιερού Ναού της Αγ. Μαρίνας αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παρασκευάκο για την πολύτιμη βοήθειά του και τις συμβουλές του. Την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής που σε συνεννόηση με την ενορία μας την Ανάληψη του Κυρίου Κορωπίου μας παραχώρησαν τον πάτερ Σάσα να λειτουργήσει στο παρεκκλήσι μας. Τους κ.κ. Κορωνιά Γιάννη και Χρήστο Σταύρου για τη βοήθειά τους.

Τη δικηγόρο του συλλόγου μας κα Καπετανάκου Αρετή που μας χορήγησε τα Ιερά σκεύη και το Ευαγγέλιο του ναού.

Τον κ. Καρφόπουλο Νικόλαο για τη χορηγία του εκκλησιαστικού βιβλίου Απόστολος και τις εικονίτσες του Αγ. Γεωργίου και τη μεγάλη συμπαράσταση του προς τον σύλλογο.

Τις κ. Βαφειά Στέλλα και Βαφειά Εύη για τον στολισμό της εικόνας του Αγ. Γεωργίου και της Ιεράς Τράπεζας. Τον κ.Παπαθανασίου Γεώργιο για την κατασκευή ενός από τα δυο μανουάλια του ναού.

Τον κ. Παπαθανασίου Χρήστο για την χορηγία του στις ιερατικές σημαίες του ναού.

Τους κ.κ. Σπυρίδωνα και Γεώργιο Ψαρρά για την κατασκευή του προσκυνηταρίου της εικόνας του Αγ. Γεωργίου.

Τον κ. Αντωνόπουλο Παναγιώτη για την κατασκευή και τοποθέτηση των δυο συρόμενων πορτών στον προαύλιο χώρο του γραφείου του συλλόγου. Τον κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο του Παύλου για το ντύσιμο με μάρμαρο της σκάλας και της ράμπας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

par3

Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ξεχωριστά στην κάθε μια οικογένεια που στήριξε την προσπάθεια του συλλόγου:

ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΜΟΝΤΕΒΕΡΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Α ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΠΑΤΡΑΜΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΤΣΕΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΓΑΒΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΛΙΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΤΣΙΜΠΙΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΤΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΘΕΩΔΩΡΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΙΧΑ ΙΣΙΔΩΡΑ, ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΤΣΙΚΗ ΒΑΣΩ, ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΟΝΟΥΦΡΙΑΔΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΦΑΝΗ, ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΙΛΙΡΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΨΑΡΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ, ΜΙΧΑΣ ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑΚΟΥΚΟΥΒΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΡΕΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑ, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ & ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΒΙΔΑΛΗ, ΚΟΥΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΔΑΟΥΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΕΜΙΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΠΕΤΑΡΒΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΙΒΙΛΟΓΛΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΒΙΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΨΥΡΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΗΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΝΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΠΑΡΚΑ ΣΟΥΛΑ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΚΟΤΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΙΤΣΙΟΥ ΝΙΑ, ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΕΛΗ ΖΩΗ, ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ, ΝΤΑΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΒΑΓΓΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΒΟΥΛΑ, ΚΙΤΣΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΚΟΦΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΤΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΛΙΑΚΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο τέλος, άφησα δυο άτομα που χωρίς αυτά δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα όσον αφορά τη διοργάνωση της γιορτής μας και είναι: Το μέλος του συλλόγου κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο του Θεοδώρου που κατασκεύασε το δεύτερο μανουάλι του ναού και μας έδωσε την πολύτιμη βοήθειά του όλων αυτόν τον καιρό και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κο Παπαθανασίου Ευάγγελο που η βοήθειά του είναι ανεκτίμητη όχι μόνο τώρα αλλά και όλα τα χρόνια που εκλέγεται στον σύλλογο.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν οι κυρίες του οικισμού που πρόσφεραν τα εδέσματα για την εορτή.

par4

Στην ολοκλήρωση αυτής της εορτής του Αγ. Γεωργίου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι χορηγοί του συλλόγου μας και είναι οι εξής:

Το λογιστικό γραφείο Ευάγγελου Κορωνιά στο Κορωπί για την πολύτιμη βοήθειά του.

Την επιχείρηση Οικοαέριον του Νίκου Πουλάκη στο Κορωπί.

Το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη στο Κορωπί.

Το χρωματοπωλείο Αντωνίου στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου.

Το ανθοπωλείο Ειρηνάκης στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου.

Τα ζαχαροπλαστεία Γλυκόπολη στο Κορωπί και στην Αγ. Μαρίνα.

Αρτοσκευάσματα Νανούρης στο Κορωπί.

Τους αμπελώνες Βασιλείου στο Κορωπί.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι ο οικισμός του Αγ. Γεωργίου να έχει πάντα τέτοιες χαρές».

par5

par6

Σχόλια