Date2

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 23:29:25

rss

αναζήτηση

makripano

Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”: Η φωτογραφία που δείχνει τη μίζερη νοοτροπία ορισμένων πολιτών!

Αλλάξτε μέγεθος

niarxos genikifoto

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κόσμημα του πολιτισμού στη σύγχρονη Αθήνα.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί (η επίσημη παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2017), χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αττικής – ίσως και ολόκληρης της Ελλάδας – το έχουν επισκεφθεί, κάτι που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Εκεί πλέον στεγάζονται και οι νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κέντρου είναι ο περίφημος Μεσογειακός Κήπος τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να περιδιαβούν μέσα από το όμορφα μονοπάτια του και να νιώσουν ότι βρίσκονται στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο Μεσογειακός Κήπος αποτελεί μια μεγάλη γιορτή της πλούσιας φυτοκομικής παράδοσης της Ελλάδας.

Η ποικιλία των φυτών αρκεί για να καταστήσει τον Κήπο τόπο προορισμού: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία – όλα μαζί καθιστούν την κάθε επίσκεψη απολαυστική.

Κάθε μήνας φέρνει ένα νέο χρώμα και κάθε εποχή προβάλλει ένα διαφορετικό συνδυασμό από άνθη και φυλλώματα.

 

Διαβάστε ακόμα: 9+1 συχνές ερωτήσεις κι απαντήσεις για τους σπίλους σώματος!

 

Η ικανοποίηση από μια βόλτα στον Κήπο είναι αποτυπωμένη στα βλέμματα των επισκεπτών του. Όχι όλων όμως, όπως προκύπτει από το στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φακός του notioanatolika.gr.

Κάποιος επισκέπτης θεώρησε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το πλαστικό ποτήρι με τον καφέ του στα χέρια του, για λίγα μέτρα, μέχρι να βρει έναν κάδο απορριμμάτων.

Έτσι τον άφησε σε ένα σημείο ανάμεσα στην πανέμορφη χλωρίδα της ελληνικής γης για να την... κοσμίσει και παράλληλα να διατρανώσει την απόλυτη μιζέρια που τον διακατέχει.

Σίγουρα μια τέτοια φωτογραφία δεν περιποιεί τιμή για κανένα μας. Όχι μόνο για τον αδιάφορο συμπολίτη μας που θεώρησε ότι το μέρος αυτό δεν αξίζει κανένα σεβασμό αλλά και για όλους όσοι – αν βρίσκονταν κοντά του – δεν του έκαναν παρατήρηση για την κίνησή του αυτή.

Βέβαια οι άνθρωποι του Κέντρου κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούνται όλοι οι χώροι του σε υψηλά επίπεδα καθαριότητας παρά το γεγονός από περνούν από αυτούς χιλιάδες άνθρωποι ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

Όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί κηλίδα για τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να μάθουν τί θα πει σεβασμός στο ωραίο του πολιτισμού:

niarxos

snf

Σχόλια