Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:04:31

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωπί: Επιτέλους τέλος στις πολεοδομικές εκκρεμότητες σε Αγ. Μαρίνα, Αγ. Δημήτριο, Βορρό και Αλθέα - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ



Αλλάξτε μέγεθος

agmarina koropi fek

Με τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ του Προεδρικού Διατάγματος (ΤΕΥΧΟΣ Α.Α.Π, αρ.φύλλου 152, 22 Ιουλίου 2016) που εγκρίνει την πολεοδομική μελέτη της πολεοδομικής ενότητας 3 της περιοχής Β΄ κατοικίας «Αγίας Μαρίνας» του Δήμου Κρωπίας κλείνει ο ατέρμονος κύκλος των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων στο νοτιοανατολικό χερσαίο και παράλιο τμήμα του Δήμου στην Αγία Μαρίνα, στον Άγιο Δημήτριο και στις θέσεις Αλθέα (Αλθαία) και Βορρός.

Το Π.Δ υπογράφτηκε στις 8 Ιουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη.

Στο Π.Δ. στην πρώτη και δεύτερη σελίδα του, αποτυπώνεται η εξαιρετικά σύνθετη γραφειοκρατική πλευρά της διαδικασίας έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης που αποκαλύπτει πολλές όψεις της κρατικής και αυτοδιοικητικής προσπάθειας και των εμποδίων που έπρεπε να υπερβούν.

Πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της πολεοδομικής μελέτης αποτυπώνει τις δημόσιες διαδικασίες κρίσης, παρατηρήσεων και ενστάσεων που κατά καιρούς έλαβαν χώρα και που οργάνωσε με άρτιο τρόπο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας με εξαιρετικούς πολεοδόμους που συνεργάστηκαν μαζί της.

Είναι μια σημαντική στιγμή για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και των κατοίκων που μπορούν να ελπίζουν σε μια πολεοδομική τάξη και μια ρύθμιση εκκρεμοτήτων που μπορεί να βελτιώσει στα επόμενα χρόνια τη ζωή τους και φυσικά τη δημόσια εικόνα της χαρισματικής αυτής τοποθεσίας της Αττικής στον Δήμο Κρωπίας.

Αξίζει να επισημανθεί το αυτονόητο: το σχέδιο πόλης είναι απαραίτητο για την ένταξη σε χρηματοδότηση των έργων κοινόχρηστης υποδομής από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ανάπτυξη της Αγίας Μαρίνας.

Το Π.Δ είναι δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr (Ενότητα Αναζήτηση ΦΕΚ, http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13)

perioxifek

Σχόλια