Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:05:36

rss

αναζήτηση

makripano

Ομόφωνα – χωρίς αποχές - κατά της εγκατάστασης της ΧΥΜΑ στο Θορικό



Αλλάξτε μέγεθος

xyma tora

Με μια ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής προχώρησε στην έκφραση της διαφωνίας του με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανεγκατάσταση της βιομηχανίας χημικών στην περιοχή του Θορικού, δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι εγκάλεσαν την παράταξη της πλειοψηφίας για το γεγονός ότι μέλη της δεν είχαν ψηφίσει καθαρά κατά της επανεγκατάστασης σε δύο προηγούμενες σχετικές συνεδριάσεις δηλώνοντας ότι απέχουν.

Ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ρόζης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε για το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τους αυτοδιοικητικούς της Λαυρεωτικής ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Κώστας Λεβαντής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι καταφέρθηκαν με δριμύτητα κατά των περιφερειακών συμβούλων της ανατολικής Αττικής οι οποίοι υπερψήφισαν τη θετική γνωμοδότηση για τη ΜΟΝΩΤΕΖ ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους για να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, σε ποιους εμπιστεύθηκαν τις τύχες του.

Πάντως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το σύνολο των πολιτών της Λαυρεωτικής θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια επανεγκατάστασης χημικών στην περιοχή αφού οι μνήμες από το ατύχημα της ΧΥΜΑ είναι ακόμη νωπές.

Εν τω μεταξύ στο θέμα παρενέβη και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε και την οποία μπορείτε να διαβάστε εδώ.

Δείτε το βίντεο του notioanatolika.gr με αποσπάσματα από τις ομιλίες δημοτικών συμβούλων αλλά και σημεία της απόφασης όπως αυτή αναγνώστηκε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αρετούσα Μακρή:

 

Σχόλια