Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:51:04

rss

αναζήτηση

makripano

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Ένωσης Γονέων Παλλήνης για θέματα εκπαίδευσης



Αλλάξτε μέγεθος

pallini goneis1

Το σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και στην περιοχή του Δήμου Παλλήνης τέθηκαν επί τάπητος σε δύο συναντήσεις – συγκεντρώσεις που είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων της περιοχής.

 

Στην πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την Παλλήνη, τον Γέρακα και την Ανθούσα συζητήθηκαν θέματα ουσίας  που αφορούν τα σχολεία του δήμου  για τα  προβλήματα  της χρονιάς που πέρασε αλλά και τρέχοντα θέματα και προβλήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και που αναμένεται να γίνουν εντονότερα στο επόμενο διάστημα.

Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης ενημέρωσαν εφόλης της ύλης για την πορεία του οργάνου, τον προγραμματισμό δράσεων και δραστηριοτήτων αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν για το επόμενο σχολικό έτος.

pallini goneis2

Την Τετάρτη εξάλλου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση της Ένωσης γονέων με τους συλλόγους γονέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπου των καθηγητών της Ε’ ΕΛΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ιδιαίτερα για τις επικείμενες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τις ενδεχόμενες απολύσεις λόγω της αύξησης του ωραρίου, και τη συγκρότηση των τμημάτων με δυσμενέστερους για τους μαθητές όρους, μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας.

Σημαντικό στοιχείο της συνάντησης ήταν η ξεκάθαρη ενημέρωση του εκπροσώπου των καθηγητών σχετικά με τις εξελίξεις για τη λειτουργία τμημάτων στα διάφορα σχολεία της περιοχής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης. 

Σχόλια