Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 16:03:20

rss

αναζήτηση

makripano

Αρτέμιδα: Αδιαφορία δήμου στην απαράδεκτη κατάσταση του 2ου Γυμνασίου



Αλλάξτε μέγεθος

gimn artem1

Κύθνος ή Κύθηρα; Κερδίστε δυο δωρεάν τετραήμερα προσφορά του www.notioanatolika.gr

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται καθηγητές, γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας καθώς για άλλη μια χρονιά είδαν την αδιαφορία των ιθυνόντων να κυριαρχεί και η εκπαίδευση να προσφέρεται μέσα σε κοντέινερ υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να μην κάνουν γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς αλλά να δημοσιοποιήσουν ένα κείμενο διαμαρτυρίας που φέρει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου Βασίλη Στεφανόπουλου.

Σε αυτό γίνεται αναφορά στα «εδώ και χρόνια συσσωρευμένα και γνωστά στην τοπική κοινωνία προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και οφείλονται στην έλλειψη αξιοπρεπών κτιριακών υποδομών».

aithousa 2GimnArtem

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των τοπικών αρχών και τις δημόσιες εξαγγελίες το σχολείο μας συνεχίζει να στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να υποβαθμίζεται και εμείς οι εκπαιδευτικοί να γινόμαστε οι πρώτοι και κύριοι αποδέκτες των συχνά δικαιολογημένων διαμαρτυριών μαθητών και γονέων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε».

Παρά τις συνθήκες αυτές οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να παράσχουν στα παιδιά τη γνώση που δικαιούνται. Και αυτό σαφώς και τους τιμά!

«Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας δε θεωρούν πως η λήξη αυτής της σχολικής χρονιάς είναι για εμάς αφορμή για γιορτές και για αυτό το λόγο το σχολείο μας δε θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή γιορτή, παρ' ότι η περσινή μας στέφθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε με δηλώσεις ενθουσιασμού και μεγαλόστομες υποσχέσεις των δημοτικών αρχών» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για την επόμενη σχολική χρονιά: «Με μεγάλη μας λύπη σας ειδοποιούμε ότι η λειτουργία του σχολείου μας την επόμενη σχολική χρονιάς θα είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες αδύνατη».

gimn apopsilosi

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση του σχολείου:

Δείτε και ακούστε τις δηλώσεις που έκαναν στο notioanatolika.gr ο διευθυντής, η υποδιευθύντρια και μία καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να κάνουν μαθήματα όλη τη χρονιά:

Σχόλια