Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωπί: Υποχρεωτική η σύνδεση των ακινήτων με την αποχέτευση - Σχεδόν έτοιμος ο αγωγός της Χαμολιάς



Αλλάξτε μέγεθος

koropi sindeseis akatharta

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κρωπίας, οι δωρεάν συνδέσεις ακαθάρτων με τους κεντρικούς αγωγούς.

Όπως επισημαίνεται, «το έργο θα καλύψει όλη την πόλη ανεξαρτήτως γειτονιάς» ενώ τονίζεται ότι «όπου δεν υπάρχουν αγωγοί αποχέτευσης, θα κατασκευαστούν δευτερεύοντα δίκτυα ταυτόχρονα με τις συνδέσεις (κοινόχρηστοι χώροι ή παλαιό αγροτικό δίκτυο οδών προ του 1923 όπου δεν κατασκευάστηκε κεντρικό δίκτυο)».

Για τον λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού «θα κατασκευαστεί συμπληρωματικό δευτερογενές δίκτυο αποχέτευσης πάντα για τα ακίνητα εντός το σχεδίου πόλεως Κορωπίου».

«Όλα τα ακίνητα υποχρεούνται να συνδεθούν με την αποχέτευση σύμφωνα με τον νόμο. Τώρα είναι η ώρα να συνδεθούν ακόμα και τα αδόμητα οικόπεδα, που είναι δωρεάν αντί να περιμένουν στο μέλλον και να επιβαρυνθούν οικονομικά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του μεγάλου έργου ο Δήμος Κρωπίας κάνει σαφές ότι «το σύστημα Κεντρικής Επεξεργασίας Λυμάτων είναι έτοιμο, οι κεντρικοί προσαγωγοί - συλλεκτήριοι αγωγοί είναι έτοιμοι και ο υποθαλάσσιος αγωγός βαίνει προς ολοκλήρωση».

Παράλληλα, γίνεται σαφές προς τους ιδιοκτήτες πως «εν αναμονή της έγκαιρης ειδοποίησής σας για να ρίξετε τα λύματα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας είναι απολύτως αναγκαία η προετοιμασία των εσωτερικών ιδιωτικών συνδέσεων να έχει δρομολογηθεί και να γίνεται».

Υπενθυμίζεται δε ότι επιδοτείται και η ιδιωτική δαπάνη για τις εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης. «Με λίγα λόγια σε νομοσχέδιο που είναι προς επεξεργασία στη Βουλή των Ελλήνων καθιερώνεται επιδότηση για το εσωτερικό δίκτυο /εντός ακινήτου για τη σύνδεση με το φρεάτιο της εξωτερικής διακλάδωσης. Ως εκ τούτου η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή των προτάσεων του Δημάρχου Κρωπίας ύστερα από συνεχείς επαφές με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκο».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια