Date2

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 21:29:12

rss

αναζήτηση

makripano

ΑΟ Λαγονησίου: Σοβαρότατη καταγγελία κατά δημοτικής αρχής Φιλίππου για «προσπάθεια χειραγώγησης» του κορυφαίου σωματείουΑλλάξτε μέγεθος

aol gimnastirio

Σοβαρή αναστάτωση επικρατεί στο κορυφαίο αθλητικό σωματείο του Δήμου Σαρωνικού, μετά την αιφνιδιαστική προσπάθεια ιδιαίτερα στενού συνεργάτη του δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου – του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου, Βασίλη Μπούτση - να δηλώσει «παρών» στις εκλογές που θα πραγματοποιούνταν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Μάλιστα η αναστάτωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους έξι από τα εννέα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΑΟΛ, Παναγιώτης Δούρος ο οποίος επί οκτώ συναπτά έτη έχει προσφέρει σημαντικά στην οργάνωση του κορυφαίου σωματείου.

Τόσο ο κ. Δούρος όσο και άλλα πέντε μέλη του δ.σ. (Ο αντιπρόεδρος Μαν. Ρακινζτάκης, η ταμίας Ελ. Δήμα και τα μέλη Σωτ. Κόλλιας, Νάντ. Ζουμπουρλή και Αθ. Παγκάλου) εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Μπούτση «απολύτως αντιδεοντολογική και ταυτόχρονα πλήρως αντίθετη προς τους σκοπούς του ΑΟΛ».

Αιτιολόγησαν δε την άποψή τους αυτή υπογραμμίζοντας ότι με την κίνηση αυτή του αντιδημάρχου – αναπληρωτή δημάρχου και στενότατου συνεργάτη του δημάρχου, όχι μόνο «καταργείται η ανεξαρτησία του ΑΟΛ, αφού συγκεκριμένη δημοτική παράταξη τοποθετεί εκλεγμένο εκπρόσωπό της στο διοικ. Συμβούλιο» αλλά και «”δεσμεύεται” η ελεύθερη φωνή του, αφού η ιδιότητα του κ. Μπούτση υπονομεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ΑΟΛ».

Παράλληλα συμπληρώνεται ότι αφενός «επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ο ΑΟΛ σε παιχνίδια πολιτικής ισχύος στην πορεία προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές», αφετέρου «μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών».

Τα έξι μέλη του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τονίζοντας ότι « δεν συναινούμε στην εργαλειοποίηση του ΑΟΛ για την εξυπηρέτηση πολιτικών παιχνιδιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθλητικός Όμιλος Λαγονησίου είναι το υγιέστερο σωματείο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού και στις τάξεις του αθλούνται τουλάχιστον 450 παιδιά και ενήλικες σε έξι αθλήματα.

Επιπροσθέτως, πρόκειται για ένα σωματείο που έχει εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την ίδια μάλιστα ώρα που πολλά σωματεία άλλων περιοχών της Ανατολικής Αττικής βρίσκονται προ διάλυσης αφού δεν έχουν τη δυνατότητα – ικανότητα ούτε καν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 13 Ιουνίου δημιούργησαν μια θολή κατάσταση για την επόμενη ημέρα του ΑΟΛ και ενδεικτικό είναι ότι ενώ συνήθως μετά τις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες προηγούμενων ετών, αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων τα νέα μέλη συνέρχονταν σε σώμα, αυτό δεν συνέβη αυτή τη φορά.

Αξιοσημείωτο τέλος είναι ότι ο κ. Μπούτσης δεν κατάφερε να εκλεγεί μεταξύ των πρώτων αλλά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με μόλις 15 ψήφους.

Πρώτος σε σταυρούς ήταν ο κ. Δημ. Σπηλιόπουλος με 32 (μέλος του απελθόντος διοικ. συμβουλίου) και ακολούθησαν δύο επίσης μέλη του απελθόντος δ.σ., οι κυρίες Β. Κανελλοπούλου (28 στ.) και Λ. Ιωακειμίδου (27 στ.).

Στην τέταρτη θέση ισοψήφησαν ο κ. Μπούτσης και η κα Ελ Καρναμπάκου με 15 σταυρούς και ακολούθησαν οι Δ. Δόβας και Ι. Ξανθουδάκης με 13 στ., Γ. Μουστάκης με 10 στ. και Φ. Ξένος με 9 στ..

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα ενός σωματείου το οποίο όχι μόνον κατάφερε να μείνει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά απέδειξε με τη μεθοδική δουλειά των διοικούντων του ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο των αθλητικών σωματείων τόσο του Δήμου Σαρωνικού αλλά και ολόκληρης της Ανατ. Αττικής.

Στο πλήρες κείμενο της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους τα έξι μέλη του απελθόντος δ.σ. του ΑΟΛ αναφέρουν επί λέξει τα εξής:

«Ο ΑΟΛ είναι ένας Αθλητικός όμιλος που είχε πάντα ως στόχο την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, την ενασχόληση των παιδιών και των μεγαλύτερων με τον σωματειακό αθλητισμό μέσα σε περιβάλλον ευγενούς άμιλλας, καθώς και την ισόρροπη ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των τμημάτων του.

Όλα τα χρόνια της παρουσίας του έμεινε μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, παρέμεινε
ανεξάρτητος και στάθηκε πλήρως προσηλωμένος σε ζητήματα αθλητικού σχεδιασμού και
συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας.

Στην πορεία αυτή, οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε διοικητικό επίπεδο είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, την ανάπτυξη του ομίλου χωρίς άλλες ιδιοτελείς και προσωπικές βλέψεις, μακριά από πρακτικές χειραγώγησης και πολιτικού «καπελώματος».

Για τον λόγο αυτό άλλωστε όσοι από τα στελέχη του έλαβαν μέρος, ως ενεργοί πολίτες, σε δημοτικές εκλογές είχαν αναλάβει μια έντιμη και ρητή ηθική δέσμευση: Να παραιτηθούν από τη διοικητική τους θέση από τον ΑΟΛ σε περίπτωση εκλογής τους σε αυτοδιοικητική θέση.

Δυστυχώς, την Τετάρτη 09/06/21, λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής
υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του ΑΟΛ, έλαβε χώρα μια αιφνιδιαστική κίνηση ενάντια
στην ιστορία και στη φιλοσοφία του ομίλου μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου, Βασίλης Μπούτσης, έθεσε υποψηφιότητα για το Δ.Σ του ΑΟΛ. Η πρωτοβουλία αυτή, αν και δεν αντίκειται στο καταστατικό του ομίλου μας και τον Αυτοδιοικητικό Κώδικα, είναι κατά την άποψή μας απολύτως αντιδεοντολογική και ταυτόχρονα πλήρως αντίθετη προς τους σκοπούς του ΑΟΛ, για τους εξής εξαιρετικά σοβαρούς λόγους:

  • Καταργείται η ανεξαρτησία του ΑΟΛ, αφού συγκεκριμένη δημοτική παράταξη
    τοποθετεί εκλεγμένο εκπρόσωπό της στο Δ.Σ.
  • «Δεσμεύεται» η ελεύθερη φωνή του, αφού η ιδιότητα του κ. Μπούτση υπονομεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ΑΟΛ
  • Επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ο ΑΟΛ σε παιχνίδια πολιτικής ισχύος στην πορεία
    προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές
  • Μετατρέπεται ο ΑΟΛ σε εφαλτήριο πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών

Εάν δεν ισχύουν τα παραπάνω, πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποιον σκοπό
εξυπηρετεί η παρουσία αιρετού, και δη αναπληρωτή δημάρχου, στο Δ.Σ. του ΑΟΛ, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει τη βοήθειά του βάσει και μόνο του θεσμικού του ρόλου.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να αποσύρουμε την υποψηφιότητα μας από
τις εκλογές και την στήριξή μας, τονίζοντας με τη στάση μας ότι δεν συναινούμε στην εργαλειοποίηση του ΑΟΛ για την εξυπηρέτηση πολιτικών παιχνιδιών».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια