Date2

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 14:30:06

rss

αναζήτηση

makripano

Μαρία Γρατσία – Πλατανιώτη: Αδιανόητη και απαράδεκτη η αύξηση των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Μάδη

Αλλάξτε μέγεθος

paiania gratsia

Την άποψή της σχετικά με την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή του Ισ. Μάδη και τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών ύδρευσης και καθαριότητας που επέβαλε εν μέσω οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, καταθέτει με άρθρο της στο notioanatolika.gr η δημοτική σύμβουλος Παιανίας με την παράταξη του Σπύρου Στάμου, Μαρία Γρατσία – Πλατανιώτη.

Η έγκριτη νομικός και με ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης λόγω της μακράς ενασχόλησής της με το συγκεκριμένο αντικείμενο, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «απολύτως αδιανόητη, απαράδεκτη και ενάντια στο χρέος μας να συμπάσχουμε, να συμμεριζόμαστε και να συνδράμουμε τον συνάνθρωπο» την όλη μεθόδευση του κ. Μάδη και των συνεργατών του.

Το πλήρες κείμενο του ενδιαφέροντος άρθρου της κας Γρατσία – Πλατανιώτη, έχει ως εξής:

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Η πανδημία δημιούργησε συνθήκες πρωτόγνωρες παγκοσμίως. Συνοδεύτηκε από δυστοκία και δυσπραγία ως προς τις κοινωνικές, οικογενειακές, επαγγελματικές και ειδικότερα τις οικονομικές συνθήκες που διέπουν όλων μας τα νοικοκυριά. Η προηγούμενη χρονιά μηδένισε τα «κοντέρ» των κρατικών μηχανισμών.

Οι κυβερνήσεις και ειδικότερα οι «νεοσυσταθείσες», όπως η ελληνική, καλούνται πλέον μέσα στη νέα χρονιά, να επανεκκινήσουν τις «μηχανές» τους και να προσπαθήσουν να βγουν από το οικονομικό τέλμα, στο οποίο περιήλθαν και από την διακυβέρνησή τους τα αμέσως προηγούμενα χρόνια και επιπροσθέτως από τα δυσμενέστατα χτυπήματα του νέου θανατηφόρου ιού σε όλους τους τομείς.

Είναι κοινή διαπίστωση τους τελευταίους 11 περίπου μήνες που ταλανιζόμαστε από αυτόν τον αόρατο εχθρό, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, ότι όλοι οι φορείς, οι αρχές και οι διοικούντες από διάφορες θέσεις ισχύος και από το δικό του μετερίζι ο καθένας επιχειρούν να συνδράμουν - βοηθούν – συμπλέουν και απλώνουν «χέρι βοηθείας», στους «πληγέντες» συμπολίτες μας, τους «πολύπαθους» επαγγελματίες, τις «τραυματισμένες» επιχειρήσεις, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό σύντομα να «ξανασηκωθούμε», να «ξαναβάλουμε μπρος τις μηχανές» και να «επανεκκινήσουμε» όλοι μας…

Όλοι μας; Μάλλον όχι όλοι… Γιατί σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να προωθήσει «αντίμετρα» μέσα σε αυτή τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα, που δυστυχώς συνεχίζεται σκληρή και απρόβλεπτη, παράλληλα με την εξέλιξη αυτού του αδυσώπητου ιού… Αντίθετα με πιστωτές και πιστωτικά ιδρύματα που συζητούν τη «λείανση» των πρακτικών τους είσπραξης πάσης φύσεως οφειλών ως προς τους οφειλέτες τους και παράλληλα «κόβουν» ή και «ξεχνούν» δόσεις και ποσά, αντιλαμβανόμενοι αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση…

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω καθώς και της γενικότερης περιρρέουσας ατμόσφαιρας για την αναγκαιότητα υιοθέτησης και διενέργειας ευμενών προς τον συνάνθρωπο και επιβοηθητικών προς τον πολίτη πρακτικών, έρχεται η δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας, δια της πρότασης εισήγησης του κ. Μάδη, που ηγείται αυτής, να κάνει τη «διαφορά» και να «ανατρέψει» το δεδομένο και αναμενόμενο, αυτό που όλοι οι άλλοι φορείς, αρχές και νομικά πρόσωπα γύρω μας τείνουν με διάφορους τρόπους να ενεργήσουν… Την εύνοια…

Αντί της προσφοράς, αντί της κατανόησης και διευκόλυνσης του δημότη που μας τίμησε με την ψήφο του, για να τον εκπροσωπούμε, να συζητάμε και να αποφασίζουμε με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και όφελος, για την εξεύρεση λύσεων και ορθών τρόπων διαχείρισης όλων των θεμάτων που άπτονται του Δήμου, με τρόπο όσο το δυνατόν πιο «ευνοϊκό» και «πρόσφορο» για το ήδη βεβαρυμένο και τραυματισμένο οικογενειακό προγραμματισμό του...

Αντί όλων των παραπάνω, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2020 και συγκεκριμένα κατά τις δύο συνεχείς, με απόσταση μιας ημέρας, συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 29ης και της 30ης Δεκεμβρίου 2020, οι διοικούντες τον Δήμο αποφάσισαν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού και να επιφορτίσουν τα ήδη δυσβάσταχτα οικονομικά των δημοτών, γεγονός που ειδικά την τρέχουσα σκληρή περίοδο που διανύουμε, είναι απολύτως αδιανόητη, απαράδεκτη και ενάντια στο χρέος μας να συμπάσχουμε, να συμμεριζόμαστε και να συνδράμουμε τον συνάνθρωπο.

Ο χρόνος που έφυγε άφησε σημάδια ανεξίτηλα στις ψυχές μας, γιατί άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμασταν και βιώναμε την καθημερινότητά μας. Διαφοροποίησε τις σχέσεις και τις αντιδράσεις μας. Τροποποίησε εμάς τους ίδιους. Μας έκανε πιο ευγνώμονες για ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο ως τώρα, πιο ανυπόμονους να ξαναβρεθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μας επανέφερε στο νου τις ανθρώπινες αξίες, την παρέα και το «μοίρασμα». Μας προσγείωσε όλους. Μας θύμισε να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε μεταξύ άλλων ότι: “όλα έρχονται και παρέρχονται”. Μας έκανε πιο σοφούς όλους μας... Όλους μας; Προφανώς όλους μας εκτός της δημοτικής αρχής του Δήμου μας… Καλή Νέα Χρονιά!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια