Date2

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 09:23:38

rss

αναζήτηση

makripano

Αρτέμιδα: Ιδιαίτερη τιμή η επιλογή της Ελευθ. Εμφιετζή ως πρέσβειρας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Αλλάξτε μέγεθος

evropsimf klima

Μια εξαιρετική τιμή για την Αρτέμιδα αλλά και γενικότερα για τις εργαζόμενες γυναίκες επεφύλασσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Η τοπική σύμβουλος Αρτέμιδας, Ελευθερία Εμφιετζή (ορκίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020) με την παράταξη της ΑΝΑΣΣΑ, ορίστηκε μαζί με τέσσερις ακόμη Έλληνες ως πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και όπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση περιλαμβάνεται πλέον στα «άτομα που είναι παθιασμένα με τη δράση για το κλίμα και πραγματοποιούν αλλαγές».

Η κα Εμφιετζή είναι μία από τους 181 πρέσβεις οι οποίοι προέρχονται από συνολικά 35 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικήςκαι παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή είναι, εκτός της Ελλάδας, οι Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μεξικό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της Κομισιόν «οι Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα είναι άτομα που έχουν δεσμευτεί να ενημερώνουν, να εμπνέουν και να υποστηρίζουν τη δράση για το κλίμα στις κοινότητες και τα δίκτυά τους, συμβάλλοντας στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα.

Οι πρεσβευτές είναι εθελοντές που ενεργούν με την προσωπική τους ιδιότητα ή με την επαγγελματική τους ικανότητα εκπροσωπώντας την οργάνωσή τους, όχι για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το να είσαι Πρέσβης δεν συνεπάγεται οργανική ή οικονομική υποστήριξη από την Επιτροπή. Οι πληροφορίες που δόθηκαν ή οι απόψεις που εξέφρασαν οι Pact Ambassadors δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Οι άλλοι τέσσερις Έλληνες πρεσβευτές είναι το στέλεχος της WWF Ελλάς, Δημήτρης Ιμπραχίμ, το μέλος της FEDARENE (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανισμών και Περιφερειών Ενέργειας και Περιβάλλοντος), Κώστας Κομνηνός, o υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και διευθυντικό στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης η οποία προωθεί τον εθελοντισμό σε άτομα, ΜΚΟ και εταιρείες, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης και ο ειδικός επιστήμονας πληροφορικής, Αναστάσης Σταμάτης.

Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό της κας Εμφιετζή το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα η διακεκριμένη πολίτις της Αρτέμιδας είναι νοσηλεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία.

Επίσης μέλος Επιστημονικών Ενώσεων αλλά και της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θόρυβο και μέλος του BD του UECNA (Πανευρωπαϊκή Οργάνωση Πολιτών κατά των Ενοχλητικών Αεροσκαφών).

Ενώ έμφαση δίδεται στο γεγονός ότι έχει εκλεγεί τοπική σύμβουλος Αρτέμιδας στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Σε δήλωσή της η οποία εμπεριέχεται στο σύντομο βιογραφικό της η κα Εμφιετζή αναφέρει: «Σε επίπεδο τοπικών αρχών, πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους ενέργειας και χρημάτων».

Η ίδια σε σχετική ανάρτησή της στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει: «Νομίζω ότι ήρθε πια η ώρα μαζί με τους τέσσερις Συναδέλφους να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και τις Ελληνικές Αρχές τόσο σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα όσο και στα αρμόδια Υπουργεία, για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Είναι επιτακτική ανάγκη, η Δημόσια Διοίκηση να στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη προκειμένου να εξοικονομήσει ενεργειακούς και οικονομικούς πόρους τους οποίους θα αφήσουμε παρακαταθήκη για ένα βιώσιμο περιβάλλον στις μελλοντικές γενιές».

emfietzi raftopoulou

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια