Date2

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 22:33:14

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμαρχος Κρωπίας, Δ. Κιούσης: Συνεχίζονται κανονικά τα έργα στον αγωγό της Χαμολιάς – Θέμα λίγων μηνών η πόντισή του (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

agxam1

Την ίδια ώρα που στον Δήμο Μαρκοπούλου συνεχίζονται οι εσωστρεφείς αντιπαραθέσεις ακόμη και για τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στη συνέχιση και ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, οι εργασίες στον αγωγό της Χαμολιάς συνεχίζονται κανονικά.

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση στο πλαίσιο της ενημέρωσής του προς τους δημότες του για την εξέλιξη των έργων από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας έως και τον νότιο Ευβοϊκό.

Όπως επεσήμανε στη δημοσιοποίηση του πρωινού της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020, ο κ. Κιούσης επισημαίνει ότι εκτελούνται έργα « στο παραθαλάσσιο μέτωπο για την συγκόλληση/πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 1 χλμ. διάθεσης των επεξεργασμένων (σε τριτοβάθμιο επίπεδο) καθαρών νερών, στην περιοχή της Χαμολιάς Μαρκοπούλου στο Νότιο Ευβοϊκό»,

Συμπληρώνει δε ότι «η έναρξη των εργασιών στην χερσαία ζώνη με εγκατάσταση και εργοταξίου και άλλες αναγκαίες προεργασίες καθυστέρησαν λόγω πολλαπλών διαδικασιών, απαλλοτριώσεων εκτάσεων, αδειοδοτήσεων εγκρίσεων/επανεγκρίσεων (Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Δασαρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, Λιμεναρχείο, ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής, ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αν. Αττικής, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων)» με τις τελευταίες να ήρθαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020!

Ο δήμαρχος Κρωπίας προσθέτει με νόημα απευθυνόμενος στην τοπική αντιπολίτευση ότι «όπως συνήθως συμβαίνει στην πολιτική πραγματικότητα της εποχής μας θα βρεθεί κάποιος να δημαγωγήσει εκ του ασφαλούς με διάθεση υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών ακόμα και των υποστηρικτών του…

Ένας συγκεκριμένος κύκλος αντιπολίτευσης στο Κορωπί, βιαστικά λόγω τεχνικής, διοικητικής και πολιτικής ανεπάρκειας - απειρίας παραθέτει δημόσια έγγραφα (που επισυνάπτει) χωρίς προφανώς να τα διαβάζει καλά… Και όπως λέει ο λαός μας, “η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας”. Και όποιος δεν επιδιώκει ενημέρωση από τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής η μόνη επιλογή του είναι να διολισθαίνει σε εύκολο φτηνό λαϊκισμό».

Η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Κιούσης και στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση η οποία, όπως τονίζει, «βρίσκει ανταπόκριση από τη ΕΥΔΑΠ με εξέταση άμεσα μελλοντικών εγκαταστάσεων μικροβιολογικής μονάδας και ταμιευτήρων» υπογραμμίζοντας συμπερασματικά ότι έτσι «μειώνονται αποφασιστικά και οι ποσότητες των επεξεργασμένων υδάτων που ρέουν προς τον υποθαλάσσιο αγωγό με πολλαπλά οφέλη για τις αρδεύσεις και συνολικά για την κυκλική οικονομία στη διαχείριση υδάτων».

Σε 3-5 μήνες η πόντιση του αγωγού στη θάλασσα

Σχετικά με την εξέλιξη των έργων στο σημείο της περιοχής του υποθαλάσσιου αγωγού ο κ. Κιούσης αναφέρει τα εξής:

«Αρχές του 2019 αναπτύχθηκε το εργοτάξιο με έργα διαμόρφωσης στη χερσαία ζώνη τα οποία παρουσιάζονται στο φωτογραφικό υλικό.

Στο σημείο αυτό γίνονται οι συγκολλήσεις των σωληνώσεων και οι κατασκευές των τσιμεντοστρωμάτων που θα καλύψουν τον αγωγό.

Η πόντιση του αγωγού θα γίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλίου 2021, με την προϋπόθεση ότι θα επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Το συνολικό έργο προβλέπεται να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού και φυσικά με δοκιμαστική λειτουργία, τέλη του 2021».

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) – Βιολογικού Καθαρισμού ο κ. Κιούσης τονίζει ότι αυτή επήλθε εξαιτίας της αναγκαίας, χρονικά, τεχνικής αξιολόγησης από την ΕΥΔΑΠ «του παραλιακού μετώπου μας καθότι είναι φυσικό οι συμπολίτες μας, της Αγίας Μαρίνας και Αγ. Δημητρίου του Δήμου Κρωπίας να απαιτούν και εκείνοι κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συνδέσεων αποχέτευσης στα σπίτια ο δήμαρχος ενημερώνει ότι αυτές έχουν φτάσει τις 70 όμως «έχουν σταματήσει προσωρινά για έναν και μόνον λόγο: περιμέναμε την νέα νομοθεσία που επιτρέπει την χρηματοδότηση των συνδέσεων χωρίς δαπάνη από τους δημότες μας».

Προσθέτει δε σχετικά ότι «άξιζε και αξίζει τον κόπο να περιμένουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας! Σε αυτές τις δύσκολες εποχές από τα μνημόνια, την οικονομική δυσχέρεια και την πανδημία που ταλαιπωρούν οικονομικά και κοινωνικά τους δημότες αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα προς όφελος των δημοτών μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες εγκρίνουν την, κοινωνικά και οικονομικά σωστή, αναμονή μας Εκτός αν θέλει ο κύκλος της συγκεκριμένης αντιπολίτευσης στο Κορωπί να χρηματοδοτήσει μόνος του, από την τσέπη του, τις συνδέσεις… Καλοδεχούμενη φυσικά κάθε δωρεά! Ο λαϊκισμός των κάθε είδους πολιτικών πρέπει πλέον να πληρώνεται προς όφελος των πολιτών!».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εξέλιξη των έργων στη Χαμολιά τις οποίες δημοσιοποίησε ο Δήμος Κρωπίας: 

agxam2

agxam3

agxam4

agxam5

agxam6

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια