Date2

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 21:47:46

rss

αναζήτηση

makripano

Θαν. Ντζακώστας: «Η κακοδιοίκηση έχει βρει το συνώνυμό της στον Δήμο Παιανίας – 273.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις»

Αλλάξτε μέγεθος

paian ntzak

Για σπατάλη και αδικαιολόγητες δαπάνες από τη δημοτική αρχή Ισ. Μάδη, εν μέσω οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Παιανίας, Θαν. Ντζακώστας παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά αποδείξεων με βάση την πλέον πρόσφατη (5η) αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Ντζακώστας καταλήγει στον κ. Μάδη και τη διοίκησή του ότι επιθυμούσε να υπερψηφίσει απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 273.375 ευρώ!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανάλυση ανά κωδικό του προϋπολογισμού, που έκανε ο κ. Ντζακώστας:

Δεν μας εκπλήσσει πια η Διοίκηση του Ισίδωρου Μάδη, αφού έχει ταυτιστεί με σπατάλη και αδικαιολόγητες δαπάνες εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι η ανάρμοστη στάση που τηρεί θεωρώντας πως θα ξεγελάσει όλο τον κόσμο με φτηνές τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς.

Ιδού λοιπόν η κατάσταση ως έχει, σχετικά με την 5η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού που κληθήκαμε να ψηφίσουμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί εδώ, πως πρόκειται για μια αναμόρφωση εκ του προχείρου, βιαστικά συνταγμένη για να βγαίνουν οι αριθμοί. Μια αναμόρφωση στηριγμένη στις απευθείας αναθέσεις υπερτιμολογημένες και αφύσικες, μια αναμόρφωση που καθρεφτίζει την αστοχία που διακρίνει τους διοικούντες…

Στην 5η αναμόρφωση λοιπόν, ο κ Μάδης ήθελε να ψηφίσουμε τα εξής:

-1ον Για συντήρηση οχημάτων ύδρευσης το εξωφρενικό ποσό των 50.000 €, όταν η συνολική αξία των οχημάτων δεν ξεπερνά τις 20.000 €, ενώ η συντήρησή τους φτάνει με το ζόρι τις 2.000 €.

-2ον Για «Τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλεοπτικά τέλη εσωτερικού» 50.000 €. Δηλαδή έξοδα για χρήση τηλεγράφημάτων ( τηλεφώνων & μηνυμάτων κλπ αδιευκρίνιστα πράγματα… Όλα αυτά ενώ υπάρχει άλλος κωδικός χρημάτων που δικαιολογεί την αποστολή επιστολογραφίας του Δήμου και άλλος κωδικός για μηνύματα sms.

-3ον 20.000 € (ένας κωδικός) και 30.000 € (άλλος κωδικός) επιπλέον για συντήρηση οχημάτων. Δηλαδή 20.000 συν 30.000 συν 50.000 (από τον προηγούμενο κωδικό), σύνολο 100.000 €!!

-4ον 25.000 € για WiFi, ενώ υπάρχει ήδη δίκτυο internet σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτίρια, καθώς επίσης και στη πλατεία και ενώ μπορούσε κάλλιστα για οποιαδήποτε βελτίωση δικτύου, να υπάρξει χορηγία από τις μεγάλες εταιρίες (όπως οφείλουν μετά από τις παροχές που έχουν από το Δήμο για τις κεραίες τους).

-5ον 24.800 € (ένας κωδικός) συν 24.800 € (άλλος κωδικός) για καταγραφή, οργάνωση & άλλες εργασίες που αφορούν στις άδειες δόμησης, πράγμα που αφορά την Πολεοδομία Μαρκοπούλου και Παλλήνης, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να μας παραδώσουν έτοιμο το αρχείο. Δηλαδή, η διοίκηση Μάδη θέλει να μας βάλει να πληρώσουμε 49.600 € (!!) για μια διαδικασία η οποία παρέχεται ούτως η άλλως από την Πολεοδομία…..

-6ον 24.800 € για υπηρεσίες νομικών συμβούλων, τη στιγμή που ο κ Μάδης έχει ήδη προσλάβει ειδική συνεργάτιδα νομικό, αλλά και πλήστες φορές κάνει αναθέσεις σε έτερους νομικούς για τις εκάστοτε υπόθεσες του Δήμου.

-7ον 23.975 € για διαμόρφωση οδού Ροδοδάφνης & Θεσσαλίας στη δημοτική ενότητα Γλ. Νερών με ΚΑΜΙΑ τεχνική μελέτη και με ουδεμιά συγκεκριμένη πρόταση.

Αυτά και άλλα συνθέτουν το ανακόλουθο και αλλοπρόσαλλο πρόσωπο της σημερινής δημοτικής αρχής, που δυστυχώς εγκυμονεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία και τους δημότες.

Φυσικά σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε, όπως είναι πολύ λογικό, την περιβόητη αναμόρφωση.

Κανένας νοήμων και σοβαρός άνθρωπος δεν θα ψήφιζε ποτέ 273.375 € (!!!) σε απευθείας αναθέσεις, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας και της κρίσης.

Κατά τ’ άλλα να ΜΗ ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή Μάδη έχει κάνει αύξηση στα δημοτικά τέλη και στα τέλη ύδρευσης, στρατηγική που εκτός από πρωτοφανέστατη είναι και "ευφυέστατη"…..

Κατά πως φαίνεται, κύριοι της διοίκησης, υπερφορολογείτε γονατίζοντας τον δημότη με …. ανώτερο σκοπό να τον εμπαίξετε για «παροχές» που τις τριπλοπληρώνει.

Η κακοδιοίκηση έχει βρει το συνώνυμό της στον Δήμο μας».

Προς επίρρωση μάλιστα των λεγομένων του ο κ. Ντζακώστας δημοσιοποίησε και την περιγραφή των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού:

anam1

anam2

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια