Date2

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 01:26:30

rss

αναζήτηση

makripano

Βέλη Θ. Χατζηδάβαρη κατά της δημοτικής αρχής Παιανίας: Η εσχάτη επιλογή των διοικούντων

Αλλάξτε μέγεθος

paiania xatzidavaris

Με μεστό λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Πολιτεία», Θανάσης Χατζηδάβαρης αναλύει τις προσπάθειες των δημοτικών αρχόντων να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, μέσω της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το άρθρο που δημοσιοποίησε και το οποίο συγκέντρωσε τα πυρά φίλα προσκείμενων στη δημοτική αρχή Μάδη κονδυλοφόρων, αναφέρεται στο γεγονός πως παρότι τελικά επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε δύο δημοτικά και ένα νηπιαγωγείο της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, ο δήμος δεν προχώρησε στην ανασκευή ή τουλάχιστον στην εκ νέου δημοσιοποίηση σχετικής ανακοίνωσης αλλά επέμεινε στην υπάρχουσα.

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Χατζηδάβαρη έχει ως εξής:

«Η παραπλάνηση δημιουργεί μια τοξική αίσθηση ανεντιμότητας που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο.
Η διατύπωση διαστρέβλωσης των γεγονότων είναι μία βασική αιτία της παραπλάνησης.

Το να διατυπώνει εγγράφως κάποιος την αλήθεια, και μάλιστα σε περίοδο έξαψης της πανδημίας, σημαίνει πως κάνει ότι καλύτερο μπορεί, για να περιγράψει τα γεγονότα με ευθύτητα και ειλικρίνεια, όπως θα άρμοζε σε κάθε άτομο με ευθιξία.

Το κρίσιμο όμως σημείο είναι, ότι αυτός που λέει την αλήθεια καταβάλει μία συνειδητή προσπάθεια, παραμερίζοντας πολιτικές διαφωνίες, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και αποβάλλοντας οποιαδήποτε εγωιστικά κίνητρα, που ενδεχομένως να τον διακατέχουν, ώστε να ενημερώσει τους συνδημότες του αμερόληπτα, άμεσα και ειλικρινά και να τους προφυλάξει.

Απεναντίας αυτοί που εφαρμόζουν την τακτική της παραπλάνησης, ηθελημένα έχουν σκοπό να εμποδίσουν την κοινωνία, να μάθει την πλήρη αλήθεια για τη σπουδαιότητα μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Στοχεύουν στην επινόηση γεγονότων που δεν ισχύουν και στην ανειλικρινή σύνδεση πραγματικών γεγονότων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια χαλκευμένη ιστορία. Πολύ απλά επειδή θέλουν να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους και να εμφανίζονται πάντα αρεστοί.

Αδιάφοροι και ανέμελοι, αν θα θίξουν την τιμή, θα αμαυρώσουν την αξιοπρέπεια και κηλιδώνοντας όποιον τολμήσει και σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, ναρκισσευόμενοι ότι έχουν επιτελέσει το καθήκον τους. Εκεί υπεισέρχονται και οι εν υπνώση αφελείς, απαίδευτοι και ένθερμοι υποστηρικτές των ανωτέρω σοφιστών, οι οποίοι και μάχονται για το αληθοφανές χαλκευμένο μύθευμα. Τι ειρωνεία..!!

Αγαπητοί μου, οι όνοι έχουν φιλότιμο που ξεπερνά μερικούς..

Τέλος μερικοί διοικούντες δεν φαίνονται πρόθυμοι να συμβάλουν στο μετριασμό ή στην απαλοιφή της παραπλάνησης αλλά αντιθέτως την καλλιεργούν και την εφαρμόζουν εντέχνως.

Άραγε οι σώφρονες και πνευματικοί ταγοί, αλλά και όλα τα άτομα, οι μη ανεχόμενοι την παραπληροφόρηση, μήπως πρέπει να απαιτήσουν να αντιμετωπισθεί το θέμα της παραπλάνησης, ως μείζον πρόβλημα;».

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια