Date2

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 10:13:23

rss

αναζήτηση

makripano

Άνευ προηγουμένου σεξιστική επίθεση της δημοτικής αρχής Σαρωνικού κατά της συζύγου του τ. δημάρχου, Γ. Σωφρόνη!

Αλλάξτε μέγεθος

van4

Η σοβαρή ενόχληση της δημοτικής αρχής του Π. Φιλίππου για τις αποκαλύψεις του τ. δημάρχου Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνη σχετικά με την έλλειψη αντίδρασης του πρώτου, ως αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, στην έγκριση από τη διοίκηση Δούρου του αιολικού Πάρκου στο Πάνειο όρος, οδήγησε σε πρωτόγνωρες για την τοπική κοινωνία ατραπούς στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγο του τέως δημάρχου, Βανίτα.

Σε ανακοίνωση λοιπόν της δημοτικής αρχής Φιλίππου, ο Δήμος Σαρωνικού ζητά από τον κ. Σωφρόνη να… συνετίσει τη σύζυγό του «να μη λοιδορεί τους συμπολίτες μας που, υπό τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες – υπό καταρρακτώδη βροχή- και τις πιο δύσκολες ώρες της νύχτας έως τα ξημερώματα, κάνουν βάρδιες με κέφι και αλληλεγγύη για να προστατεύσουν το βουνό»!

Παράλληλα εμμέσως αλλά σαφέστατα φτάνει στο σημείο να σχολιάσει ακόμη και την προσωπική ζωή του ζεύγους Σωφρόνη, καταδεικνύοντας το μέγεθος της νευρικότητας που διακατέχει τη δημοτική αρχή του Σαρωνικού μετά τις αποκαλύψεις του τ. δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς γνωρίζει εάν, μέχρι στιγμής, υπάρχει αντίδραση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα επιτέθηκαν με δριμύτητα κατά όσων ασχολήθηκαν με το μήκος της φούστας της βουλευτού και τομεάρχη Τουρισμού του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κατερίνας Νοτοπούλου!

Σημειώνεται ότι ο κ. Φιλίππου είναι προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διατηρεί Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου το οποίο επανειλημμένα έχει εκδώσει ανακοινώσεις κατά όλων όσοι έχουν επιτεθεί με σεξιστικά σχόλια εναντίον γυναικών.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Φιλίππου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σαρωνικού:

Το κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Σαρωνικού με τίτλο «Το Πανί, τα ψεύδη και οι σκοπιμότητες του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σωφρόνη», έχει ως εξής:

«Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο κ. Σωφρόνης εξακολουθεί να πολιτεύεται, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία που τον οδήγησαν στη βαριά του ήττα. Με συκοφαντίες, με ψεύδη και με λόγο διχαστικό και διασπαστικό.

Ακόμη και αυτήν την πολύ κρίσιμη ώρα για το Πανί, που προχωράμε με όλους ενωμένοι και αποφασισμένοι για να αποτρέψουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα, μόνος αυτός, δεν διστάζει να διασπείρει ψέματα και να κατασκευάζει ''ειδήσεις''.

Ξεκάθαρα λοιπόν υπογραμμίζουμε τρία σημεία:

Το πρώτο: To Περιφερειακό Συμβούλιο ουδέποτε αποφάσισε την αδειοδότηση των εν λόγω ανεμογεννητριών, ουδέποτε ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Το έγγραφο άλλωστε που δημοσιοποίησε ο ίδιος, αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο έργο δεν ήρθε ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε καν για γνωμοδότηση.

Το δεύτερο: Ας προσέξει ο κ. Σωφρόνης ποιον και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί, τούτη την ώρα, με τα ψεύδη του και το θολό τοπίο που επιχειρεί να δημιουργήσει. Εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή τον εργολάβο; Παλιά μου τέχνη κόσκινο βέβαια, αφού είναι γνωστή η αδυναμία που έχει στην υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος για λόγους καθαρά ιδιοτελείς και συνήθως ύποπτους.

Το τρίτo: Πολυτιμότερες υπηρεσίες θα πρόσφερε στον τόπο αν, αντί καθοδηγούμενος από το μένος της ήττας του, συνέβαλε όπως όλες οι άλλες δυνάμεις και των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, στη στήριξη των ομάδων περιφρούρησης, στη στήριξη της Διαδημοτικής Επιτροπής με τη φυσική του παρουσία, στη στήριξη των συμπολιτών μας που αγωνίζονται για τη διάσωση του βουνού.

Πολυτιμότερες υπηρεσίες θα πρόσφερε, αν συνέτιζε και τη σύζυγό του και υπεύθυνη επικοινωνίας του, να μη λοιδορεί τους συμπολίτες μας που, υπό τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες – υπό καταρρακτώδη βροχή- και τις πιο δύσκολες ώρες της νύχτας έως τα ξημερώματα, κάνουν βάρδιες με κέφι και αλληλεγγύη για να προστατεύσουν το βουνό. Βέβαια το ‘’αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε’’, ως συλλογική κουλτούρα και ως τρόπος ζωής, βρίσκεται πολύ μακριά από τους πάσης φύσεως ‘’ατσαλάκωτους’’ που συχνάζουν στα Elounda Beach και Costa Navarino και ασκούν κριτική από τη ζεστασιά του καναπέως τους και την ασφάλεια του πληκτρολογίου τους.

Τέλος, ο καθένας έχει κριθεί και κρίνεται διαρκώς από τη στάση ζωής του, από τους αγώνες του και τη διαδρομή του. Το Πανί είναι βαθιά συνδεδεμένο με όλους όσους το αγάπησαν, το φρόντισαν, το ξαναγέννησαν μέσα από τις στάχτες του. Με όλους όσους σήμερα αγωνίζονται μέρα νύχτα για να το διασώσουν. Με όλους όσους χρησιμοποιούν όλα τα νομικά εργαλεία για να σταματήσουν την ''επένδυση''. Με όλους όσους θέτουν την ενότητα για να σωθεί το Πανί, πάνω από συκοφαντικές μικροπολιτικές.

Το Πανί μας έχει ανάγκη όλους. Μας θέλει όλους ενωμένους και αποφασισμένους.
Η διχαστική ρητορική του κ. Σωφρόνη, που ασυγκράτητα ανέπτυξε και στην ενημερωτική εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής, δεν φτάνει για να διαρρήξει αυτήν την ενότητα.
Αποδεικνύεται ότι δεν τη διαρρηγνύει.

Για άλλη μια φορά ο κ. Σωφρόνης πέφτει στο κενό, εκεί όπου βρίσκεται ένα χρόνο τώρα!».

Διαβάστε σχετικά: Έγγραφα κόλαφος για την κατόπιν εορτής επαναστατική γυμναστική του Π. Φιλίππου κατά των ανεμογεννητριών!

Σχόλια