Date2

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 12:32:45

rss

αναζήτηση

makripano

Πέτρος Φιλίππου: Θυμήθηκε τώρα ότι η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου είναι επικίνδυνη!

Αλλάξτε μέγεθος

dourou filippou11

Έναν… πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο νυν δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής της κας Δούρου, Πέτρος Φιλίππου να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση παρότι δεν είναι δική της αρμόδιοτητα και να ξεχάσει την εποχή που συνδιοικούσε με την κα Δούρου την Περιφέρεια Αττικής. 

Ο κ. Φιλίππου λοιπόν «βάζοντας μπροστά» την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού ζητά να φτιαχτεί επιτέλους ο συγκεκριμένος δρόμος για να μην θρηνούμε διαρκώς νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα.

«Η Πολιτεία δεν πράττει το παραμικρό για τον περιορισμό των ατυχημάτων στη συγκεκριμένη Λεωφόρο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού που προωθεί ο ίδιος ο κ. Φιλίππου ξεχνώντας προφανώς ότι ο δρόμος αυτός είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής στην οποία υπηρέτησε ως αντιπεριφερειάρχης επί τέσσερα και πλέον χρόνια και παρά το γεγονός ότι οι εκκλήσεις πολιτών και φορέων για τη βελτίωση της λεωφόρου αυτής ήταν συνεχείς και επί ημερών της διοίκησης Δούρου.

Βέβαια αυτή είναι η πολιτική πλευρά του θέματος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει και η πραγματική την ο[ποία ο ίδιος, η προϊσταμένη του Ρ. Δούρου και η κυβέρνηση Τσίπρα αγνόησαν επί 4,5 ολόκληρα χρόνια και έχει να κάνει σαφώς με την επικινδυνότητα του δρόμου.

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού ευαισθητοποιημένη από τον τραγικό απολογισμό θανατηφόρων δυστυχημάτων καθώς ζωές αθώων οδηγών κινδυνεύουν καθημερινά στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, στέλνει το δικό της μήνυμα προς όλους του φορείς και ενώνει την φωνή της με κεντρικό σύνθημα: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και προστίθεται:

«Σχεδόν καθημερινά είναι τα τροχαία ατυχήματα στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, πολλά εκ των οποίων είναι θανατηφόρα. Οι νεκροί από τα τροχαία ατυχήματα στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου διαρκώς αυξάνονται, ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι τραυματίες. Θεωρείται, βάσει στατιστικών στοιχείων και όχι τυχαία, μία από τις πιο επικίνδυνες, εάν όχι η πλέον επικίνδυνη, Λεωφόρος της χώρας για όσους τη χρησιμοποιούν.

Πολλά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου οφείλονται σε ανθρώπινα σφάλματα, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών.

Οι κάτοικοι της περιοχής από το Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια ,το θυμάρι έως το Σούνιο, χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη Λεωφόρο για τις μετακινήσεις τους είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, είτε για διάφορες άλλες δραστηριότητές τους. Δε μπορεί να φεύγουν άνθρωποι για της δουλειά τους κάθε πρωί και να μην ξέρουν εάν θα γυρίσουν σπίτι. Επίσης την συγκεκριμένη Λεωφόρο την χρησιμοποιούν τους καλοκαιρινούς μήνες, πολίτες από όμορους Δήμους και παραθεριστές από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο, για να επισκεφτούν τις όμορφες περιοχές και παραλίες της νοτιοατολικής Αττικής.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και ότι η Πολιτεία δεν πράττει το παραμικρό για τον περιορισμό των ατυχημάτων στη συγκεκριμένη Λεωφόρο.

Πιστεύουμε, καταρχήν, ότι ως άνθρωποι, αλλά και ως κοινωνία, έχουμε την ύψιστη υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα να δραστηριοποιηθούμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο.

Την άμεση αναβάθμιση της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, διότι αρκετό αίμα χύθηκε.

Φτάνει! Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο.

Φτιάξτε τώρα την παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου».

Σχόλια