Date2

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 14:45:47

rss

αναζήτηση

makripano

Άκυρες οι αποφάσεις Μάδη για αύξηση των δημοτικών τελών – Νίκη της παράταξης Στάμου προς όφελος των δημοτών! (Έγγραφα)

Αλλάξτε μέγεθος

stamou madis

Κατά κράτος ήττα υπέστη η δημοτική αρχή Μάδη αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε τις δύο αποφάσεις που είχαν ληφθεί παράτυπα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και αφορούσαν την υπέρμετρη αύξηση των δημοτικών τελών!

Οι σχετικές αποφάσεις είχαν ληφθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019 προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της κοινής γνώμης των δημοτών της Παιανίας και των Γλυκών Νερών.

Τότε ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Στάμου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του κατέθεσαν προσφυγές κατά των δύο αποφάσεων της διοίκησης Μάδη, ζητώντας την ακύρωσή τους.

Τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διά του Συντονιστή της, Σπύρου Κοκκινάκη ακύρωσε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου 199/2019 (αφορούσε τον καθορισμό των συντελεστών των τελών ύδρευσης έτους 2020) και 200/2019 (αφορούσε τον καθορισμό συντελεστών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2020), κάνοντας δεκτές τις προσφυγές του κ. Στάμου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, Θ. Χατζηδάβαρη, Λ. Κασαγιάννη, Θ. Ντζακώστα, Δ. Ανδρέου και Μ. Γρατσία – Πλατανιώτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάδης σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις αυξήσεις των δημοτικών τελών είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταλόγιζε ευθύνες γι’ αυτές στις προηγούμενες διοικήσεις των κ.κ. Σπ. Στάμου και Δ. Δάβαρη!

Οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής όμως έρχονται να καταρρίψουν κάθε δικαιολογία της δημοτικής αρχής Μάδη αφήνοντάς την έκθετη προς όφελος όμως, ευτυχώς, των δημοτών της Παιανίας και των Γλυκών Νερών!

Σπ. Στάμου: «Μεγάλη νίκη»

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους συμπολίτες του, ο τ. δήμαρχος Σπύρος Στάμου αναφέρει τα εξής:

«Ως τέως Δήμαρχος αυτού του τόπου οφείλω και συνεχίζω να αγωνίζομαι για το καλό, το δίκαιο και την προστασία των δημοτών.

Σήμερα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω επίσημα μια μεγάλη νίκη.

Μετά από την μεγάλη κινητοποίηση που διενήργησα μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξή μου «Νέα Πολιτεία», καταφέραμε να επιτύχουμε την ΑΚΥΡΩΣΗ των δύο αποφάσεων της διοίκησης Μάδη που αφορούσαν στην αύξηση των Δημοτικών Τελών και των Τελών Ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από προσφυγή δική μου και των συνεργατών μου ακύρωσε με επίσημη απάντησή της στις 26/2/2020 και τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στην αύξηση των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού κατά 25% - 35%, καθώς επίσης και στην αύξηση των Τελών ύδρευσης κατά 70% στο σύνολό τους.

Αναλυτικότερα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σπυρίδων Κοκκινάκης αναφέρει στο έγγραφό του μεταξύ άλλων πως οι αποφάσεις είναι ΜΗ νόμιμες και ακυρώνονται επειδή:

1ον η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε δεκτή, ως όφειλε, και

2ον γιατί οι αποφάσεις αυτές για την αύξηση των δημοτικών τελών δεν είχαν επαρκή αιτιολόγηση ώστε να διασφαλίζεται η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αυτό σημαίνει το εξής πολύ σημαντικό: ότι οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής πως η αύξηση των τελών είναι απαραίτητη διότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, ΔΕΝ είναι αλήθεια.

Η Αποκεντρωμένη απάντησε με σαφήνεια ότι ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις αποφάσεις αυτές γιατί τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Διοίκηση Μάδη ΔΕΝ αποδεικνύουν σε καμία περίπτωση ότι νομιμοποιείται η αύξηση δημοτικών τελών, καθώς επίσης γιατί ΔΕΝ έπρεπε να απορριφθεί η εναλλακτική πρόταση της παράταξής μας, την οποία είχαμε καταθέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο με κάθε νομιμότητα.

Αξιότιμοι συμπολίτες μου,

αυτή η εξέλιξη που δικαίωσε τον αγώνα μας για κοινωνική δικαιοσύνη και αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας που επρόκειτο να συμβεί επιβαρύνοντας χιλιάδες νοικοκυριά με απαράδεκτους φόρους χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος παρά μόνο η ανικανότητα και η δυσπραγία της δημοτικής αρχής, αποδεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε μια αμφιλεγόμενη διοίκηση.

Εγώ με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε το αγώνα μας και το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας με την ίδια προσήλωση και αγάπη που είχαμε πάντα.

Για κάθε νέα εξέλιξη θα ενημερωθείτε με επίσημη ανακοίνωση όπως αρμόζει στη σοβαρότητα των περιστάσεων.
Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ακυρώνεται η απόφαση 199/2019 με την οποία αυξάνονταν τα τέλη ύδρευσης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ακυρώνεται η απόφαση 200/2019 με την οποία αυξάνονταν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Διαβάστε σχετικά: Ισ. Μάδης: Αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 24,7% και του φταίνε οι προηγούμενοι (Στάμου) και οι προπροηγούμενοι (Δάβαρης)!

Σπύρος Στάμου: Η αύξηση των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Μάδη αποτελεί άκρως εχθρική και αντικοινωνική ενέργεια!

Σχόλια