Date2

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 05:45:29

rss

αναζήτηση

makripano

Συγκέντρωση στο Γραμματικό: Δεν ήταν μαζική αλλά ποιοτική και αποφασιστική! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

grammat1

Με την παρουσία μικρού αριθμού πολιτών αλλά εκπροσώπων από συλλογικότητες πολλών περιοχών του Δήμου Μαραθώνα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Γραμματικού σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΥ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, όπως παρατήρησαν στο notioanatolika.gr συμμετέχοντες ότι το «παρών» έδωσαν πολίτες ακόμη και από το Νέο Βουτζά και τα Δικαστικά εκπροσωπώντας τους συμπολίτες τους των περιοχών ενώ παράλληλα παρέστησαν και άλλοι με ιδιαίτερες γνώσεις σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

Το γεγονός αυτός καταδεικνύει πλέον ότι στο πλευρό των κατοίκων του Γραμματικού και του Βαρνάβα βρίσκονται ποιοτικοί υποστηρικτές προσδίδοντας έτσι μια βαρύτητα στις αντιδράσεις.

Βέβαια δεν έλειψε και η παρουσία εκπροσώπων μικρών κομμάτων (κοινοβουλευτικών και μη) χωρίς όμως να τύχουν θερμής υποδοχής αφού όλοι γνωρίζουν ότι προσπαθούν να «επενδύσουν» πολιτικά στην χωρίς ουσιαστικές προτάσεις άρνηση την ίδια ώρα που οι διαφωνίες των κατοίκων είναι και συγκροτημένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

«Η καθημερινή στήριξη στον αγώνα μας από όλες της γωνιές του Δήμου Μαραθώνα μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Παράλληλα έκανε μια συνολική ενημέρωση των κινήσεων του δήμου τονίζοντας ότι από το 2003 οπότε και ξεκίνησε το ζήτημα «όλες οι κυβερνήσεις, όλοι οι περιφερειάρχες είναι κατά μας».

Χαρακτήρισε παράνομη την πρόσφατη ενέργεια της Περιφέρειας να χαρακτηρίσει περιφερειακούς τους δύο δρόμους πρόσβασης στον ΧΥΤΥ.

«Οι τελευταίες εξελίξεις δια στόματος του περιφερειάρχη πριν από μία εβδομάδα περίπου είναι ότι επαναφέρει μία πρόταση που ήταν στο αρχικό σχέδιο την οποία είχε καταργήσει η κα Δούρου για να την ξαναφέρει προς το τέλος της θητείας της. Αφορά τη δημιουργία εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στον χώρο του ΧΥΤΑ (σ.σ.: έτσι τον αποκάλεσε). Στο πλαίσιο της απόφασής του να κηρύξει το 2020 “έτος ανακύκλωσης”», πρόσθεσε ο κ. Τσίρκας για να συμπληρώσει ότι έτσι αύξησε τους 23.000 τόνους τον χρόνο στους 60.000!

«Όλα αυτά αποτελούν μια εις βάρος μας καταστρατήγηση για να προχωρήσουν σε ένα έργο το οποίο αποδεδειγμένα είναι πάνω σε ρέμα» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα κάνοντας μάλιστα λόγο για «σαθρό και διαπερατό υπέδαφος» όπως τον διαβεβαίωσαν και γεωλόγοι οι οποίοι τον επισκέφθηκαν πρόσφατα.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Πατούλη (από τον Νοέμβριο του 2019) ο κ. Τσίρκας έκανε σαφές ότι αυτές σταμάτησαν με ευθύνη του περιφερειάρχη και υπήρξε μόνο μια τηλεφωνική επαφή πριν από ένα περίπου μήνα.

Μάλιστα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι οι συναντήσεις σταμάτησαν όταν ζήτησε στην επόμενη συνάντηση (η οποία δεν πραγματοποιήθηκε) να κληθεί και να εκθέσει τις απόψεις του ένας εν ενεργεία επιθεωρητής περιβάλλοντος».

Παράλληλα αποκάλυψε τη δέσμευση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστου Θεοδωρόπουλου να φέρει το θέμα των απορριμμάτων και του Γραμματικού σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος και κάλεσε τους συμπολίτες του για δυναμική παρουσία τη συγκεκριμένη ημέρα.

«Εδώ μπροστά σας δεσμεύομαι για ακόμη μια φορά ότι θα είμαι μπροστάρης σε όποια ενέργεια και αν γίνει. Και θέλουμε όλες οι ενέργειες να είναι νόμιμες και όχι παράνομες. Αν όμως μας φτάσουν στο απροχώρητο εγώ θα είμαι μπροστά όχι παιδιά, όχι σχολεία» τόνισε με έμφαση ο κ. Τσίρκας καταχειροκροτούμενος.

Και οι επόμενοι ομιλητές πάντως έκαναν σαφές ότι οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν ανυποχώρητοι και θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον ΧΥΤΥ του Γραμματικού.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το notioanatolika.gr προέρχονται από δημοσιεύσεις στην ομάδα του facebook «Μαύρο Βουνό Β.».

grammat2

grammat3

grammat4

Σχόλια