Date2

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 21:35:29

rss

αναζήτηση

makripano

Κτηματολόγιο Σαρωνίδας: Στο κενό η προσπάθεια Φιλίππου να οικειοποιηθεί τις κινήσεις Σωφρόνη και 3 βουλευτών της ΝΔ! (Παρασκήνιο)Αλλάξτε μέγεθος

saronida enstaseis

Σαφή προσπάθεια να οικειοποιηθεί τις προσπάθειες τόσο του τ. δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη όσο και των βουλευτών Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την οριστική λύση του προβλήματος των ενστάσεων του Κτηματολογίου για τα εντός σχεδίου ακίνητα της Σαρωνίδας, καταβάλει τις τελευταίες ώρες ο νυν δήμαρχος της περιοχής, Πέτρος Φιλίππου.

Έπρεπε να περάσει σχεδόν ένα 24ωρο από την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης των βουλευτών κ.κ. Βορίδη, Βλάχου και Οικονόμου και 19 ολόκληρες ώρες μετά τη δημοσιοποίησή της από το notioanatolika.gr και ενώ είχε υπάρξει και σχετική ανακοίνωση του κ. Σωφρόνη, προκειμένου ο κ. Φιλίππου να εκδώσει ανακοίνωση υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι πρωτοβουλίες και οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής δρομολογούν την πολιτική λύση, οι συμπολίτες μας δικαιώνονται» .

Στην ανακοίνωσή του αυτή ο νυν δήμαρχος Σαρωνικού υποστήριξε ότι «επιδιώκει πολιτική λύση, η οποία και τελικά δρομολογείται».

Βέβαια αυτό που δεν είπε ο κ. Φιλίππου είναι ότι η προσπάθεια για την πολιτική λύση μέσω κατάθεσης σχετικής τροπολογίας από τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο είναι προϊόν των κινήσεων του κ. Σωφρόνη οι οποίες οδήγησαν στη συνάντηση των τριών βουλευτών με τον κ. Βεσυρόπουλο το απόγευμα της Τετάρτης 20/11.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο κ. Φιλίππου προσπαθεί εδώ και πολλές ημέρες να οικειοποιηθεί την προσπάθεια λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σαρωνίδας και μάλιστα για τον λόγο αυτό οργάνωσε δύο συγκεντρώσεις πολιτών της περιοχής, την πρώτη στις 12/11 στο καφέ «Δωδώνη» και άλλη μία σε άλλο καφέ της πόλης την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα στην πρώτη είχε προσκαλέσει και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αν. Αττική, Χρήστο Σπίρτζη με τον οποίο δεσμεύθηκαν να πράξουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ενστάσεων, χωρίς όμως να μιλήσουν για συγκεκριμένες δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Τότε είχε παρέμβει και ο τ. δήμαρχος, Γιώργος Σωφρόνης ο οποίος μίλησε για συγκεκριμένες κινήσεις που ήδη ο ίδιος έκανε σχετικά.

Αυτό για το οποίο απέφυγε να μιλήσει ο κ. Φιλίππου είναι ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ , όταν ο κ. Σπίρτζης ήταν Υπουργός (Μεταφορών και Υποδομών) της τότε κυβέρνησης (Τσίπρα) και είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα σε περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής, δεν δόθηκε οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση αλλά απλά «πάγωσαν» οι ενστάσεις αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Και ενώ Σωφρόνης και βουλευτές λειτουργούσαν προς την κατεύθυνση ουσιαστικής επίλυσης του ζητήματος όχι μόνο για τους κατοίκους της Σαρωνίδας αλλά και για αυτούς άλλων περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, ο κ. Φιλίππου συνέχιζε την ανούσια «πολεμική» του κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση των τριών βουλευτών, το μεσημέρι της Πέμπτης, ήρθε να διαψεύσει τα περί προσπαθειών του νυν δημάρχου Σαρωνικού, αφού όπως δημοσιοποίησε και το notioanatolika.gr στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των δύο βουλευτών με τον κ. Βεσυρόπουλο συμφωνήθηκε «να προωθηθεί τροπολογία με την οποία θα τίθενται σε αναστολή οι ενστάσεις, μέχρι την ανάρτηση των οριστικών εγγράφων του Κτηματολογίου των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού»!

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε, το απόγευμα της Πέμπτης και ο τ. δήμαρχος Γ. Σωφρόνης στην οποία επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση διά του ιδίου και των τριών βουλευτών της ΝΔ είναι αυτή που «δρομολογεί τη λύση που όλοι περιμένουμε, με τροπολογία που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, με την οποία θα τίθενται σε αναστολή οι ενστάσεις μέχρι την ανάρτηση των οριστικών εγγραφών του Κτηματολογίου των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής»!

Πρόσθεσε μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ότι «για μια ακόμη φορά ο κ. Φιλίππου υποτιμά τη νοημοσύνη μας και κάνει τον “τσάμπα μάγκα”, αντί να ζητά συγγνώμη που όλα αυτά τα χρόνια έκανε τον “κολαούζο” του κ. Σπίρτζη, σαμποτάροντας παράλληλα την προσπάθεια μας ως δημοτική αρχή να δώσουμε λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, όπως αυτό της αποχέτευσης και της δημοτικής συγκοινωνίας».

Η… αναιμική αντίδραση του κ. Φιλίππου ήρθε στις 12.33 το μεσημέρι της Παρασκευής με την οποία υποστήριξε ότι σε αυτόν οφείλεται η δρομολόγηση πολιτικής λύσης, κάτι βέβαια το οποίο είναι σαφές ότι δεν ισχύει.

Και προφανώς κατανοώντας ότι είχε χάσει εκτός από την ουσία της υπόθεσης και το παιχνίδι των εντυπώσεων, εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, 24 λεπτά αργότερα (στις 12.57) στην οποία ανακοίνωνε παράσταση στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30, από κοινού με τη Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων!

Κανείς βέβαια δεν έχει κατανοήσει πού οφείλεται η συγκεκριμένη «παράσταση» όταν λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παραδεχθεί ότι δρομολογείται πολιτική λύση για το ζήτημα των ενστάσεων του Κτηματολογίου.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 

Να ληφθεί υπόψη ότι το αποκορύφωμα της «προσπάθειας» του κ. Φιλίππου ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι παρατάξεις του κ. Σωφρόνη και της κας Γαλανοπούλου ζήτησαν να συζητηθεί το πρόβλημα εκτός ημερήσιας διάταξης με τον δήμαρχο να προσπαθεί να το αποφύγει χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα «να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα αυτό».

Τελικά υποχρεώθηκε όμως να προχωρήσει στη συζήτησή του κατά τη διάρκεια της οποία καταφέρθηκε κατά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου ότι δεν του κλείνει ραντεβού.

Και μόνον αυτός ο ισχυρισμός του βέβαια καταδεικνύει ότι ο κ. Φιλίππου δεν είχε καμία ιδέα για τη συνάντηση, μετά και τις κινήσεις του κ. Σωφρόνη, των τριών βουλευτών με τον υφυπουργό και με το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί ανάμεσά του η κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των τριών βουλευτών.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του τ. δημάρχου Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνη στις 20.41 της Πέμπτης.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του νυν δημάρχου Σαρωνικού, Π. Φιλίππου στις 12.33 της Παρασκευής.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του κ. Φιλίππου στις 12.57 της Παρασκευής.

Διαβάστε σχετικά: Τροπολογία στη Βουλή για να ανασταλούν οι ενστάσεις του Κτηματολογίου στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής!

Σχόλια