Date2

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 22:29:45

rss

αναζήτηση

makripano

Γραμματικό: Οι διαμαρτυρίες στον Μαραθώνιο και η σύσκεψη με την πρόταση και μια δόση έντασης!

Αλλάξτε μέγεθος

tsirkas klafthmonos

Χωρίς κανένα παρατράγουδο αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή ο Κλασικός Μαραθώνιος αφού υπερίσχυσαν οι ψυχραιμότερες φωνές στον Δήμο Μαραθώνα με πρώτη αυτή του δημάρχου Στέργιου Τσίρκα.

Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες πολλές ημέρες ακούστηκαν τα μύρια όσα για τό πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι κάτοικοι του Γραμματικού αλλά και συνολικότερα του Δήμου Μαραθώνα στο παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για μπλοκάρισμα της εκδήλωσης, ευτυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειονότητα των διαμαρτυρομένων με τον δήμαρχο να κάνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για ολόκληρη τη χώρα σε ένα τέτοιου μεγέθους αθλητικό γεγονός.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θα βρεθούν στα πλάγια της διαδρομής και είτε θα αναρτήσουν κάποιο πανό είτε θα κρατούν μαύρες σημαίες.

Μάλιστα αυτή είναι και η σχετική πληροφόρηση της αστυνομίας της οποίας τα στελέχη θα παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη διακριτικότητα ώστε να αποσοβηθεί οποιαδήποτε ένταση.

Το επικοινωνιακό... ατύχημα 

Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μερικές δεκάδες κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίρρησή τους για το ενδεχόμενο λειτουργίας του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό (Φωτό).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, για λίγο, και ο δήμαρχος Μαραθώνα ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για να παραστεί σε εκδήλωση στην παλιά Βουλή που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα.

Επικοινωνιακά πάντως η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν απέδωσε κάτι αφού αφενός τα καταστήματα ήταν κλειστά (όπως κάθε Τετάρτη) αφετέρου οι διοργανωτές της δεν κατάφεραν να συνομιλήσουν και με κάποιον αρμόδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται στη γωνία της οδού Σταδίου με την πλατεία.

Η πρόταση και η ένταση

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, την περασμένη Δευτέρα άλλη μία συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του δήμου και συλλογικοτήτων της περιοχής με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της τελευταίας.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης να απουσίαζε λόγω της συμμετοχής του στην αποστολή του πρωθυπουργού στην Κίνα, όμως της σύσκεψης προήδρευσε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας.

Σε αυτή συμμετείχαν εκτός του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης και ορισμένοι ακόμη υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Μαραθώνα ήταν ο Στέργιος Τσίρκας.

Στη διάρκειά της τέθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας η πρόταση να ανοίξει ο ΧΥΤΥ για τα κλαδιά και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετούνταν στον χώρο κλαδοτεμαχιστής.

Η αντίδραση των εκπροσώπων του Μαραθώνα ήταν άμεση και αρνητική επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση τους ότι δεν δέχονται την καθ' οιονδήποτε τρόπο λειτουργία του Χώρου.

Πάντως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα εκτός από μια στιγμή έντασης προς το τέλος της όταν μέλος της αντιπροσωπείας ζήτησε να μάθει για ποιόν λόγο οι σχετικές συναντήσεις πραγματοποιούνται «σε ασφαλές για τα στελέχη της Περιφέρειας περιβάλλον»!

Δημιουργήθηκε μικρή αναστάτωση αλλά λειτούργησαν πυροσβεστικά τόσο ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Νίκος Πέππας όσο και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και ευτυχώς το θέμα έληξε.

Η συνέχεια των διαπραγματεύσεων θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα με νέα συνάντηση των δύο πλευρών στην οποία θα συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Σχόλια