Date2

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 00:38:51

rss

αναζήτηση

makripano

Σε ρινγκ μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού! (Πόλεμος ανακοινώσεων Φιλίππου – Σωφρόνη)

Αλλάξτε μέγεθος

ring saronik

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, το απόγευμα της Τετάρτης (25/9/2019) με αφορμή την ήττα που υπέστη η παράταξη του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου αφού η πλειοψηφία του Σώματος δεν ενέκρινε δύο προτάσεις που εισηγήθηκε ο κ. Φιλίππου εκτός ημερήσιας διάταξης!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φιλίππου εισηγήθηκε δύο απευθείας αναθέσεις για την αποκομιδή κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, την πρώτη για τις περιοχές Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Π. Φώκαιας και τη δεύτερη για τις περιοχές Καλυβίων και Κουβαρά, συνολικού ύψους 24.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) η κάθε μία.

Ο δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο την υπερψήφιση των σχετικών αποφάσεων όμως ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Γιώργος Σωφρόνης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του τονίζοντας ότι παρόμοιες αναθέσεις είχαν γίνει και την άνοιξη (επί δική του δημαρχίας) οπότε η δεύτερη ανάθεση για το ίδιο θέμα θεωρείται κατάτμηση έργου και δεν είναι σύννομη η δαπάνη της.

Αντίθετοι στην εισήγηση του κ. Φιλίππου όμως ήταν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τσιγαρίδας και Τάνια Γαλανοπούλου.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικώς δεν εγκρίθηκε αφού υπέρ του ψήφισαν μόνον οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Φιλίππου ενώ κατά οι 10 παρόντες της παράταξης Σωφρόνη, οι 3 της παράταξης Τσιγαρίδα και η κα Γαλανοπούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συνολικά δηλαδή καταψηφίσθηκε από τους 14 από τους 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους!

Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολίτες προσκείμενους στην παράταξη Π. Φιλίππου και ενώ οι αντεγκλήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη κάποια στιγμή, με βάση τη σχετική ανακοίνωση του κ. Σωφρόνη, «ως νέος “γκοτζαμάνης”, το πρωτοπαλίκαρο του δημάρχου Πάρης Τζιβίλογλου προπηλάκισε τον τοπικό σύμβουλο με την παράταξη «Σαρωνικός αύριο» Γιώργο Καστρίτση»!

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ενώ ο κ. Φιλίππου παρέμενε ψύχραιμος στη θέση του και ο κ. Σωφρόνης παρενέβη για να σταματήσει το επεισόδιο και να εκτονωθεί η κατάσταση ενώ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δήμητρα Ράπτη διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση.

Όταν οι αντεγκλήσεις κόπασαν, η συνεδρίαση επανελήφθη αλλά δεν υπήρξε καμία δήλωση καταδίκης του περιστατικού από πλευράς της συμπολίτευσης.

Αντιθέτως ο κ. Σωφρόνης κατήγγειλε το περιστατικό και αποχώρησε με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του από τη συνεδρίαση η οποία συνεχίστηκε κανονικά και ενώ και πάλι δεν υπήρξε καταδίκη από πλευράς της συμπολίτευσης!

Η ανακοίνωση Σωφρόνη 

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας η παράταξη του κ. Σωφρόνη εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Οι τραμπουκισμοί της παράταξης Φιλίππου δεν θα περάσουν»!

Σε αυτήν ανέφερε επί λέξει τα εξής: «Πρώτα αναθέτουν με διαδικασίες “σύριζα στη νομιμότητα” την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου Σαρωνικού και στη συνέχεια, προπηλακίζουν πολίτες και στελέχη της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με τις πρακτικές τους.

Η φασιστική αντίληψη των “στελεχών” της παράταξης του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου αναδείχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως νέος “γκοτζαμάνης”, το πρωτοπαλίκαρο του δημάρχου Πάρης Τζιβίλογλου προπηλάκισε τον τοπικό σύμβουλο με την παράταξη “Σαρωνικός αύριο” Γιώργο Καστρίτση, επειδή διαφώνησε με την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε δύο ακόμη απευθείας αναθέσεις, για την αποκομιδή των ογκωδών και φυτικών απορριμμάτων.

Σήμερα αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο του αριστερού δημάρχου και της στενής του κλίκας. Από τη μια απευθείας, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες αναθέσεις, κι από την άλλη ύβρεις και βία.

Όσοι ανέχονται τη συμπεριφορά τους, είναι συνυπεύθυνοι για τον ηθικό ξεπεσμό του αυτοδιοικητικού θεσμού που υπηρετούμε.

Στους τραμπουκισμούς Φιλίππου, που δεν καταδίκασε τη φασιστική συμπεριφορά και την αήθη επίθεση του στελέχους του, σε βάρος ενός πολίτη του Δήμου, “απάντησε” η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αποχώρηση της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταγγέλλω στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Φιλίππου, αφενός γιατί χρησιμοποιούν διαδικασίες ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα για την εκτέλεση έργων στο Δήμο. Αφετέρου γιατί προσφεύγουν στη βία για να επιβάλλουν την άποψη τους, σε αυτούς που διαφωνούν μαζί τους.

Τους στέλνω ένα καθαρό μήνυμα: Η τρομοκρατία και ο τσαμπουκάς δεν θα περάσουν. Κύριε Φιλίππου μάζεψε τα μαντρόσκυλα σου, πριν τα μαζέψει ο μπόγιας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε σε αρένα το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Ούτε να διαχειρίζεστε τα χρήματα των δημοτών με αδιαφάνεια».

Η ανακοίνωση Φιλίππου

Και ενώ το θέμα κυριάρχησε στις συζητήσεις των πολιτών όλων των δημοτικών ενοτήτων του Σαρωνικού, ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 ολόκληρες ώρες μετά την ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης Σωφρόνη, εξέδωσε δική του ανακοίνωση προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά σε αυτό καθεαυτό το βίαιο περιστατικό.

Ο κ. Φιλίππου στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή έχοντας υπόψη ότι το πρωτεύον πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί και έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, έφερε προς συζήτηση με εισηγητή τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου κατ’ εξαίρεση να είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.

Ο κ. Φιλίππου αφού αρχικά έκανε μια ενημέρωση για την απαράδεκτη κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου αλλά και για την έντονη αντίδραση των κατοίκων για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων τους τελευταίους μήνες της απελθούσας διοίκησης Σωφρόνη, εισηγήθηκε ως έκτακτο προσωρινό μέτρο την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο δύο εργολαβιών αποκομιδής των ογκωδών στερεών αποβλήτων. Η πρώτη για την περιοχή Κουβαρά – Καλύβια – Λαγονήσι και η δεύτερη για τις Κοινότητες Σαρωνίδας – Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση καταψήφισε με αστήρικτες και σαθρές δικαιολογίες το θέμα, στεκόμενη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και παραβλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Για μεν τις Κοινότητες Κουβαρά και Καλυβίων – Λαγονησίου, ψηφίστηκε οριακά η εργολαβία με την ψήφο της συμπολίτευσης και των Προέδρων των αντίστοιχων κοινοτήτων, για τις δε Κοινότητες Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας καταψηφίστηκε η εργολαβία με την αρνητική ψήφο της Προέδρου Αναβύσσου Όλγας Κετέογλου με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, με ευθύνη της αντιπολίτευσης και της Προέδρου της Αναβύσσου, να παρεμποδίζεται η επίλυσή του.

Λυπούμαστε πραγματικά που η μέχρι πριν λίγο καιρό διοίκηση του δήμου και τωρινή αντιπολίτευση, αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και προσπαθεί την άθλια κατάσταση της περιοχής που εκείνη μας κληροδότησε, να μας εμποδίσει να την αντιστρέψουμε.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και κυρίως εκείνους των Κοινοτήτων Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας να προτάξουν τα συμφέροντα των περιοχών τους και των κατοίκων αυτών και να παραμερίσουν τις γελοίες μικροπολιτικές σκοπιμότητες των επικεφαλής των παρατάξεών τους. Όλα όσα ψευδή και ανυπόστατα γράφονται σε παραληρηματικές ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν, αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία των προβλημάτων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειές μας για ένα καθαρό δήμο και συμπαραστάτες μας στο όραμά μας για οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σχόλια