Date2

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 17:23:42

rss

αναζήτηση

makripano

Σπύρος Στάμου στην Παιανία: «Νέα Πολιτεία» ήθους του δημάρχου και μαζικής συμμετοχής των πολιτών! (Βίντεος & Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

stam1

Μαθήματα πολιτικής ηθικής παρέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πολιτεία», Σπύρος Στάμου, στην τελική εκδήλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 26ης Μαΐου!

Και, πέρα από την αναγνώριση της προσφοράς του, αυτός ήταν ένας ακόμη βασικός λόγος για τον οποίο οι Παιανιώτες και οι Παιανιώτισσες τον αντάμειψαν με τη μαζικότατη παρουσία τους στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Περισσότεροι από χίλιοι συμπολίτισσες και συμπολίτες του, τον παρακολούθησαν και τον χειροκρότησαν θερμά ενώ ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να τον ασπαστούν για την κατάθεση ψυχής που έκανε προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στη συγκέντρωση, από την πρώτη στιγμή όταν στο βήμα ανέβηκε για να τον προλογίσει, ο διακεκριμένος γενικός χειρουργός και προϊστάμενος των δημοτικών ιατρείων Παιανίας, Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ήθος του δημάρχου και στο γεγονός, όπως είπε, ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, έβαλε πάνω από όλους και από όλα, το συμφέρον των πολιτών!

Μάλιστα, σε μια στιγμή έντονης συγκινησιακής φόρτισης, παρομοίασε τον Σπύρο Στάμου με τον αείμνηστο πατέρα του, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι Παιανιώτες από τους συμπολίτες του αλλά και ο ίδιος προσέφερε τα πάντα στην πόλη του.

Η συνέχεια ανήκε βέβαια στον δήμαρχο και επικεφαλής της «Νέα Πολιτείας», ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανασίου για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, απαρίθμησε, μεταξύ άλλων, ένα πλήθος έργων της δημοτικής αρχής του, στη διάρκεια της πρώτης θητείας της.

«Επί της θητείας μας εξαλείφθηκε κάθε χρέος του Δήμου προς τρίτους. Εξοφλήσαμε όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας στον ΕΣΔΝΑ, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν οφείλουμε στην ΕΥΔΑΠ. Δεν οφείλουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν οφείλουμε σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΕΦΚΑ κ.τ.λ). Δεν οφείλουμε σε κανέναν. Ο Δήμος μας είναι καθαρός από χρέη και έχει σταθερά έσοδα, τα οποία, παρ' ότι είναι μειωμένα, εξασφαλίζουν όλες τις λειτουργίες και τις παροχές προς τους δημότες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμου.

stam2

Όμως ο λόγος για τον οποίο η ομιλία Στάμου μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και μνημειώδης για τα αυτοδιοικητικά χρονικά της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο, είναι οι αναφορές του στην ηθική που οφείλει να διέπει τους ασχολούμενους με τα κοινά.

Απευθυνόμενος προς τη νέα γενιά της πόλης ο δήμαρχος τόνισε: «Μην πιστέψετε ποτέ πως η συκοφαντία και η λοιδορία είναι το φυσικό και το κανονικό στα κοινά. Όχι δεν είναι. Να παίρνετε παράδειγμα από όλες αυτές τις παρατάξεις που λειτουργούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, όπως ακριβώς και η δική μας, και που δεν καταδέχονται και δεν ανέχονται να προσβάλλουν και να μολύνουν τον τόπο τους και τους συμπολίτες τους. Μην ξεχνάτε, πως το ήθος είναι το πιο μεγάλο προσόν για όποιον υπηρετεί στα κοινά.

Κι εδώ, θέλω να συγχαρώ - με εξαίρεση μία μόνο - όλες τις παρατάξεις του τόπου μου για τον πολιτικό πολιτισμό και τον αξιοπρεπή αγώνα, τον Κώστα Μπουλμέτη, τις παρατάξεις από τα Γλυκά Νερά και όλους όσους σέβονται τους ανθρώπους που αγωνίζονται στα κοινά. Είμαι υπερήφανος που είμαι Δήμαρχος αυτού του τόπου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων παρατάξεων δείχνει υψηλό πολιτικό επίπεδο».

Τα λόγια αυτά του κ. Στάμου προκάλεσαν το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων αφού είναι η πρώτη φορά που ένας δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της πόλης, απονέμει τα εύσημα στο σύνολο των «αντιπάλων» του, για τον τρόπο που διεξήγαν τον προεκλογικό αγώνα τους, «με εξαίρεση μία μόνο» παράταξη, που όλοι κατανόησαν ποιά είναι!

stam3

Λίγο αργότερα ο Σπύρος Στάμου αναφέρθηκε σε αξίες οι οποίες στις σημερινές κοινωνίες είναι ανύπαρκτες με τις όποιες συνέπειες για αυτό: «Υπηρετήσαμε τον τόπο μας με τις ίδιες αξίες που είχαμε από παιδιά. Αγωνιστήκαμε, με τον ίδια αγάπη και το σεβασμό που είχαμε για το δικό μας βιος. Τιμήσαμε τους συμπολίτες μας όπως τιμάμε τις οικογένειές μας»!

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών απότισε φόρο τιμής σε έναν άνδρα ο οποίος προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία, όμως έφυγε πρόωρα από τη ζωή: «Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στο πολυαγαπημένο παιδί αυτής της πόλης, στον αδερφό μου, σύντροφο και συνεργάτη, στον Κώστα Πρίφτη Κολιοπέτσο, που δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά και μνήμη μας. Τον ευχαριστώ που στόλισε τον Δήμο μας με την αγνή, καλοσυνάτη και άξια παρουσία του. Τον ευχαριστώ που τίμησε την γενέτειρά του και άφησε πίσω του έργο ωφέλιμο και ένα πρότυπο σπάνιου άνδρα. Ήταν τιμή μας που ήταν ο δικός μας άνθρωπος».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Στάμου και αφού παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του πλέον πολυπληθούς ψηφοδελτίου, υπογράμμισε: «Το μέλλον του Δήμου μας, του τόπου μας και των παιδιών μας είναι στα χέρια σας. Είστε εκείνοι που ξέρετε να κρίνετε καλύτερα από τον καθένα, ποιοι είναι άξιοι να σας υπηρετήσουν με εργατικότητα, εντιμότητα και σεβασμό. Είστε εκείνοι που μπορούν να πουν με το χέρι στη καρδιά ποιοι ξέρουν να τιμούν την ψήφο σας, τη βούλησή σας, τα σπιτικά σας. Η επόμενη μέρα θα είναι δική σας. Είμαι σίγουρος πως θα δικαιώσετε αυτόν τον τόπο γιατί τον αγαπάτε. Εγώ σας εμπιστεύομαι. Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου».

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία – μνημείο πολιτικής ηθικής του δημάρχου Παιανίας – Γλυκών Νερών και επικεφαλής της «Νέας Πολιτείας», Σπύρου Στάμου:

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, απόσπασμα από τη συγκινητική ομιλία -πρόλογο του διακεκριμένου γιατρού της Παιανίας και προϊσταμένου των δημοτικών ιατρείων της πόλης, Αθανασίου Παπαθανασίου:

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη μαζικότατη συγκέντρωση του Σπύρου Στάμου στην κεντρική πλατεία της Παιανίας:

stam4

stam5

stam6

stam7

stam8

stam9

Σχόλια